Ανακαίνιση σπιτιού, μάθε όσα χρειάζεσαι

Ανακαίνιση Αναπαλαίωση κτιρίων big

Η ανακαίνιση σπιτιού είναι η ιδανική επιλογή ανανέωσης του χώρου εκτοξεύοντας παράλληλα την αξία του ακινήτου. Η ανακαίνιση κατοικίας μπορεί να είναι ολική ή μερική και αποτελεί την ιδανική λύση για να μετατραπεί ένα παλιό σπίτι σε σύγχρονο αισθητικά και λειτουργικά.

Με τα χρόνια τα υδραυλικά, τα ηλεκτρικά, οι τοίχοι, τα δάπεδα κλπ. φθείρονται μειώνοντας την ποιότητα της ζωής μας αλλά και τη συνολική αξία του σπιτιού. Μια παλαιά κατοικία μπορεί να μεταμορφωθεί κυριολεκτικά μετά από ανακαίνιση. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα πανέμορφο, λειτουργικό και ένα σύγχρονο σπίτι για τα επόμενα 30 χρόνια.

Το συνεργείο ανακαινίσεων που θα επιλέξετε θα σχεδιάσει, θα κατασκευάσει και θα διαχειριστεί ολόκληρη τη διαδικασία. Στόχος ένα καλύτερο σπίτι για σας.

H αγορά νέας κατοικίας μπορεί να είναι 6 και 7 φορές ακριβότερη από μια ολική ανακαίνιση σπιτιού. Σε πολλές περιπτώσεις μια ανακαίνιση εμπεριέχει ολοκληρωτικές αλλαγές στη διαμόρφωση του χώρου. Δημιουργία νέων δωματίων, μεταφορά της κουζίνας σε άλλο σημείο, χτισίματα και γκρεμίσματα κλπ.

Ποια είναι τα οφέλη της ανακαίνισης σπιτιού;

Το κόστος της ανακαίνισης σπιτιού

Το κόστος μιας ανακαίνισης σπιτιού σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι υψηλό. Ωστόσο λαμβάνοντας αρκετές οικονομικές προσφορές για ανακαίνιση θα πετύχετε σίγουρα καλύτερη τιμή.

Η επιλογή στο συνεργείο ανακαινίσεων

Επειδή πρόκειται για μια αρκετά πολύπλοκη διαδικασία, η επιλογή του κατάλληλου συνεργείου είναι το Α και το Ω στις ανακαινίσεις διαμερισμάτων. Ο επικεφαλής του συνεργείου είναι συνήθως αρχιτέκτονας ή πολιτικός μηχανικός και είναι αυτός που θα έχει τη συνολική ευθύνη του έργου.

O επαγγελματίας ή το συνεργείο ανακαινίσεων που θα συνεργαστούμε θα πρέπει να έχει αποδεδειγμένη εμπειρία στην ανακαίνιση κατοικίας ώστε αν διασφαλίσουμε στο μέγιστο βαθμό την ποιότητα της ανακαίνισης.

Στην TexnitesOnline μπορείτε να πάρετε Δωρεάν προσφορές για την ανακαίνιση του σπιτιού σας χωρίς καμία δέσμευση από αξιολογημένα συνεργεία και να συγκρίνετε τιμές και αξιολογήσεις.

Το ιδιωτικό συμφωνητικό

Καλό είναι, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και προβλήματα, να συνταχθεί ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με τον εργολάβο που θα αναλάβει τα έργα. Θα πρέπει να καταγράφουν λεπτομερώς όλες οι εργασίες, το χρονοδιάγραμμα του έργου, οι αμοιβές και φυσικά οι ρήτρες σε περίπτωση μη τήρησης των συμφωνηθέντων και από τις δύο πλευρές.

Πριν μπούμε στη διαδικασία της ανακαίνισης θα πρέπει να απαντήσουμε σε ορισμένα ερωτήματα:

Ολική ή μερική ανακαίνιση σπιτιού;

Οι ανακαινίσεις διαμερισμάτων μπορεί να περιλαμβάνουν μια πλήρη ανακατασκευή ή απλά ενός συγκεκριμένου χώρου όπως η ανακαίνιση κουζίνας ή η ανακαίνιση μπάνιου. Συνήθως οι παλαιότερες κατοικίες χρήζουν ολικής ανακαίνισης καθώς τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι πολλά. Στις νεότερες κατοικίες προτιμάται η μερική ανακαίνιση ως διορθωτική κίνηση ή ανανέωσης ενός συγκεκριμένου χώρου.

Μια ολική ανακαίνιση κατοικίας απαιτεί αρκετές εργασίες. Ωστόσο δεν είναι απαραίτητο να γίνουν όλες μαζί αν δεν υπάρχει η δυνατότητα. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο είναι κάποιες εργασίες να ολοκληρώνονται σταδιακά.

anakainisi_katoikias

Τι εργασίες γίνονται στην ανακαίνιση σπιτιού;

Χτίσιμο τοίχων – Γκρεμίσματα

Αν θέλετε ριζική αλλαγή στη διαρρύθμιση του σπιτιού μπορεί να χρειαστεί γκρέμισμα εσωτερικών τοίχων ώστε να ενοποιηθούν οι χώροι. Με χτίσιμο νέων ή τοποθέτηση γυψοσανίδων μπορούν να δημιουργηθούν νέα δωμάτια.

Ανακαίνιση μπάνιου

Το μπάνιο είναι από τα πρώτα δωμάτια του σπιτιού που ξεκινά μια ανακαίνιση. Οι εργασίες που απαιτούνται πάνε ανάλογα με την τωρινή κατάσταση του μπάνιου.

Ανακαίνιση κουζίνας

Μια όμορφα σχεδιασμένη κουζίνα με κομψές γραμμές θα απογειώσει την αισθητική στο εσωτερικό του σπιτιού, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τη λειτουργικότητα και την ευκολία πρόσβασης σε όλες τις συσκευές της κουζίνας σας. Το μέγεθος και το στυλ μιας κουζίνας έχει μεγάλη σημασία στην αξία ενός ακινήτου.

Νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση

Για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά ένα σπίτι το Α και το Ω είναι τα ηλεκτρολογικά. Ο έλεγχος ή η ριζική αντικατάσταση των ηλεκτρολογικών θα διασφαλίσει εργονομία, οικονομία, λειτουργικότητα και ασφάλεια στο σπίτι.

Τοποθέτηση δαπέδου

Αν αποφασίσετε να αλλάξετε το παλιό σας πάτωμα οι επιλογές είναι πολλές. Η τοποθέτηση νέου δαπέδου θα δώσει νέα πνοή στο χώρο και θα δημιουργήσουν τη προσωπικότητα του σπιτιού.

Αλλαγή κουφωμάτων

Στην ανακαίνιση σπιτιού, η αντικατάσταση κουφωμάτων θα βελτιώσει σημαντικά την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου. Πετυχαίνεται εξοικονόμηση ενέργειας, ασφάλεια, και προστασία από το κρύο και τη ζέστη. Μπορείτε να επιλέξετε κουφώματα αλουμινίου, PVC ή ξύλινα.

Θέρμανση και ψύξη

Η ανακαίνιση σπιτιού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλάξετε το παλιό σύστημα θέρμανσης, και να επιλέξετε κάποιο που θα ταιριάζει στις ανάγκες σας. Είναι πολύ σημαντικό είναι να καλύπτει ολόκληρο το σπίτι σε συνδυασμό με τη καλύτερη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας.

Βάψιμο σπιτιού

Το βάψιμο είναι το τελευταίο στάδιο της ανακαίνιση σπιτιού. Μια θεωρητικά απλή εργασία αλλά εξίσου απαραίτητη καθώς τα χρώματα θα δώσουν το ύφος και τη προσωπικότητα που θέλετε να έχει το σπίτι σας.

Εξωτερική ανακαίνιση κατοικίας

H ανακαίνιση κατοικίας δεν περιορίζετε μόνο στο εσωτερικό μέρος του σπιτιού. Υπάρχουν εξωτερικές εργασίες πολύ σημαντικές για τη λειτουργικότητα και την εμφάνιση ενός σπιτιού.

Μόνωση Σπιτιού

Η μόνωση είναι η νούμερο ένα εργασία για την προστασία ενός κτιρίου. Προστατεύει το κτίριο από τα καιρικά φαινόμενα, μειώνει την απώλεια θέρμανσης και διατηρεί την ιδανική θερμοκρασία στο σπίτι. Υπάρχουν διάφορα είδη και τρόποι μονώσεων με διαφορετικές τεχνικές και πλεονεκτήματα.

Εξωτερικές επισκευές κτιρίου

Στις περισσότερες κατοικίες ή πολυκατοικίες παρατηρείται το φαινόμενο φθοράς στις προσόψεις των κτιρίων αλλά και των υπόλοιπων χώρων. Η αποκατάσταση τους γίνεται όχι μόνο για αισθητικούς λόγους αλλά και για λόγους ασφαλείας.

Η επιλογή των υλικών

Αν για κάποιες εργασίες θελήσουμε να αγοράσουμε μόνοι μας κάποια υλικά θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί καθώς είναι αυτά που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα και την αντοχή του στο χρόνο.

Η ποιότητα των υλικών παίζει καθοριστικό ρόλο. Είναι λάθος να γίνονται «τσιγκουνιές» στην επιλογή των υλικών. Έτσι διακινδυνεύουμε τη μακροζωία της ανακαίνισης και στο μέλλον να προκύψουν νέα έξοδα. Φυσικά όμως, ο συνδυασμός ποιότητας, πιστοποίησης και τιμής είναι ότι καλύτερο.


  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg