Όλα τα μυστικά για την ανακαίνιση κουζίνας . Tips, συμβουλές, για τον πάγκο κουζίνας, τα ντουλάπια και τη λειτουργικότητα.

ανακαίνιση κουζίνας

Τι προσφέρει μια ανακαίνιση κουζίνας

Το πλέον σημαντικό είναι η Εργονομία και η Λειτουργικότητα. Όχι μόνο θα πρέπει να υπάρχουν πολλοί και άνετοι αποθηκευτικοί χώροι ώστε να χωράνε ότι χρειαζόμαστε, αλλά να υπάρχει και αρμονία στο χώρο ώστε να δημιουργείται θετική ενέργεια.

Τα τρόφιμα είναι καλό να μπαίνουν σε ντουλάπια τα οποία να επιτρέπουν την εύκολη επιλογή τους. Να είναι τοποθετημένα δηλαδή το ένα δίπλα στο άλλο και όχι πίσω του.

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Ανακαίνιση Κουζίνας.

Για αυτό το λόγο θα ήταν πολύ βολική επιλογή κάποιο είδος συρταρωτού ντουλαπιού ώστε να έχει ωφέλιμο βάθος αλλά να μας επιτρέπει την εύκολη επιλογή.

Τα είδη ξύλου που χρησιμοποιούνται συνήθως για έπιπλα κουζίνας και ντουλαπιών στη χώρα μας είναι τρία. Το πιο διαδεδομένο ξύλο είναι η δρυς, η γνωστή σε όλους μας βελανιδιά.

Μάθε τα πάντα για τα Ντουλάπια Κουζίνας 

οικογένεια κουζίνα

Η τοποθέτηση της κουζίνας και του φούρνου χρειάζονται πολύ προσοχή. Συνηθίζεται τελευταία ο φούρνος να μπαίνει στο ύψος τους στήθους ώστε να μην χρειάζεται να σκύβουμε για να τοποθετήσουμε ή να ελέγξουμε το φαγητό το οποίο είναι πολύ βολικό.

Το ξύλο είναι ένα από τα υλικά που «αγαπάει» μια κουζίνα.

Μάθε για τις Ξυλουργικές εργασίες

Η κουζίνα είναι η ψυχή του σπιτιού…

Επειδή η κουζίνα χρησιμοποιείται από όλη την οικογένεια πολλές φορές την ημέρα, θα πρέπει και τα υλικά που είναι κατασκευασμένη να έχουν μεγάλη αντοχή, ώστε να μη χρειάζεται να την επισκευάζουμε ξανά και ξανά.

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Ανακαίνιση Κουζίνας.

Το ψυγείο θα πρέπει να απέχει από τις πηγές θερμότητας (εστίες,  φούρνος) ώστε να λειτουργεί σωστά και να μην έχει μεγάλη κατανάλωση. Από την άλλη δεν πρέπει να είναι μακρυά από τον πάγκο όπου προετοιμάζουμε τα υλικά για μαγείρεμα.

Ο φωτισμός χαρίζει φινέτσα…

Ο φωτισμός είναι εξίσου πολύ σημαντικός για μια κουζίνα καθώς χρειάζεται καλή αντίληψη ειδικά όταν χειριζόμαστε μαχαίρια (αουτς!). Θα πρέπει να έχουμε καλό φωτισμό στον πάγκο μας και στον υπόλοιπο χώρο ειδικά αν η κουζίνα είναι και ο χώρος εστίασης.

φωτισμός κουζίνας

Η παροχή ρεύματος παίζει καθοριστικό ρόλο καθώς δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από την λάθος τοποθέτηση ή την παντελή έλλειψη πρίζας από το σημείο που ετοιμάζουμε το φαγητό μας. Επίσης η παροχή ορίζει το που θα μπει η κουζίνα, το ψυγείο και ο φούρνος μας.

Τα πλακάκια κουζίνας μπορούμε να τα βρούμε σε πολλά σχέδια και χρώματα ώστε να διακοσμήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την κουζίνα. Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα που έχουν τα πλακάκια κουζίνας είναι πως καθαρίζονται αρκετά εύκολα. Μπορούμε να τα βρούμε σε τιμή ανάλογα με τη ποιότητα που θέλουμε. Διάβασε περισσότερα για τα πλακάκια.

Το αποτέλεσμα στην ανακαίνιση κουζίνας είναι εντυπωσιακό.

Ο πάγκος μας πρέπει να είναι ευρύχωρος και να καθαρίζεται εύκολα. Να είναι καλά φωτισμένος και να μας δίνει χώρο για να κάνουμε τις προετοιμασίες μας. Υπάρχουν πολλά υλικά που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε για τον πάγκο και οι τιμές κυμαίνονται στα 100-300€ το μέτρο μαζί με την τοποθέτηση.

ξύλινος πάγκος

Μπορούμε να επιλέξουμε υλικό για πάγκο κουζίνας από: 

  • Laminate
  • Ξύλο
  • Μπετόν
  • Γυαλί
  • Κεραμικά Πλακίδια
  • Μάρμαρο ή Γρανίτη

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Ανακαίνιση Κουζίνας.

Σειρά εργασιών

1) Ξεκινάμε με την αποξήλωση των παλαιών ειδών όπως νεροχύτες, ντουλάπια, κουζίνα πλακίδια

2) Αφαίρεση της υδραυλικής εγκατάστασης

3) Αφαίρεση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης

4) Νέα υδραυλική εγκατάσταση σύμφωνα με την εργονομία που έχουμε καταλήξει, νεροχύτη, πλυντήριο πιάτων, ψυγείο

5) Νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση σύμφωνα με τον αριθμό και την τοποθέτηση όλων των ηλεκτρικών συσκευών μας και του φωτισμού που θέλουμε. Θα πρέπει να προβλέψουμε, ειδικά στον πάγκο όπου παρασκευάζουμε πως θα χρειαστούμε μερικές μικρές οικιακές συσκευές, να έχουμε 2-4 πρίζες τουλάχιστον

6) Επικάλυψη της υδραυλικής και ηλεκτρολογικής εγκατάστασης με επιχρίσματα

7) Προμήθεια και τοποθέτηση ντουλαπιών και πάγκων ακριβώς όπως τα μελετήσαμε

8) Τοποθέτηση νέου νεροχύτη, απορροφητήρα, ηλεκτρικής κουζίνας, ψυγείου και ότι άλλο θέλουμε να βάλουμε

9) Βάψιμο και τοποθέτηση πλακιδίων

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Ανακαίνιση Κουζίνας.

Ανακαίνιση κουζίνας – Συμβουλές και Tips
Το βρήκατε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.