Πάγκος κουζίνας, αλλαγή και επισκευή

Αλλαγή πάγκου κουζίνας

Ο πάγκος κουζίνας είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία του σπιτιού. Οι φθορές του όμως μας αναγκάζουν σε επισκευή ή αλλαγή. Το υλικό και το κόστος.

Το κόστος της επισκευής πάγκου κουζίνας εξαρτάται από το μέγεθος της ζημιάς και το υλικό του πάγκου. Συγκεντρώνοντας αρκετές προσφορές ωστόσο μπορείτε να μειώσετε το κόστος της επισκευής του πάγκου κουζίνας.

Σε πολλές περιπτώσεις ένας πάγκος δεν χρειάζεται αλλαγή. Μερικά μερεμέτια, μια επισκευή, ένα καλό γυάλισμα και τρίψιμο αρκούν. Ωστόσο όταν μπει κάποιος στη διαδικασία αντικατάστασης, θα πρέπει να επιλέξει πρώτα από όλα το υλικό και στη συνέχεια το συνεργείο ή τον τεχνίτη.

Πρέπει πάντα να έχουμε υπόψη τις διαστάσεις για την υποδοχή κουζίνας και πλυντηρίου πιάτων.

Επισκευή πάγκου κουζίνας

Οι γρατσουνιές μετατρέπονται σε φωλιές μικροβίων. Η επισκευή του πάγκου κουζίνας δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής ή πρακτικότητας. Κάθε πάγκος κουζίνας είναι αγαπημένος προορισμός μικροβίων και μικροοργανισμών. Τα γδαρσίματα, τα καψίματα κλπ. μπορούν να γίνουν ιδανικές φωλιές για αυτά με αποτέλεσμα να απειλούν την προσωπική μας υγιεινή.

Ακόμα και να μην υπάρχουν φθορές θα πρέπει να καθαρίζεται σχολαστικά αφού εκεί ακουμπάμε γυμνές τις τροφές μας.

Τι θα πρέπει διαθέτει ένας πάγκος κουζίνας;
Ξύλινος πάγκος κουζίνας

Το πιο κλασσικό υλικό είναι το ξύλο. H ξύλινη επιφάνεια χαρίζει την ιδανική ζεστασιά που χρειαζόμαστε ειδικά αν συνδυαστεί με άλλα ξύλινα έπιπλα. Ταιριάζει σε κάθε κουζίνα, έχει αρκετά εύκολη επισκευή ενώ χαρίζει υψηλή αισθητική. Το μασίφ είναι η επιλογή των περισσοτέρων. Tα μειονεκτήματα είναι η ευαισθησία στην υγρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες, η τακτική συντήρηση με βερνίκι και τα βαθιά σημάδια που μπορεί να δημιουργηθούν.

Πάγκος κουζίνας από βακελίτη

Πρόκειται για το πιο οικονομικό υλικό. Αποτελείτε από 2-5 στρώσεις συνθετικού χαρτιού επικολλημένο σε mdf. Ο Βακελίτης διακρίνεται για τη μεγάλη αντοχή του και την ανθεκτικότητα. Μπορούμε να τον βρούμε σε απομίμηση ξύλου, μάρμαρου, γρανίτη ή ότι άλλο θέλουμε. Διαθέτει, αντοχή στη θερμότητα, χαμηλό κόστος, ποικιλία χρωμάτων, εύκολο καθαρισμό, αντοχή στην υγρασία και αντοχή σε λεκέδες και καθαριστικά.

Corian πάγκος κουζίνας

Το corian είναι συνθετικό υλικό που αποτελείται από φυσικά ορυκτά υλικά και ακρυλικές ρητίνες απόλυτα οικολογικό. Διαθέτει υψηλή ποιότητα, ανθεκτικότητα στις υψηλές θερμοκρασίες, εύκολη επιδιόρθωση, αντοχή στις γρατσουνιές, ανθεκτικότητα στις καταπονήσεις, μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, εμποδίζει την ανάπτυξη μικροοργανισμών και υψηλή αισθητική. Στα μειονεκτήματα είναι ο σχολαστικός καθαρισμός (κυρίως στο σημείο του νεροχύτη για να μην αλλοιωθεί με τα χρόνια το χρώμα) και το κόστος. Ωστόσο αξίζει τα λεφτά του.

Πάγκος κουζίνας χαλαζία

Είναι η νέα μόδα στους πάγκους κουζίνας. Η επιφάνεια του αποτελείτε από τεχνητές πλάκες, από θραύσματα χαλαζιακού πετρώματος με ρητίνες. Πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή με βασικά του όπλα την ανθεκτικότητα και τη σκληράδα. Έχει επίσης υψηλή αντιμικροβιακή προστασία και πολύ μικρή απορροφητικότητα λόγω της μη πορώδους επιφάνειας του. Διαθέτει εύκολη καθαριότητα, αντοχή στις γρατσουνιές, ανθεκτικότητα στις καταπονήσεις, ποικιλία χρωμάτων, δε χαράσσεται, ανθεκτικότητα στους λεκέδες, εύπλαστο υλικό ενώ δε χρειάζεται γυάλισμα.

Αν και είναι υψηλό σε κόστος τα πλεονεκτήματα του το υπερκαλύπτουν. Φυσικά έχουμε κι άλλες επιλογές όπως από γρανίτη, γυαλί, κεραμικά πλακάκια, πατητή τσιμεντοκονία και μπετόν. Αν θέλετε φυσικά εκτός από τον πάγκο, μπορείτε να λάβετε για ολική ανακαίνιση κουζίνας και να μειώσετε σημαντικά το κόστος.


  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg