Οι αντλίες θερμότητας  συγκεντρώνουν όλο και περισσότερους θαυμαστές λόγω της εξοικονόμησης χρημάτων και των πλεονεκτημάτων που προσφέρουν.αντλίες θερμότητας

Τα τελευταία χρόνια που οι τιμές του ηλεκτρικού και του πετρελαίου έχουν αυξηθεί σημαντικά, πολλοί είναι αυτοί που στρέφονται σε εναλλακτικά συστήματα θέρμανσης.

Εξαιρετική απόδοση και εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας…

Η αντλία θερμότητας είναι αυτή που κερδίζει τη μάχη στη σύγκριση απόδοσης και τιμής ανάμεσα στα συστήματα θέρμανσης. Πρόκειται για ένα σύστημα θέρμανσης που βασίζεται στη μεταφορά θερμότητας από το εξωτερικό περιβάλλον, η οποία μετατρέπεται σε θέρμανση  ή ψύξη στο χώρο μας και απαιτεί ελάχιστη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Εγκατάσταση ή Συντήρηση Αντλίας Θερμότητας

Μοιάζει αρκετά με τις κλασικές εξωτερικές μονάδες των κλιματιστικών. Έτσι μπορεί να εγκατασταθεί σε κάθε εξωτερικό σημείο του χώρου όπως και ένα κλιματιστικό.

αντλίες θερμότητας

Οι αντλίες θερμότητας προσφέρουν και θέρμανση και ψύξη!

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ψύξη τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και για την παραγωγή ζεστού νερού εξοικονομώντας μας έτσι ακόμα περισσότερα χρήματα.

Τα πλεονεκτήματα:

 • Τεράστια εξοικονόμηση ενέργειας
 • Γρήγορη απόσβεση των χρημάτων
 • Χαμηλό κόστος συντήρησης
 • Εύκολη εγκατάσταση
 • Μικρός απαιτούμενος χώρος εγκατάστασης
 • Οικολογική συσκευή
 • Αθόρυβη λειτουργία
 • Ευκολία αντικατάστασης ή διασύνδεσης με τα ήδη υπάρχοντα συστήματα θέρμανσης

Εξοικονόμηση χρημάτων έως και 60% με αντλίες θερμότητας.

Αν και χρειάζεται κάπως «τσιμπημένο» αρχικό κεφάλαιο, η εξοικονόμηση χρημάτων χρησιμοποιώντας αντλίες θερμότητας  αγγίζει το 60% σε σύγκριση με το πετρέλαιο. Έχουν υψηλό βαθμό απόδοσης (COP), ο οποίος για τις αντλίες αέρα-νερού κυμαίνεται από 2,5 έως 3+ cop ενώ για κάθε kWh ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει, αποδίδει 3 kWh θερμικής ενέργειας.

Τα βασικά μέρη που αποτελείται είναι ο συμπιεστής, η βαλβίδα εκτόνωσης ο εξατμιστής και ο συμπυκνωτής.

Πως λειτουργεί η αντλία θερμότητας; αντλίες θερμότητας

Ο αέρας ωθείτε μέσω ενός ανεμιστήρα στην αντλία θερμότητας και φτάνει στον εξατμιστή που τον μετατρέπει σε αέριο χαμηλής θερμοκρασίας.  Στη συνέχεια ο συμπιεστής αυξάνει την θερμοκρασία του αέρα που άντλησε και τον μεταφέρει στο συμπυκνωτή του συστήματος θέρμανσης μας (σώματα καλοριφέρ κλπ.)

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Εγκατάσταση ή Συντήρηση Αντλίας Θερμότητας

Εγκατάσταση αντλίας θερμότητας

Η εγκατάσταση αντλίας θερμότητας είναι αρκετά απλή χωρίς μεγάλες διαδικασίες και ταλαιπωρία. Μπορεί να εγκατασταθεί σε κάθε κτίριο και να αντικαταστήσει τα ήδη υπάρχοντα συστήματα θέρμανσης.

αντλία θερμότητας

Συντήρηση αντλίας θερμότητας

Η συντήρηση αντλίας θερμότητας του είναι αρκετά απλή. Ωστόσο δεν πρέπει να αμελείται για να προστατέψουμε όσο δυνατόν γίνεται την επένδυση μας, να διασφαλίσουμε την καλή λειτουργία της, και να μεγαλώσουμε το χρόνο ζωής της.

Οι σημαντικότερες εργασίες στη συντήρηση είναι:

 • Καθαρισμός φίλτρων νερού
 • Καθαρισμός του εξατμιστή
 • Έλεγχος σωστής λειτουργίας
 • Έλεγχος θερμοκρασιών και πιέσεων

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Εγκατάσταση ή Συντήρηση Αντλίας Θερμότητας 

Διαβάστε επίσης: Φυσικό Αέριο – Εγκατάσταση και Συντήρηση

Αντλίες θερμότητας | Εγκατάσταση και Συντήρηση
Το βρήκατε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το!