Τα ξύλινα κουφώματα στα παράθυρα παρέχουν εξαιρετική μόνωση στο σπίτι. Οι τιμές τους, η συντήρηση, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

ξύλινα κουφώματα

Και μόνο στη σκέψη, σε αρκετούς έρχεται η εικόνα από τα παλιά ξύλινα κουφώματα που όλοι έχουμε συναντήσει σε σπίτια δεκαετιών, και θεωρούνται παλιομοδίτικα ή και ξεπερασμένα.

Αντιθέτως, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Τα ξύλινα κουφώματα, όχι μόνο είναι σύγχρονα, αλλά και παράγονται και με τις τελευταίες μεθόδους υψηλής τεχνολογίας.

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Κουφώματα 

Το κυριότερο μειονέκτημα από την άλλη είναι ότι τα ξύλινα έχουν αυξημένο κόστος σε σύγκριση με τα άλλα κουφώματα.

Μόνωση ξύλινων κουφωμάτων

Το κυριότερο πλεονέκτημα που προσφέρουν είναι η καλή μόνωση!

Ας αναλύσουμε παρακάτω τα θετικά αλλά και τα αρνητικά που συνοδεύουν τα ξύλινα κουφώματα. Παρακάτω λοιπόν ακολουθούν τα πλεονεκτήματα:

1) Προσφέρουν με διαφορά την πιο ζεστή αίσθηση στο σπίτι σας, καθώς δίνουν την αίσθηση της ζεστασιάς και ομορφιάς στον χώρο σας. Αυτό εκπέμπεται από το ίδιο το ξύλο σαν υλικό ακόμα και στη διακόσμηση του σπιτιού, αλλά διαφοροποιείται κιόλας ακόμα και από το χρώματα.

Πλέον σχεδιάζονται κουφώματα αλουμινίου σε αποχρώσεις του ξύλου.

2) Επίσης τα ξύλινα κουφώματα διαθέτουν σημαντική θερμομονωτική ικανότητα. τόσο θερμομόνωση όσο και ηχομόνωση.Ως γνωστόν το ξύλο είναι κακός αγωγός της θερμότητας και για αυτό βοηθάει στη διατήρηση της θερμοκρασίας του σπιτιού σας.

Αναφορικά να πούμε ότι το ξύλο έχει 4000 φορές μεγαλύτερη θερμομονωτική ικανότητα από του χάλυβα και 1800 από το αλουμίνιο.

Μάθε για τα Κουφώματα PVC

ξύλινες ταμαρίες

Τα ξύλινα κουφώματα βοηθάνε στην εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων…

3) Αντίστοιχα σας προσφέρουν και μοναδική ηχομόνωση, με αποτέλεσμα όταν είσαστε εντός του σπιτιού να μη σας επηρεάζουν οι εξωτερικοί θόρυβοι.

4) Σημαντικό πλεονέκτημα που παρέχουν είναι η ευκολία στην αλλαγή του χρώματος. Μόνο με τα ξύλινα κουφώματα σας δίνεται η δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να διαλέξετε διαφορετικό χρώμα και να βάψετε τα κουφώματά σας, χωρίς καμία δυσκολία.

5) Τέλος  βοηθάνε στην εξοικονόμηση ενέργειας και συνεπώς στη μείωση κόστους. Αυτό προκύπτει τόσο από τη θερμομόνωση που σας προσφέρει, όσο και από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά των ξύλινων κουφωμάτων, όπως την ευκολία επεξεργασίας τους αλλά και την ευκολία στην επισκευή τους.

Διάβασε τον Οδηγό Επιλογής για Κουφώματα

Αναμενόμενο είναι βέβαια πως  όπως και κάθε είδους κούφωμα, έχουν και κάποια αρνητικά. Ας δούμε παρακάτω αναλυτικά τα μειονεκτήματα που έχουν τα ξύλινα κουφώματα:

1) Σημαντικό μειονέκτημα που έχουν είναι το αυξημένο τους κόστος. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα η διαφορά του κόστους είναι εξαιρετικά μεγάλη τόσο από τα κουφώματα αλουμινίου, αλλά ακόμα περισσότερο από τα πιο οικονομικά κουφώματα pvc.

2) 2ο μειονέκτημα  είναι πως είναι ευάλωτα προς εξωτερικούς παράγοντες και τις κλιματολογικές συνθήκες όπως προαναφέρθηκε. Ιδιαίτερα η υγρασία αλλά και η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει ρηγματώσεις και στρεβλώσεις.

καθιστικό κουφώματα

Πρέπει να σημειωθεί πως τα σύγχρονα ξύλινα κουφώματα κατασκευάζονται από επικολλητή ξυλεία τριών στρώσεων (τρικολλητή ξυλεία), η οποία έχει ως αποτέλεσμα την την απόλυτη σταθερότητα της κατασκευής την σημαντική μείωση του ενδεχομένου στρέβλωσης.

3) Ένα τελευταίο μειονέκτημα που έχουν είναι πως χρειάζονται περιοδικό έλεγχο σε συχνά χρονικά διαστήματα με πιθανές επισκευαστικές εργασίες. Συνήθως τα ξύλινα κουφώματα χρειάζονται εργασίες συντήρησης κάθε 3-4 χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Κουφώματα Αλουμινίου

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Κουφώματα 

Ξύλινα Κουφώματα
Το βρήκατε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το!