Η ανακαίνιση μπάνιου είναι από τις πιο συχνές ανακαινίσεις που επιλέγουν να κάνουν τα περισσότερα νοικοκυριά, καθώς τα οφέλη είναι πολλά.
Μια ανακαίνιση στο μπάνιο θα βελτιώσει σε σημαντικό βαθμό τη λειτουργικότητα του, θα συμβάλει στην πρόληψη βλαβών και θα αλλάξει εντελώς την εμφάνιση του αυξάνοντας παράλληλα την αξία του ακινήτου.

Από μια ανακαίνιση μπάνιου δε λείπουν τα υδραυλικά, τα πλακάκια, τα είδη υγιεινής, μπανιέρα ή ντουζιέρα κλπ. Μάθε πως θα μειώσεις το κόστος.

ανακαίνιση μπάνιου

Το μπάνιο είναι ο σημαντικότερος χώρος ενός σπιτιού. Είναι ο χώρος της προσωπικής υγιεινής και παράλληλα της χαλάρωσης, της αναζωογόνησης και του καλλωπισμού της εμφάνισης μας.

Η ανακαίνιση μπάνιου αλλάζει όλη την εικόνα!

Σε ένα παλιό μπάνιο οι άσχημες μυρωδιές, οι υγρασίες, οι διαρροές, οι βλάβες, τα ενοχλητικά ζωύφια και πολλά άλλα συχνά μας αναγκάζουν να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Έτσι δημιουργείται πολύ αντιαισθητική εικόνα σε εμάς και τους καλεσμένους μας.

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Ανακαίνιση Μπάνιου

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε αν «σώζεται» κάτι από το παλιό μας μπάνιο. Μια παλιά μπανιέρα πχ, μπορεί εύκολα να επισμαλτωθεί και να γίνει σαν καινούρια.

Η αποξήλωση των ειδών υγιεινής και πλακιδίων από το δάπεδο και τους τοίχους του μπάνιου και φυσικά η απομάκρυνση των μπαζών είναι οι πρώτες εργασίες της ανακαίνισης.

Αμέσως μετά προτεραιότητα έχει η αποκατάσταση ή η αντικατάσταση των παλιών υδραυλικών και αποχετευτικών αν φυσικά αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Διαβάστε επίσης Ανακαίνιση Σπιτιού

Ανακαίνιση μπάνιου και υδραυλικά

Θα πρέπει οπωσδήποτε οι νέες υδραυλικές εγκαταστάσεις να τοποθετηθούν με απόλυτη ακρίβεια. Η λύση είναι ένα  έμπειρο και αξιολογημένο τεχνίτη ή συνεργείο ώστε μετά την ανακαίνιση να μην έχουμε διαρροές και ζήσουμε τον εφιάλτη μιας νέας αποξήλωσης για την αποκατάσταση.

Αφού εγκατασταθούν οι νέες υδραυλικές εγκαταστάσεις σειρά παίρνει το σοβάτισμα, η τοποθέτηση της νέας μπανιέρας ή του ντους, η τοποθέτηση και το στοκάρισμα των πλακιδίων.

Στη συνέχεια τα είδη υγιεινής, τα έπιπλα μπάνιου και τα διάφορα αξεσουάρ.

έπιπλα μπάνιου

Πολύς λόγος γίνεται για τον εντοιχισμό υδραυλικών συστημάτων. Τα σύγχρονα μπάνια που βλέπουμε σε ακριβά ξενοδοχεία και εστιατόρια, λειτουργούν με εντοιχισμένες αυτόματες μπαταρίες σε νιπτήρες και μπανιέρες, εντοιχισμένα συστήματα ντους αλλά και καζανάκια «κρυμμένα» μέσα στους τοίχους.

Κάτι τέτοιο μέχρι πρότινος δύσκολα χρησιμοποιούνταν στα σπίτια λόγο του υψηλού κόστους και της δυσκολίας επισκευής.

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Ανακαίνιση Μπάνιου

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια το κόστος έχει μειωθεί αισθητά ενώ οι σύγχρονες τεχνολογίες δημιουργούν πολύ πιο ποιοτικά και ανθεκτικά προϊόντα μειώνοντας σε τεράστιο βαθμό τυχόν μελλοντικά προβλήματα.

Tips για τη διακόσμηση μπάνιου

 • Αν επιλέξουμε ντουζιέρα, θα πρέπει να γίνει πολύ καλή στεγάνωση στον πάτο της ντουζιέρας πριν την τοποθέτηση των πλακιδίων.
 • Μπορούμε να περιγράψουμε στον επαγγελματία πως ακριβώς έχουμε φανταστεί τα έπιπλα του μπάνιου που θέλουμε, και να τα κατασκευάσει μόνο για μας!
 • Οι λαμπτήρες ρυθμιζόμενης έντασης είναι ίσως η καλύτερη επιλογή καθώς μπορούμε να ρυθμίσουμε το φωτισμό ανάλογα με την περίσταση. Πχ ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο χρειάζεται πιο «ατμοσφαιρικό» φωτισμό από ‘τι το φως που χρειάζεται ένα μακιγιάζ.
 • Μπορούμε να προσθέσουμε και ιδιαίτερες ταπετσαρίες στους τοίχους ώστε να κάνουμε το μπάνιο μας πιο μοντέρνο και σέξι.
 • Τεχνοτροπίες όπως η πατητή τσιμεντοκονία απογειώνουν τη διακόσμηση μπάνιου.
 • Τα πλακάκια που θα επιλέξουμε είναι αυτά που θα διαμορφώσουν το αισθητικό αποτέλεσμα. Η επιλογή τους θα πρέπει να γίνει με πολύ προσοχή.  Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από χρώματα και σχέδια που ναι μεν είναι στη μόδα σήμερα, αλλά σε λίγο καιρό θα θεωρούνται ξεπερασμένα.
 • Ακόμα και το πιο μικρό μπάνιο με λίγη αγάπη και λίγο μεράκι, μπορεί να γίνει πολυτελέστατο. Προμηθευτείτε όμορφες πετσέτες, μοντέρνα έπιπλα μπάνιου, αρωματικά σαπουνάκια και αφρόλουτρα, καινούρια σφουγγάρια και αιθέρια έλαια και απογειώσουμε τη διακόσμηση μπάνιου.
 • Κατά τη διάρκεια ενός αφρόλουτρου, τα αναμμένα κεριά δημιουργούν άκρως χαλαρωτική και ερωτική ατμόσφαιρα.

ταπετσαρία μπάνιου

 Να επιλέξω Μπανιέρα ή Ντουζιέρα;

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα νοικοκυριά προχωρούν στην αντικατάσταση της μπανιέρας με ντουζιέρα. Αυτό βέβαια έχει να κάνει με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του καθενός. Η κάθε επιλογή έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Μια μπανιέρα χωρίς αμφιβολία προσφέρει πολυτέλεια και ομορφιά στο μπάνιο ενώ μπορούμε να απολαύσουμε το αφρόλουτρο μας και να χαλαρώσουμε μετά από μια δύσκολη ημέρα.

Μπορούμε επίσης να κάνουμε μπάνιο το κατοικίδιο μας ή να πλύνουμε χαλιά, παπλώματα ή άλλα αντικείμενα.

Μειονεκτήματα:

 • Υπάρχει κίνδυνος να γλιστρήσουμε
 • Πιάνει αρκετό χώρο στο μπάνιο
 • Μεγαλύτερο κόστος
 • Καταναλώνουμε περισσότερο νερό

ντουζιέρα νιπτήρας

Η χρήση της ντουζιέρας είναι η καλύτερη επιλογή για ένα μικρό μπάνιο

Εκτός από την σημαντική εξοικονόμηση χώρου, ανεβάζει αυτόματα και τη λειτουργικότητα του μπάνιου μας.

Άλλα πλεονεκτήματα:

 • Εξοικονόμηση χρόνου
 • Χαμηλότερο κόστος
 • Εύκολη αντικατάσταση
 • Χαμηλή κατανάλωση νερού
 • Μεγαλύτερη ασφάλεια

Στα μειονεκτήματα είναι ότι ξεχνάμε μια για πάντα τα χαλαρωτικά μας αφρόλουτρα, την ευκολία στο πλύσιμο του κατοικίδιου μας, ενώ δυσκολεύει λιγάκι και τη ζωή της νοικοκυράς στο πλύσιμο.

Διάβασε για τα Υδραυλικά και την Αποχέτευση

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Ανακαίνιση Μπάνιου

Ανακαίνιση μπάνιου – Πάρε Προσφορές
Το βρήκατε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το!