Οι ανακαινίσεις μπάνιου αποτελούν τη δημοφιλέστερη επιλογή. Τι χρειάζεται να ξέρω για τις ανακαινίσεις μπάνιου; Τι πλακάκια να επιλέξω;  Να τοποθετήσω μπανιέρα ή ντουζιέρα; Ποιο θα είναι το κόστος;

ανακαινίσεις μπάνιου

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει στις ανακαινίσεις μπάνιου είναι να απομακρύνουμε ότι δε θέλουμε. Θα πρέπει δηλαδή να γίνει αποξήλωση στα είδη υγιεινής και στα πλακάκια μπάνιο και να γίνει έλεγχος της υδραυλικής εγκατάστασης.

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Ανακαίνιση Μπάνιου

Ενδεχομένως βέβαια να χρειαστεί και αντικατάσταση η υδραυλική εγκατάσταση ή επιμέρους επισκευή. Προσοχή γιατί ενδεχόμενες διαρροές στην εγκατάσταση θα προξενήσουν μεγάλη ζημιά και θα χρειαστεί να αφαιρέσουμε ότι βρίσκεται πάνω από την εγκατάσταση (πλακάκια μπάνιου, είδη υγιεινής) για να την επιδιορθώσουμε.

Επιλογή πλακιδίων στις ανακαινίσεις μπάνιου

Μετά την αντικατάσταση/συντήρηση της υδραυλικής εγκατάστασης προχωράμε στο επόμενο βήμα που είναι η τοποθέτηση πλακιδίων της επιλογής μας.

Μάθε περισσότερα για την Επιλογή και Τοποθέτηση Πλακιδίων

Η επιλογή χρειάζεται προσοχή γιατί τα πλακίδια που θα επιλέξουμε πρέπει να καθαρίζονται εύκολα αλλά να έχουν και το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα.

Οι έντονοι χρωματισμοί στη διακόσμηση μπάνιου πρέπει να αποφεύγονται. Η μόδα περνάει γρήγορα καθώς επίσης και πρέπει να κρατήσουμε μερικά πλακίδια σε απόθεμα για τυχών μελλοντικές επισκευές/επιδιορθώσεις.

Σαφώς και η επικόλληση των πλακιδίων πάνω από τα παλιά είναι μια πιο γρήγορη και εύκολη λύση αλλά σε περίπτωση που αποκολληθεί κάποιο από τα καινούρια θα συμπαρασύρει και τα παλιά μαζί αφήνοντας μια μεγάλη τρύπα που θα θέλει γέμισμα μετά.

Επίσης προσοχή στο αλφάδιασμα του δαπέδου καθώς θα νερά θα πρέπει να βρίσκουν εύκολη διαφυγή στο σιφόνι.

Εάν δεν είναι σωστά αλφαδιασμένο το πάτωμα μπορεί τα νερά να λιμνάζουν στις γωνίες και αυτό δεν το θέλουμε.

Το επόμενο βήμα είναι η εγκατάσταση των ειδών υγιεινής. Οι επιλογές πάλι είναι πολλές και για κάθε τσέπη. Αυτά που πρέπει να περιλαμβάνονται είναι τα εξής: Τουαλέτα, Μπανιέρα ή Ντουζιέρα, Νιπτήρας και Καθρέπτης.

Μπανιέρα ή ντουζιέρα;

Ένα μεγάλο δίλημμα είναι εάν θα βάλουμε μπανιέρα ή ντουζιέρα στο μπάνιο μας…

 γυναίκα αφρόλουτρο

Η μπανιέρα απαιτεί χώρο αλλά μας προσφέρει τη δυνατότητα να χαλαρώνουμε. Η χρήση αφρόλουτρου και αλάτων κάνει το μπάνιο μας ακόμη πιο απολαυστικό. Εάν έχουμε τον χρόνο να το κάνουμε αυτό βέβαια!

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Ανακαίνιση Μπάνιου ή άλλες εργασίες

Από την άλλη η ντουζιέρα μας γλιτώνει χώρο στο μπάνιο μας, καθαρίζεται πιο εύκολα. Είναι πιο οικονομική επιλογή σε αντίθεση με μια μπανιέρα και γλιτώνουμε και νερό καθώς δεν χρειάζεται να γεμίσουμε την μπανιέρα γλιτώνοντας έτσι το 1/3 του νερού που απαιτεί ένα μπάνιο.

Η μπανιέρα όμως μας επιτρέπει να πλένουμε χαλιά και κατοικίδια το οποίο είναι μεγάλη ευκολία κάτι το οποίο στην ντουζιέρα δεν θα μπορούσαμε.

Τις τελευταίες 2 δεκαετίες είναι συνηθέστερη η εγκατάσταση ντουζιέρας στα σπίτια ενώ παλαιότερα συνηθιζόταν η εγκατάσταση μπανιέρας σαν πρώτη επιλογή.

Ο λόγος είναι μάλλον αισθητικός εφόσον υπάρχει χώρος για να μπει μπανιέρα, καθώς επίσης η ντουζιέρα παρέχει έναν μινιμαλιστικό τόνο στον χώρο.

Αισθητική και εργονομία!

Τέλος θα πρέπει να προσέξουμε την αισθητική και εργονομία του μπάνιου μαςΘα πρέπει να δηλαδή να φροντίσουμε οι χρωματισμοί να δένουν όμορφα μεταξύ τους, ο φωτισμός να είναι επαρκής και η εργονομία να είναι όσο καλύτερη γίνεται.

Η εργονομία είναι πολύ σημαντική ειδικά εάν το μπάνιο μας είναι μικρό, θα πρέπει να επιλέξουμε μικρότερα είδη υγιεινής και να φροντίσουμε να ανοίγει η πόρτα τουλάχιστον 90 μοίρες, διαφορετικά προτείνουμε την επιλογή κάποιας συρόμενης πόρτας.

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Ανακαίνιση Μπάνιου ή άλλες εργασίες

Μάθε περισσότερα για την Ανακαίνιση Μπάνιου 

Ανακαινίσεις μπάνιου | Τι χρειάζεται να ξέρω;
Το βρήκατε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το!