Η επισκευή επίπλων και το λούστρο στις ξύλινες επιφάνειες επαναφέρουν τη χαμένη αίγλη των παλιών μας επίπλων γλυτώνοντας χρήματα από την αγορά νέων.

επισκευή έπιπλο

Δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία χρόνια το λούστρο αναβιώνει ξανά.

Λίγο το συναίσθημα, λίγο η οικονομική κρίση, οδηγούν τους περισσότερους αντί να αντικαθιστούν τα έπιπλά τους, να τα συντηρούν.  Είτε με φρεσκάρισμα, είτε με εξ αρχής λουστράρισμα, είτε ακόμα και με αλλαγή του χρώματος.

Η επισκευή και το λούστρο είναι η λύση!

Το ξύλο σε κάθε μορφή του είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αποπνέει φυσική ομορφιά και ατελείωτη ζεστασιά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Επισκευή επίπλων και Λούστρο

Ξύλα όπως η Δρυς, η Κερασιά, η Οξιά, το Όρεγκον Πάιν των ΗΠΑ, το Πιτς Πάιν κλπ., απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και μεταχείριση προκειμένου να αναδείξουν τους χρωματικούς τους τόνους και την ομορφιά των «νερών» τους.

Διαβάστε επίσης Ξυλουργικές εργασίες και Ξύλινο Δάπεδο

Η οξιά παραμένει μια δημοφιλής επιλογή.

Ο τεχνίτης λουστραδόρος είναι αυτός που παίρνει τη σκυτάλη από τον επιπλοποιό και αναδεικνύει την αίσθηση και την αρμονία που φέρνουν στο χώρο σας οι λουστραρισμένες επιφάνειες των ξύλινων επίπλων.

λούστρο έπιπλο

Φυσικά η ανάγκη ενός καλού λουστραδόρου τεχνίτη ή ξυλουργού δε σταματά την πρώτη φορά. Σε κάθε έπιπλο ο χρόνος αφήνει τα σημάδια του με χτυπήματα, φθορές, γρατζουνίσματα και ξεθώριασμα του χρώματος από τα χημικά καθαριστικά.

Τα αγαπημένα μας έπιπλα όπως  τραπεζαρία,  κρεβατοκάμαρα, ντουλάπια, πόρτες,  καρέκλες,  γραφείο κλπ. θα χρειαστούν σίγουρα σε κάποια περίοδο της ζωής τους μια ανανέωση όπως φρεσκάρισμα, λουστράρισμα ή και αλλαγή του χρώματος.

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Επισκευή επίπλων και Λούστρο

Οι βασικές εργασίες της συντήρησης των επίπλων.

Φρεσκάρισμα: Αφού τριφτεί η επιφάνεια του επίπλου με παλιό γυαλόχαρτο. Θα στοκαριστεί και θα ρετουσαριστεί.

Στη συνέχεια ο τεχνίτης θα περάσει τα τελικά βερνίκια.

image_14796

Λουστράρισμα: Ο τεχνίτης τρίβει την επιφάνεια του ξύλου με γυαλόχαρτο No 120 ώστε να λειανθούν τυχόν ατέλειες. Στη συνέχεια βάφει την επιφάνεια με χρήση κάσιας στον επιθυμητό χρωματικό τόνο.

Στοκάρεται όπου χρειάζεται και ρετουσάρετε σε τυχόν διχρωμίες του ξύλου.

Έπειτα «πέφτει» το πρώτο «χέρι» υπόστρωμα (Σίλερ 2 συστατικών) και αμέσως μετά το δεύτερο. Ξανατρίβει την επιφάνεια με γυαλόχαρτο Νο 120 και Νο 180. Τέλος ρίχνει δύο χέρια το τελικό βερνίκι.

Με το λούστρο ξαναδίνω ζωή στα έπιπλα μου!

Αλλαγή Χρώματος: Καταρχάς αφαιρείται από το έπιπλο το αρχικό λούστρο και το χρώμα με τη χρήση γυαλόχαρτων, αμμοβολής ή διαβρωτικών βερνικιών.

Στη συνέχεια θα στοκαριστεί, θα ρετουσαριστούν τυχόν διχρωμίες και θα χρωματιστεί από την αρχή στο χρώμα της αρεσκείας σας πριν το τελικό φινίρισμα.

Διαβάστε επίσης Ντουλάπια Κουζίνας

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Επισκευή επίπλων και Λούστρο

Λούστρο και επισκευή επίπλων
Το βρήκατε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το!