Κουφώματα PVC, όλα τα πλεονεκτήματα

pvc κουφώματα

Τα κουφώματα pvc παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια σε παράθυρα και πόρτες σε πολύ καλές τιμές. Τα κουφώματα pvc χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στη χώρα μας παρόλο που σίγουρα ακόμα διατηρούν την 1η θέση τα κουφώματα αλουμινίου. Δεν υστερούν σε ποιότητα, και έχουν υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες.

Κουφώματα PVC και κόστος

Ο κύριος λόγος άνθισης των κουφωμάτων pvc είναι οικονομικός. Είναι τουλάχιστον 20% πιο οικονομικά σε σχέση με τα υπόλοιπα κουφώματα, ενώ παράλληλα δεν έχουν μειονέκτημα στα περισσότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

pvc_koufomata

Θερμομόνωση κουφωμάτων PVC

Ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα, ότι τα κουφώματα pvc ενισχύουν τη θερμομόνωση του σπιτιού. Αυτό συμβαίνει διότι το πλαστικό ως γνωστόν είναι κακός αγωγός της θερμότητας, συγκριτικά και με τα κουφώματα από αλουμίνιο.

PVC λέγεται το πολιβινιλοχλωρίδιο, που σε αντίθεση με τα περισσότερα είδη πλαστικού, αποτελείται μόνο κατά 43% από πετρέλαιο, ενώ το υπόλοιπο 57% είναι το κοινό μαγειρικό αλάτι. Είναι μία σχετικά νέα κατασκευή η οποία έχει παρθεί από τη φύση και είναι η εξέλιξη από το απλό πλαστικό που παρασκευάζεται από καουτσούκ.

Πλεονεκτήματα κουφωμάτων PVC

Τα κουφώματα pvc αποτελούν και αυτά εν μέρει οικολογικά υλικά. Το pvc ανακυκλώνεται έως και 7 φορές μέχρι να αχρηστευθεί, ενώ τα προφίλ από τα κουφώματα pvc έχουν την ιδιότητα να σβήνουν μόνα τους σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Πλέον τα σύγχρονα συνθετικά κουφώματα pvc συμπεριλαμβάνουν και ένα εσωτερικό προφίλ αλουμινίου, που δίνει στα κουφώματα σας ασφάλεια, σιγουριά και αντοχή όπως προαναφέρθηκε.


  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg