Συμβουλές συσκευασίας για τη μετακόμιση

Μεταφορές Μετακομίσεις big

Η μετακόμιση των νοικοκυριών απαιτεί χρόνο, προσπάθεια και είναι αναμφίβολα αγχωτική. Ευτυχώς, αυτές οι συμβουλές συσκευασίας μπορούν να κάνουν αυτή τη διαδικασία πιο εύκολη και ευχάριστη.

Κάντε ξεσκαρτάρισμα

Μια κρίσιμη συμβουλή συσκευασίας είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν μετακινείτε τίποτα που δεν χρειάζεστε πλέον. Ελαφρώσε το άγχος και τον φόρτο εργασίας σου αποφορτίζοντας προτού μπεις στο στάδιο της συσκευασίας, πράγμα που σημαίνει να καταλάβεις τι να πετάξεις, να κρατήσεις, να πουλήσεις ή να δωρίσεις . Κάντε μετρήσεις του νέου σας σπιτιού και απαλλαγείτε από κάθε έπιπλο που δεν ταιριάζει ή ξέρετε ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε.

Δώστε σε κάθε δωμάτιο μια διαφορετική ετικέτα συσκευασίας χρώματος.

Για να παραμείνετε οργανωμένοι, εκτυπώστε πολύχρωμες ετικέτες συσκευασίας ή χρησιμοποιήστε κολλητική ταινία διαφορετικού χρώματος και δώστε σε κάθε δωμάτιο το δικό του χρώμα. Επισημάνετε τα περιεχόμενα κάθε κουτιού και συμπεριλάβετε το δωμάτιο στο οποίο ανήκει. Στη συνέχεια, στη νέα σας θέση, χρησιμοποιήστε έγχρωμη ταινία για να σημειώσετε τις εισόδους των δωματίων. Αυτή η κινούμενη συμβουλή θα εξοικονομήσει πολύ χρόνο στους μετακινούμενους. Αντί να χρειάζεται να διαβάσουν ρητά την ετικέτα ή να παίξουν το παιχνίδι εικασίας δωματίου, μπορούν απλώς να ταιριάξουν χρώμα με χρώμα.

Χρησιμοποιήστε κουτιά με το σωστό μέγεθος

Τοποθετήστε βαριά αντικείμενα όπως βιβλία, σε μικρά κουτιά και ελαφρύτερα αντικείμενα σε μεγαλύτερα. Αυτό διευκολύνει τους μετακινούμενους να οργανώσουν και να συσκευάσουν κουτιά στο κινούμενο φορτηγό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συσκευάσει βαρύτερα αντικείμενα στο κάτω μέρος και ελαφρύτερα αντικείμενα στο επάνω μέρος για να αποφύγετε να καταστρέψετε θραύσματα.

Μην αφήνετε κενά σε κουτιά

Συμπληρώστε τυχόν κενά με χαρτί συσκευασίας, ρούχα ή αφρώδες φυστίκι για να αποτρέψετε τη μετατόπιση των αντικειμένων κατά τη μετακίνηση. Χρησιμοποιήστε ταινία για να κλείσετε τις κάτω και πάνω ραφές και γύρω από τις άκρες όπου συγκεντρώνεται η πίεση.

Μην αφήνετε κενά σε κουτιά

Για τυχόν εύθραυστα αντικείμενα που συσκευάζετε, χρησιμοποιήστε άφθονο μαζεμένο χαρτί και γέμιση. Μην τοποθετείτε ποτέ αυτά τα αντικείμενα σε κουτιά ελεύθερα χωρίς κάποιο επιπλέον μαξιλάρι. Αφιερώστε χρόνο στη σωστή συσκευασία αυτών των αντικειμένων για να γλιτώσετε από το άγχος μακροπρόθεσμα.

Τοποθετήστε ετικέτες και τραβήξτε φωτογραφίες εξαρτημάτων και αξεσουάρ επίπλων.

Αφιερώστε επιπλέον χρόνο για να προστατέψετε μεγαλύτερα έπιπλα πριν μετακινηθείτε. Αφαιρέστε και ασφαλίστε όλα τα συρτάρια και τις πόρτες εκ των προτέρων. Επίσης, επισημάνετε τα καλώδια, τα συρτάρια, τις πόρτες και οτιδήποτε πρέπει να αφαιρέσετε, ώστε να ξέρετε πού πηγαίνει όταν το συναρμολογείτε ξανά. Τοποθετήστε βίδες και μπουλόνια σε πλαστικές σακούλες και κολλήστε τις με ταινία στο πίσω μέρος του επίπλου.

ατά τη συσκευασία των ηλεκτρονικών ειδών, τραβήξτε μια φωτογραφία της διαμόρφωσης του πίσω μέρους, ώστε να θυμάστε ποιο καλώδιο πηγαίνει πού. Τραβήξτε φωτογραφίες από κάθε έπιπλο που χωρίζετε για να χρησιμεύσει ως οδηγός για τη συναρμολόγηση τους. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει ετικέτες στις πόρτες, τις βίδες και οτιδήποτε άλλο αφαιρείτε.

Χρησιμοποιήστε μάλλινο κορδόνι για να ανοίξετε τα κουτιά ευκολότερα.

Δημιουργήστε μια γλωττίδα έλξης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανοίξετε κινούμενα κουτιά χωρίς ψαλίδι ή κόφτες κουτιών. Απλώς τοποθετήστε ένα κομμάτι μάλλινο κορδόνι στο κέντρο των πτερυγίων του κλειστού κουτιού, αφήνοντας περίσσεια στα πλαϊνά. Κολλήστε με ταινία πάνω από το κορδόνι και σφραγίστε το κουτί με κινούμενη ταινία, αλλά βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα μικρό κομμάτι κορδονιού που δεν έχει κολληθεί στην άκρη.

Χρησιμοποιήστε πλαστική μεμβράνη για να αποφύγετε διαρροές.

Φροντίστε για οτιδήποτε έχει τη δυνατότητα να χυθεί. Για παράδειγμα, ένα μπουκάλι σαμπουάν που φαίνεται ερμητικά σφραγισμένο έξω από ένα κουτί μπορεί με κάποιο μαγικό τρόπο να βρει έναν τρόπο να ρέει πάνω από όλα τα άλλα υπάρχοντά σας. Σε αυτή την περίπτωση, κρατήστε όλα τα προϊόντα περιποίησης και τα υγρά χωριστά από τα στεγνά αντικείμενα. Επίσης, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικό περιτύλιγμα ως πρόσθετο σφράγισμα μεταξύ του μπουκαλιού και του καπακιού.

Επενδύστε σε ποιοτικά κουτιά.

Είναι δελεαστικό να πάτε στο τοπικό σούπερ μάρκετ της γειτονιάς και να προσπαθήσετε να πάρετε μερικά κουτιά δωρεάν. Ωστόσο, τα κινούμενα κουτιά είναι σχετικά φθηνά και η πρόσθετη ανθεκτικότητα μπορεί να αξίζει το κόστος στο τέλος. Τα επαναχρησιμοποιημένα κινούμενα κουτιά μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο λόγω φθοράς και έκθεσης στην υγρασία ή χειρότερα, μόλυνσης. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι ένα κουτί να διαλύεται στο χέρι σας ενώ προσπαθείτε να το μεταφέρετε στο σπίτι.

Ρυθμίστε το χρόνο σας

Όταν πρόκειται για συσκευασία, χωρίστε τη συσκευασία σας σε βήματα. Αν χρονοτριβείτε και προσπαθήσετε να μαζέψετε τα πάντα το προηγούμενο βράδυ, πιθανότατα θα κατακλύσετε το άγχος. Αντιμετωπίστε ένα δωμάτιο τη φορά και αφιερώστε μια ώρα κάθε μέρα συσκευάζοντας αντικείμενα σε κουτιά. Συσκευάστε ζευγάρια ή σετ μαζί και βεβαιωθείτε ότι το κουτί σας έχει το κατάλληλο μέγεθος για να χωρέσει ένα πλήρες σετ αντικειμένων.


  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg