Η ανακαίνιση σπιτιού είναι η ιδανική επιλογή ανανέωσης του χώρου εκτοξεύοντας παράλληλα την αξία του ακινήτου. Η ανακαίνιση σπιτιού μπορεί να είναι ολική ή μερική.

ανακαίνιση σπιτιού

Με τα χρόνια τα υδραυλικά, τα ηλεκτρικά, οι τοίχοι, τα δάπεδα κλπ. φθείρονται μειώνοντας την ποιότητα της ζωής μας αλλά και τη συνολική  αξία του σπιτιού. H ανακαίνιση σπιτιού έχει σαν στόχο ένα σύγχρονο σπίτι για τα επόμενα 30 χρόνια

Ολική και μερική ανακαίνιση σπιτιού

Οι ανακαινίσεις διαμερισμάτων μπορεί να περιλαμβάνουν μια πλήρη ανακατασκευή ή απλά ενός συγκεκριμένου χώρου όπως η ανακαίνιση κουζίνας  ή η ανακαίνιση μπάνιου. Συνήθως οι παλαιότερες κατοικίες χρήζουν ολικής ανακαίνισης καθώς τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι πολλά. Στις νεότερες κατοικίες προτιμάται η μερική ανακαίνιση ως διορθωτική κίνηση ή ανανέωσης ενός συγκεκριμένου χώρου.

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Ανακαίνιση Σπιτιού

Πριν μπούμε στη διαδικασία της ανακαίνισης θα πρέπει να απαντήσουμε σε ορισμένα ερωτήματα:

 • Τι είδους ανακαίνιση σπιτιού χρειαζόμαστε; Ολική ανακαίνιση ή μερική;
 • Τι ακριβώς εργασίες χρειάζονται στο χώρο;
 • Πόσο θα στοιχίσουν οι εργασίες και τι budget διαθέτουμε;
 • Τι χρόνο διαθέτουμε για την ολοκλήρωση των έργων;

Η επιλογή στο συνεργείο ανακαινίσεων

Επειδή πρόκειται για μια αρκετά πολύπλοκη διαδικασία, η επιλογή του κατάλληλου συνεργείου είναι το Α και το Ω στις ανακαινίσεις διαμερισμάτων. Ο επικεφαλής του συνεργείου είναι συνήθως αρχιτέκτονας ή πολιτικός μηχανικός και είναι αυτός που θα έχει τη συνολική ευθύνη του έργου.

O επαγγελματίας ή το συνεργείο ανακαινίσεων που θα συνεργαστούμε θα πρέπει να έχει αποδεδειγμένη εμπειρία στην ανακαίνιση κατοικίας ώστε αν διασφαλίσουμε στο μέγιστο βαθμό την ποιότητα της ανακαίνισης.

Στην TexnitesOnline μπορείτε να πάρετε Δωρεάν προσφορές για την ανακαίνιση του σπιτιού σας χωρίς καμία δέσμευση από αξιολογημένα συνεργεία και να συγκρίνετε τιμές και αξιολογήσεις.

Το ιδιωτικό συμφωνητικό

Καλό είναι, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και προβλήματα, να συνταχθεί ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με τον εργολάβο που θα αναλάβει τα έργα. Θα πρέπει να καταγράφουν λεπτομερώς όλες οι εργασίες, το χρονοδιάγραμμα του έργου, οι αμοιβές και φυσικά οι ρήτρες σε περίπτωση μη τήρησης των συμφωνηθέντων και από τις δύο πλευρές.

Βρες το κατάλληλο Συνεργείο Ανακαινίσεων

Τι προσφέρει η ανακαίνιση σπιτιού;

 • Αύξηση της αξίας του ακινήτου
 • Σύγχρονο και όμορφο σπίτι
 • Οικονομία στη θέρμανση και στη ψύξη
 • Λειτουργικότητα
 • Ασφάλεια
 • Καλύτερη τιμή σε περίπτωση πώλησης
 • Ανεβασμένη ψυχολογία
 • Καλύτερη ποιότητα ζωής

σαλόνι διακόσμηση

Γιατί συμφέρει η ανακαίνιση σπιτιού;

H αγορά νέας κατοικίας μπορεί να είναι 6 και 7 φορές ακριβότερη από μια ολική ανακαίνιση σπιτιού.

Σε πολλές περιπτώσεις μια ανακαίνιση εμπεριέχει ολοκληρωτικές αλλαγές στη διαμόρφωση του χώρου. Δημιουργία νέων δωματίων, μεταφορά της κουζίνας σε άλλο σημείο, χτισίματα και γκρεμίσματα κλπ.

Ωστόσο για τέτοιου είδους εργασίες χρειάζεται και η σχετική άδεια από την πολεοδομία.

Η επιλογή των υλικών

Αν για κάποιες εργασίες θελήσουμε να αγοράσουμε μόνοι μας κάποια υλικά θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί καθώς είναι αυτά που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα και την αντοχή του στο χρόνο.

Η ποιότητα των υλικών παίζει καθοριστικό ρόλο.Είναι λάθος να γίνονται «τσιγκουνιές» στην επιλογή των υλικών.  Έτσι διακινδυνεύουμε τη μακροζωία της ανακαίνισης και στο μέλλον να προκύψουν νέα έξοδα.

Φυσικά όμως, ο συνδυασμός  ποιότητας, πιστοποίησης και τιμής είναι ότι καλύτερο.

Μια ολική ανακαίνιση σπιτιού  μπορεί να περιλαμβάνει:

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Ανακαίνιση κατοικίας

Ανακαίνιση σπιτιού – Πάρε Προσφορές
Το βρήκατε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το!