Κατασκευή roof garden

roof garden

Η κατασκευή roof garden στην ταράτσα δεν είναι δύσκολη διαδικασία. Βήμα βήμα οι εργασίες που θα μεταμορφώσουν σε roof garden την ταράτσα μας εύκολα γρήγορα και αρκετά οικονομικά.

Καλοκαίρι στην πόλη. Δυστυχώς οι εποχές που οι διακοπές ξεπερνούσαν τις είκοσι μέρες πέρασαν. Σήμερα είτε για λόγους υποχρεώσεων, είτε για οικονομικούς λόγους οι ημέρες απόδρασης έχουν μειωθεί δραματικά. Ωστόσο με λίγη όρεξη και φαντασία μπορούμε δημιουργήσουμε roof garden και να φέρουμε τις διακοπές στην ταράτσα μας.

Η εικόνα μιας εγκαταλελειμμένης ταράτσας σίγουρα θλίβει. Η τσιμεντένια αίσθηση, τα σκουπίδια, τα σίδερα, τα φθαρμένα κάγκελα κλπ. μας αποτρέπουν να περνάμε ευχάριστες στιγμές εκεί.

roof_garden

Αρχικά θα πρέπει να πάρουμε κάποια γενικότερα μέτρα προστασίας. Μια καλή μόνωση αποτελεί την καλύτερη λύση για να θωρακίσουμε το κτίριο, και να μην αντιμετωπίζουμε προβλήματα χειμώνα καλοκαίρι.

Τοποθέτηση δαπέδου roof garden

Το δάπεδο είναι αυτό που αρχικά αλλάζει όλη την αισθητική. Η πιο δημοφιλής ιδέα για ένα roof garden είναι το ξύλινο δάπεδο με σανίδες. Η αίσθηση του ξύλου στα πόδια μας δημιουργεί αίσθηση πολυτέλειας και αρχοντιάς.

Ενώ ταιριάζει όμορφα και με το εξωτερικό περιβάλλον. Φυσικά και η επίστρωση πλακιδίων ενδείκνυται με την τελική επιλογή να ανήκει στο αισθητικό αποτέλεσμα που θέλουμε. Ένα έξυπνο τρικ, είναι η τοποθέτηση χαλικιού σε κάποια ειδικά σημεία.

Επένδυση τοίχων roof garden

Το χρώμα ή η επένδυση που θα επιλέξουμε, θα μας δώσουν την απαραίτητη ζεστασιά που χρειαζόμαστε. Μπορούμε να επιλέξουμε επένδυση από πέτρα, τούβλο, τεχνοτροπίες με σπάτουλα ή σφουγγάρι, πατητή τσιμεντοκονία κλπ. Δεν είναι λίγοι αυτοί που βάφουν την ταράτσα τους σε αιγαιοπελαγίτικα χρώματα δημιουργώντας έτσι νησιώτικη αίσθηση.

Φυτά και γλάστρες

Από ένα roof garden δεν μπορεί να απουσιάζει το πράσινο. Οι ξύλινες γλάστρες, τα κρεμαστά καλάθια και οι ζαρντινιέρες αποτελούν την ιδανική επιλογή για τα φυτά δίνοντας παράλληλα απαράμιλλη ομορφιά. Μπορούμε να βάλουμε σχεδόν τα πάντα. Από τριανταφυλλιά, αγιόκλημα, κάκτους και γιούκα μέχρι βασιλικό και δυόσμο.

Σε συνδυασμό δε με την τοποθέτηση χλοοτάπητα σε κάποια ειδικά σημεία, δημιουργούμε μια παραδεισένια ταράτσα. Αν δεν έχουμε κηπουρικές γνώσεις, δεν είναι ντροπή η επίσκεψη ενός καλού κηπουρού.

Αξεσουάρ roof garden

Απαραίτητο αξεσουάρ σε ένα Roof Garden είναι και οι ξαπλώστρες. Έτσι θα απολαύσουμε την ηλιοθεραπεία μας και να αποκτήσουμε σοκολατί χρώμα στην πόλη!

Η τοποθέτηση πέργολας είναι αυτή που θα μας προστατέψει από τον ήλιο ή τη βροχή. Θα μας βοηθήσει να απολαύσουμε στιγμές δροσιάς και χαλάρωσης. Μπορούμε να επιλέξουμε ξύλινη, αλουμινίου ή και μεταλλική και να τη διαμορφώσουμε όπως θέλουμε. Μοντέρνο στυλ, παραδοσιακό, νησιώτικο, χαλαρωτικό, με φυτά, κλπ.

Τοποθέτηση κρυφού φωτισμού

Ο κρυφός φωτισμός είναι ότι πιο μοντέρνο μπορούμε να επιλέξουμε. Με τη βοήθεια της γυψοσανίδας, αναδεικνύουμε τα φυτά, το δάπεδο, τους τοίχους και γενικά μεταμορφώνουμε όλο το χώρο δημιουργώντας μαγική ατμόσφαιρα και με πολύ χαμηλό κόστος.

Κάγκελα ταράτσας

Τα κάγκελα είναι ένα σοβαρό μέτρο προστασίας. Τα παλιά και φθαρμένα κάγκελα εγκυμονούν κινδύνους τόσο για τα παιδιά όσο και για τους μεγάλους. Η αλλαγή τους με νέα κομψά και ασφαλή, αποτελεί μια πολύ σοφή κίνηση. Μπορούμε δε, να τα βάψουμε σε όποιο χρώμα θέλουμε για να ταιριάζουν με τον υπόλοιπο χώρο.

Κατασκευή μπάρμπεκιου

Η κατασκευή μπάρμπεκιου αποτελεί μια υπέροχη πρόταση στην κατασκευή roof garden που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για συγκεντρώσεις με την οικογένεια και τους φίλους σας. Μια ψησταριά barbeque μπορεί να είναι χτιστή, ή και να έρθει στο χώρο σε κομμάτια και τη συναρμολόγηση τους την αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι επαγγελματίες. Η διαδικασία της συναρμολόγησης είναι αρκετά απλή και γρήγορη.

Απεντόμωση χώρου

Επίσης μια απεντόμωση θα μας γλιτώσει από την παρέλαση των ενοχλητικών κουνουπιών και εντόμων. Οι απεντομώσεις είναι πολύ οικονομικές εργασίες που βάζουν τέλος στην παραμονή και εισβολή ανεπιθύμητων εντόμων. Οι απεντομώσεις θεωρούνται επιτυχημένες όταν ο χώρος καθαρίσει πλήρως και παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μια μεγάλη φουσκωτή πισίνα αλλάξει ριζικά την έννοια «καλοκαίρι στην πόλη». Μπορεί βέβαια να είναι αυτό που λέμε «παρηγοριά στον άρρωστο» ωστόσο η αίσθηση δροσιάς, και τα παιχνίδια με τους μικρούς μας φίλους θα δώσουν νέα πνοή στο καυτό καλοκαίρι.

Τα έπιπλα που θα τοποθετήσουμε δεν είναι απαραίτητο να είναι καινούρια. Ένα καλό φρεσκάρισμα ή λουστράρισμα μας γλιτώνει από περιττά έξοδα.

Τα έπιπλα που θα τοποθετήσουμε δεν είναι απαραίτητο να είναι καινούρια. Ένα καλό φρεσκάρισμα ή λουστράρισμα μας γλιτώνει από περιττά έξοδα.


  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg