Τα έπιπλα μπάνιου είναι από τα κυριότερα στοιχεία ενός μπάνιου. Τόσο για λόγους αισθητικής, όσο και λειτουργικούς.

έπιπλα μπάνιου

Το μπάνιο τις περισσότερες φορές μπορεί να είναι ο μικρότερος χώρος του σπιτιού, ωστόσο είναι και ο χώρος που οι επισκέπτες μας  θα το επισκεφτούν σίγουρα. Επομένως θα πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να είναι καθαρός και ευπαρουσίαστος.

Τα έπιπλα μπάνιου είναι σημαντικό να ταιριάζουν αισθητικά με τα πλακάκια που έχουμε. Κάτι τέτοιο μπορεί να απογειώσει το στυλ και του πιο μικρού μπάνιου.

Τα έπιπλα μπάνιου και η λειτουργικότητα

Κάθε μπάνιο έχει πολλές ανάγκες αποθήκευσης ανάλογα φυσικά και πόσα άτομα το χρησιμοποιούν. Καλλυντικά, προϊόντα ομορφιάς, ξυριστικά, σαμπουάν, πετσέτες, άπλυτα ρούχα, απορρυπαντικά κλπ. απαιτούν ξεχωριστούς αποθηκευτικούς χώρους τόσο για πρακτικούς λόγους όσο και λόγους υγιεινής.

Τα βασικά έπιπλα μπάνιου

 • Ράφια
 • Καθρέπτης μπάνιου
 • Στήλες (Ντουλάπα μπάνιου)
 • Έπιπλα Μπάνιου κομπλέ
 • Πάγκοι επίπλου (επιτοίχιοι χωρίς ντουλάπια)
 • Βάσεις επίπλου (ντουλάπια κάτω μέρους)

Τα έπιπλα μπάνιου μπορούμε να τα συναντήσουμε σε κρεμαστά ή δαπέδου με ποδαράκια…

Τα κρεμαστά έπιπλα μπάνιου ανεβάζουν κατακόρυφα την αισθητική του μπάνιου κερδίζοντας παράλληλα χώρο στο δάπεδο.

Το βασικό έπιπλο μπάνιου τοποθετείται κάτω από το νιπτήρα και τον καθρέπτη. Υπάρχει η επιλογή του κλασσικού δαπέδου ή του κρεμαστού σε πιο μοντέρνα γραμμή.

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Έπιπλα Μπάνιου

κρεμαστά ντουλάπια μπάνιου

Καθρέπτης μπάνιου

Ο καθρέπτης είναι ο βασιλιάς του μπάνιου. Δεν είναι τυχαίο πως το πρώτο πράγμα που κοιτάζει κανείς είναι το πρόσωπο του στον καθρέπτη.

Ο σκοπός του καθρέπτη στο μπάνιο αφορά τόσο στιλιστικούς λόγους όσο και πρακτικούς.

Στήλες  μπάνιου

Οι στήλες είναι ντουλάπες μπάνιου. Πρόκειται για μια αρκετά έξυπνη αποθηκευτική λύση. Η συνύπαρξη αρκετών ραφιών, μας επιτρέπει να ταξινομήσουμε και να διαφοροποιήσουμε ότι θέλουμε να αποθηκεύσουμε με λειτουργικότητα και τάξη. Μπορούμε να τις βρούμε είτε κρεμαστές είτε δαπέδου.

στήλες μπάνιου
Με μια ειδική κατασκευή, μπορούμε να δημιουργήσουμε στήλες κομμένες και ραμμένες στα μέτρα μας.

Έπιπλα μπάνιου και υγρασία… 

Το μπάνιο είναι ο χώρος με τη μεγαλύτερη υγρασία στο σπίτι.

Το ξύλο έχει την ιδιότητα να προσλαμβάνει υγρασία εύκολα και έτσι υπάρχει ο κίνδυνος να φουσκώσει, να στρεβλώσει και ακόμα χειρότερα να δημιουργήσει εστίες μικροοργανισμών.

Έτσι θα πρέπει να επιλέξουμε ξύλο με όσο γίνεται μεγαλύτερη αντοχή στη υγρασία . Πάρα πολύ σημαντική επίσης είναι και η εφαρμογή της τεχνολογίας του φινιρίσματος ώστε να μην αντιμετωπίσουμε πρόβλημα.

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Έπιπλα Μπάνιου

Σύμφωνα με επαγγελματίες ξυλουργούς, ο βακελίτης αποτελεί μια αρκετά δημοφιλή επιλογή για κάθε κατασκευή επίπλων. Ο βακελίτης είναι σανίδες επενδυμένες με φύλλα από συνθετικά υλικά που προσομοιάζουν το ξύλο. Μπορεί να έχει ματ ή γυαλιστερό φινίρισμα.

Τα μεγάλα πλεονεκτήματα του βακελίτη είναι πως είναι αρκετά οικονομικό υλικό, με μεγάλη αντοχή στο χρόνο, έχει εύκολη πρόσβαση για επισκευή ή τροποποιήσεις, ενώ προσθέτει και υψηλή αισθητική.

Τα συνηθέστερα υλικά για την κατασκευή επίπλων μπάνιου.

 • Βακελίτης
 • Κόντρα πλακέ θαλάσσης
 • Καπλαμάς
 • Μασίφ ξύλο
 • Άνθυγρο mdf
 • Πηχοσανίδα
 • Συνθετική μελαμίνη
 • Solid surface

ντουλάπια μπάνιου

Γιατί να επιλέξω ειδική κατασκευή και όχι έτοιμο;

Φυσικά καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από εντυπωσιακές φωτογραφίες έτοιμων μπάνιων στο διαδίκτυο και τα περιοδικά. Ωστόσο μια ειδική κατασκευή επίπλων μπάνιου  είναι πολύ προτιμότερη από την αγορά των έτοιμων.

Καταρχάς θα έχουμε την ευκαιρία να έχουμε ακριβώς τα έπιπλα που έχουμε ονειρευτεί. Επιπλέον θα ταιριάζουν απόλυτα στο χώρο και στις ανάγκες μας, αφού ο επαγγελματίας που θα το κατασκευάσει θα προσαρμόσει τα έπιπλα ακριβώς στις απαιτήσεις του μπάνιου μας.

Ακόμα λαμβάνοντας αρκετές προσφορές μπορεί να πετύχουμε πολύ καλή τιμή.

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Έπιπλα Μπάνιου

Συμβουλές καθαρισμού επίπλων

Φυσικά η φροντίδα και το καθάρισμα παίζει σημαντικό ρόλο στο χρόνο ζωής ενός επίπλου.

Καλό θα είναι κατά τον καθαρισμός των επίπλων μπάνιου να μη χρησιμοποιούμε σφουγγάρια με πολύ σκληρές επιφάνειες για να μη δημιουργήσουμε εκδορές.

Ένα απαλό απορρυπαντικό είναι ότι καλύτερο για το έπιπλο, ενώ καλό θα είναι στο τέλος ένα πέρασμα με ένα στεγνό πανί.

Διαβάστε επίσης: Ανακαίνιση Μπάνιου

 

 

Τι έπιπλα μπάνιου να επιλέξω;
Το βρήκατε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το!