Η διακόσμηση κήπου αλλά και η διαμόρφωση του απαιτούν ορισμένες κηπουρικές εργασίες σε συνδυασμό με τις κατάλληλες επιλογές στα έπιπλα.

διακόσμηση κήπου

Όλοι λατρεύουν έναν όμορφο κήπο με καλοκουρεμένο γκαζόν,  φυτά και μπόλικα λουλούδια. Ωστόσο η συντήρηση του είναι χρονοβόρα και απαιτητική. Έτσι αρκετοί επιλέγουν τη λύση ενός κηπουρού.

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Διαμόρφωση Kήπου και Kηπουρικές Eργασίες

Ο κήπος μικρός ή μεγάλος έχει ανάγκη από τακτική φροντίδα.

Ειδικά η όψη ενός κήπου μετά το χειμώνα είναι αποκαρδιωτική. Κάτι τέτοιο φυσικά είναι λογικό αφού η περιποίηση του κήπου περνάει σε δεύτερη μοίρα εκείνη την περίοδο.

Η άνοιξη θεωρείται η καλύτερη περίοδος για τη διακόσμηση κήπου και τη διαμόρφωση του.  

Οι ανοιξιάτικοι μήνες είναι μακράν η καλύτερη περίοδος για τις κηπουρικές μας εργασίες. Μπορούμε με άνεση να σχεδιάσουμε τον κήπο μας, να φυτέψουμε τα λουλούδια που θέλουμε, το γκαζόν και να κατασκευάσουμε τα έπιπλα κήπου μας. Έτσι το καλοκαίρι θα βρει έτοιμο τον κήπο μας.

κηπουρός εργαλεία

Φυσικά η αρχή πάντα γίνεται με τα λουλούδια, τα φυτά, το γκαζόν και τα δέντρα. Η φύτευση, το κλάδεμα, η περιποίηση, το κούρεμα κλπ. είναι εργασίες που είναι απαραίτητες.

Τα λουλούδια κάνουν τον κήπο μας παραδεισένιο 

Η ομορφιά και τα αρώματα που χαρίζουν τα λουλούδια, μετατρέπουν τον κήπο σε κάτι παραδεισένιο. Η φύτευση τους όσο απλή κι αν ακούγετε κρύβει ορισμένα μυστικά ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ένας έμπειρος κηπουρός, εκτός από ποιοτικές εργασίες θα μας δώσει και ιδέες ώστε να κάνουμε ακόμα πιο ελκυστικό το κήπο μας.

λουλούδια δέντρα

Το γκαζόν

Η δημιουργία και η συντήρηση του γκαζόν είναι από τα βασικότερα σημεία στη διαμόρφωση κήπου. Ένα περιποιημένο γκαζόν αναδεικνύει σε τεράστιο βαθμό το χώρο μας. Η συντήρηση του χρειάζεται:γκαζόν κήπος

 • Τακτική κοπή
 • Λίπανση,
 • Ξεχορτάριασμα
 • Απόξεση
 • Πότισμα

Η τοποθέτηση του απαιτεί ένα σύνολο διαδικασιών όπως καθαρισμός ζιζανίων, φτυάρισμα, διαμόρφωση, φύτευση κλπ.

Το κλάδεμα δέντρων

Η κοπή ή το κλάδεμα δέντρων είναι διαδικασία που απαιτεί ορισμένα μηχανήματα. Κάθε κηπουρός πάντα διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό και την ανάλογη εμπειρία ώστε να τα φέρει εις πέρας. Το κλαδεμα των δέντρων είναι πολύ σημαντικό καθώς

Φυσικά σε κάθε κήπο υπάρχουν και οι αγγαρείες όπως το σκάψιμο, το ξεχορτάριασμα κλπ. για να δείχνει όπως τον ονειρευόμαστε…

ξεχορτάριασμα μηχανή

Τίποτα όμως δεν πάει καλά σε ένα κήπο χωρίς πότισμα…

Το αυτόματο πότισμα μας γλιτώνει από χρόνο και κόπο.

Μπορεί ο κηπουρός να είναι αυτός που θα αναλάβει τις πιο χοντρές εργασίες, ωστόσο το πότισμα είναι κάτι που μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας. Το αυτόματο πότισμα μας λύνει τα χέρια αφού μπορεί να μας χαρίσει ομοιόμορφο πότισμα στα δέντρα, το γκαζόν, τα λουλούδια, τα φυτά, ακόμα και στα ζαρζαβατικά μας .

αυτόματο πότισμα

Έτσι με τον κατάλληλο προγραμματισμό, μπορούμε να ποτίσουμε τον κήπο μας τις ώρες που θέλουμε χωρίς να κάνουμε το παραμικρό. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα βέβαια είναι ότι θα έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο ακόμα και όταν θα λείπουμε.

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος

Το αυτόματο πότισμα είναι το απόλυτο εργαλείο για κάθε εξοχικό αφού είναι αδύνατον να είμαστε συνεχώς εκεί.

Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε ηλεκτρικούς αυτόματους ποτιστές ή μπαταρίας.

Τα έπιπλα κήπου είναι αυτά που διαμορφώσουν την τελική διακόσμηση κήπου. Ο καλύτερος τρόπος για να έχουμε αυτό που θέλουμε αλλά και για να εξοικονομήσουμε χρήματα, είναι να περιγράψουμε τι ακριβώς θέλουμε σε έναν καλό ξυλουργό και εκείνος να τα κατασκευάσει σύμφωνα μ τις επιθυμίες μας.

έπιπλα κήπου

Απαραίτητα αξεσουάρ κήπου:

 • Έπιπλα κήπου
 • Κούνια
 • Αιώρα
 • Ξαπλώστρες
 • Ομπρέλες
 • Μαξιλάρια

περίφραξη κήπου

Τέλος η περίφραξη κήπου όχι μόνο θα εξασφαλίσει την ασφάλεια του χώρου μας αλλά θα τον ομορφύνει κιόλας. Μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε ξύλινους φράκτες, κατασκευές από πέτρα, μεταλλικές ή καλαμωτές. Γενικότερα υπάρχουν άπειρες ιδέες σε σχήματα και χρώματα. Ένας καλός επαγγελματίας μπορεί να κατασκευάσει την περίφραξη κήπου που ονειρευόμαστε.

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Περίφραξη Κήπου

Διαβάστε επίσης: Τοποθέτηση Πέργκολας, Επισκευές στο Εξοχικό Σπίτι 

Διακόσμηση Κήπου και Διαμόρφωση
Το βρήκατε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το!