Αντικατάσταση κουφωμάτων

κουφώματα αλουμινίου

Η αντικατάσταση κουφωμάτων προσφέρει τεράστια οφέλη στο σπίτι όπως εξοικονόμηση ενέργειας, ασφάλεια, προστασία από το κρύο και τη ζέστη. Μπορούμε να επιλέξουμε κουφώματα αλουμινίου, PVC ή ξύλινα.

Τα κουφώματα αποτελούν πολύ βασικά στοιχεία σε ένα κτίριο αφού συνδέουν τον εξωτερικό, με τον εσωτερικό χώρο και εφαρμόζονται σε εσωτερικές και εξωτερικές πόρτες, παράθυρα, και φεγγίτες.

Οι σύγχρονες τεχνολογίες καθημερινά εξελίσσονται και σχεδιάζουν κουφώματα έτσι ώστε να εξυπηρετήσουν ανάγκες όπως την προστασία από τη ζέστη το καλοκαίρι και το κρύο το χειμώνα, την εξοικονόμηση ενέργειας και συνεπώς χρημάτων, την ασφάλεια, την αντοχή και παράλληλα την ομορφιά.

Αν το νερό καταφέρει και εισχωρήσει σε ένα μη υγρομονωμένο σημείο, τότε εγκλωβίζεται και δεν μπορεί να εξατμιστεί.

Η αλλαγή των παλιών κουφωμάτων με νέα με διπλούς υαλοπίνακες και θερμομονωτικό πλαίσιο θα μας χαρίσει εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 20 με 25%.

allagi_koufomaton

Τι κουφώματα να επιλέξω;

Οι τύποι κουφωμάτων κατά κύριο λόγο είναι το αλουμίνιο, το PVC και το ξύλο.

Κουφώματα αλουμινίου

Τα κουφώματα αλουμινίου αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή αντικατάστασης των παλιών μπαλκονόπορτων και παραθύρων καθώς ικανοποιούν και τις πιο υψηλές απαιτήσεις ποιότητας, παρέχοντας μια σειρά μεγάλων πλεονεκτημάτων.

Τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες αλουμινίου αυξάνονται σταθερά σε δημοτικότητα με τα χρόνια, καθώς όχι μόνο τείνουν να φαίνονται μοντέρνα, εκλεπτυσμένα και κομψά, αλλά παρέχουν επίσης εντυπωσιακή αντοχή, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Τα κύρια χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα των κουφωμάτων αλουμινίου:

Το μεγάλο μειονέκτημα των κουφωμάτων αλουμινίου είναι οι θερμομονωτικές του ιδιότητες. Ωστόσο αν συνδυαστεί με τη χρήση μονωτικών υλικών όπως το πολυαμίδιο και την τοποθέτηση διπλών ενεργειακών τζαμιών, επιτυγχάνεται η θερμοδιακοπή ανάμεσα στο εσωτερικό μέρος του κτιρίου και προσφέρουν σε μεγάλο βαθμό, υδατοστεγανότητα, αεροστεγανότητα και ικανοποιητική ηχομόνωση.

Κουφώματα PVC

Πρόκειται για τα λεγόμενα πλαστικά κουφώματα με πληθώρα εφαρμογών καθημερινής χρήσης. To πολυβινυλοχλωρίδιο PVC είναι θερμοπλαστικό πολυμερές, δηλαδή μπορεί να μορφοποιηθεί σε καλούπια.

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα των κουφωμάτων pvc είναι:

Ξύλινα κουφώματα

Η πολυτέλεια των ξύλινων κουφωμάτων είναι αναμφισβήτητα μοναδική. Οι ιδιαίτεροι φυσικοί χρωματισμοί του και η απαλή υφή του, αποπνέουν στο χώρο ζεστασιά και μοναδική αισθητική. Τα ξύλινα κουφώματα υψηλής τεχνολογίας θεωρούνται η λύση της σύγχρονης εποχής. Η παραγωγή τους είναι απολύτως αυτοματοποιημένη με ακρίβεια δέκατων του χιλιοστού και είναι πλήρως συμμορφωμένα με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές, με πιστοποιημένες βαφές και αυστηρό έλεγχο.

Επιπλέον το ξύλο έχει τις μεγαλύτερες θερμομονωτικές προδιαγραφές λόγω της μοριακής δομής του και η εφαρμογή τους χαρίζουν τα εξής πλεονεκτήματα:

Η επιλογή του ξύλου είναι πολύ σημαντική και θα πρέπει να γίνεται με βάση τις καιρικές συνθήκες της περιοχής. Οι αντοχές των σκληρών ξύλων όπως Δρυς, Καρυδιά και Μαόνι υπερτερούν σε σύγκριση με τα άλλα καθώς είναι ανθεκτικότερα στην υγρασία και στη φθορά του χρόνου, ωστόσο έχουν υψηλό κόστος στην επεξεργασία τους.

Τα μαλακά ξύλα όπως το Πεύκο και το Έλατο, είναι σαφές λιγότερο ανθεκτικά ενώ τα τροπικά ξύλα (iroko, teak κλπ.) όμως παρουσιάζουν μεγαλύτερες αντοχές στις ακραίες καιρικές συνθήκες. Όποιο ξύλο και αν επιλέξουμε, απαιτείται προστασία με βερνίκι (λουστράρισμα) προκειμένου να αναδειχθεί η φυσική ομορφιά τους και κυρίως η αντοχή τους.


  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg