Γυψοσανίδες, τοποθέτηση και κατασκευές

γυψοσανίδα χωρίσματα

Οι γυψοσανίδες τοποθετούνται κυρίως για τη διαμόρφωση εσωτερικών χώρων, τη δημιουργία νέων δωματίων, κάλυψη σημείων και πολλά άλλα. Η τοποθέτηση γυψοσανίδας είναι από τους ευκολότερους και οικονομικότερους τρόπους αναβάθμισης ενός χώρου.

Η σύγχρονη και ιδιαίτερη διακόσμηση σπιτιού τις περισσότερες φορές τουλάχιστον, είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη χρήση γυψοσανίδων. Αποτελούν ένα εύκολο, γρήγορο και αρκετά οικονομικό τρόπο ώστε η διακόσμηση σαλονιού μας να είναι όπως την έχουμε ονειρευτεί.

Τι είναι οι γυψοσανίδες όμως; Οι γυψοσανίδες είναι δομικά υλικά που τα χρησιμοποιούμε για τη δόμηση και τη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων. Πρόκειται στην ουσία για συμπιεσμένο γύψο με ειδικό χάρτινο περίβλημα. Ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα είναι πως οι γυψοσανίδες μπορούν να τοποθετηθούν παντού

Τα πλεονεκτήματα της γυψοσανίδας

Παρέχουν ένα πλήθος από πλεονεκτήματα σε σύγκριση με άλλα υλικά όπως:

Οι γυψοσανίδες έχουν αρκετά χαμηλό κόστος κατασκευής ενώ οι εργασίες πραγματοποιούνται εύκολα και πολύ γρήγορα.

Φυσικά αν μετανιώσουμε στο μέλλον για κάποια κατασκευή, μπορούν το ίδιο εύκολα να ξηλωθούν και να το επαναφέρουμε στην αρχική κατάσταση. Οι γυψοσανίδες στερεώνονται πολύ εύκολα με βίδες σε μεταλλικό ή ξύλινο σκελετό ή και σε υπάρχουσα τοιχοποιία και είναι έτοιμες για βάψιμο, τοποθέτηση πλακιδίων ή ταπετσαρίας.

Τα είδη της γιψοσανίδας

Μπορούμε να βρούμε γυψοσανίδες σε διάφορους τύπους ανάλογα με τις ανάγκες που έχουμε:

Οι συνηθέστερες διαστάσεις παράγονται (σύμφωνα με τις προδιαγραφές DIN 18180) σε πλάκες με πλάτος 1,20 m. Το στάνταρτ μήκος τους κυμαίνεται από 2,00 έως 3,00 m και το πάχος τους από 6,5 έως 25 mm.

Άλλο ένα θετικό στοιχείο που έχουν οι γυψοσανίδες είναι πως δε διαβρώνονται με το χρόνο, και συνεπώς η διάρκεια ζωής τους είναι αρκετά μεγάλη. Λόγω της ελαφράς κατασκευής τους είναι η ιδανική λύση για χώρους που τους αλλάζουμε συχνά τη διακόσμηση.

gipsosanida

Κατασκευές με γυψοσανίδες

Στα χέρια του κατάλληλου τεχνίτη οι γυψοσανίδες και οι ψευδοροφές μπορούν να συνθέσουν εντυπωσιακές κατασκευές.

Η τοποθέτηση γυψοσανίδας αποτελεί ιδανική λύση κυρίως σε ανακαινίσεις διαμερισμάτων και επαγγελματικών χώρων, σε νέες οικοδομές καθώς και σε διάφορες κατασκευές όπως:

Τοποθέτηση γυψοσανίδας

Μια ενδεικτική εργασία κατασκευής διαχωριστικού τοίχου εσωτερικού χώρου προκειμένου να κατανοήσουμε το βαθμό ευκολίας της κατασκευής αλλά και το χρόνο που απαιτείται.

Ο τεχνίτης χαράσσει στο δάπεδο, στα πλάγια ή στην οροφή τα σημεία που θα κολληθούν οι στρωτήρες οδηγοί. Στη συνέχεια τοποθετούνται οι κάθετοι ορθοστάτες ανά 60cm πάνω στους στρωτήρες και βιδώνονται οι γυψοσανίδες.

Έπειτα τοποθετούνται οι καλωδιώσεις για τους ρευματολήπτες, μονώνεται με πετροβάμβακα και τέλος βάφεται αφού φυσικά στοκαριστούν οι ατέλειες.


  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg