Η πέργκολα μπορεί να κατασκευαστεί σε πολλούς χώρους χαρίζοντας απίστευτη ομορφιά και σκιά. Ποιο είναι το καλύτερο υλικό κατασκευής;

πέργκολα κατασκευή

Ένα από ομορφότερα πράγματα του καλοκαιριού, είναι οι μικρές στιγμές που περνάμε με φίλους, το ταίρι μας ή την οικογένεια μας στον κήπο ή το μπαλκόνι.

Αυτή η μοναδική αίσθηση που μας χαρίζει η πιο όμορφη εποχή του χρόνου, οδηγεί όλο και περισσότερους τα τελευταία χρόνια, στην τοποθέτηση πέργκολας.

Η πέργκολα χαρίζει μοναδική σκιά και αρχιτεκτονική ομορφιά.

Μια πέργκολα μπορεί να τοποθετηθεί  είτε για λειτουργικούς και πρακτικούς λόγους όπως η σκίαση και η προστασία από τον ήλιο και τη βροχή, είτε για αισθητικούς λόγους που με τα πανέμορφα σχέδια της εντυπωσιάζει και εκπλήσσει τους πάντες ευχάριστα.

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Κατασκευή ή Επισκευή Πέργκολας

Έχοντας τοποθετήσει τα αγαπημένα μας έπιπλα όπως καναπέδες, τραπέζι, ξαπλώστρες κλπ., μπορούμε να χαλαρώσουμε, να ψυχαγωγηθούμε ή να δειπνήσουμε παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ενώ αυξάνεται αυτόματα και η αξία του χώρου.

ξύλινες πέργκολες

Οι πέργκολες μπορούν να κατασκευαστούν σχεδόν παντού!

Τις συναντάμε καθημερινά σε βεράντες, μπαλκόνια, υπαίθριους χώρους, σε κήπους, αυλές. ταράτσες,  εστιατόρια, ξενοδοχεία, café κλπ.

Υπάρχουν διάφορα είδη πέργκολας που μπορούμε να κατασκευάσουμε. Ανάλογα με τις ανάγκες μας και τα θέλω μας μπορούμε να επιλέξουμε:

 • Πέργκολα αλουμινίου
 • Ξύλινη πέργκολα
 • Μεταλλική πέργκολα

ξύλινη πέρκολα

Στην επιλογή της πέργκολας θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Πρώτα θα πρέπει να εξετάσουμε τους λόγους που μας οδηγούν στην τοποθέτηση της πέργκολας και να βρούμε ποιο είδος μας ταιριάζει καλύτερα.

Οι ξύλινες πέργκολες ταιριάζουν καλύτερα σε χώρους με φυτά όπως ένας κήπος ή
μια αυλή, δημιουργώντας ένα πανέμορφο φυσικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο το πιο βασικό είναι η ποιότητα του ξύλου που θα επιλέξουμε καθώς θα πρέπει να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και ανάλογη αντοχή στα καιρικά φαινόμενα κάτι το οποίο μπορεί να επιτευχθεί και με την επιλογή ενός καλού βερνικιού.

Επίσης επιδέχεται μετατροπές και επιδιορθώσεις ενώ η συντήρηση είναι πολύ εύκολη. Πρόκειται για μια οικολογική λύση καθώς το ξύλο μπορεί να ανακυκλωθεί ή ακόμα και να ξαναχρησιμοποιηθεί.

Οι μεταλλικές πέργκολες μπορεί να μην είναι τόσο εντυπωσιακές όσο οι ξύλινες, ωστόσο  μπορούμε να τις βάψουμε  σε όποιο χρώμα θέλουμε και να πετύχουμε τέλεια αρμονία με το χώρο μας. Χαρακτηρίζονται επίσης για την υψηλή ανθεκτικότητα τους ενώ είναι και πιο οικονομικές.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε πέργκολες από παραδοσιακές μέχρι μοντέρνες καθώς συνδυάζονται και  με ξύλο και με πανί.

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Κατασκευή ή Επισκευή Πέργκολας

Οι πέργκολες αλουμινίου χαρακτηρίζονται από  την μεγάλη αντοχή στο χρόνο και στις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Είναι πολύ απλές στην τοποθέτηση τους και δεν απαιτούν συντήρηση.  Στην αγορά μπορούμε να βρούμε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων συμπεριλαμβανομένου του ξύλου για πιο φυσική αίσθηση.

Επιπλέον  δέχονται πανί, πολυκαρβονικά φύλλα ή ραμποτέ αλουμίνιο για επιπλέον πρακτικούς και αισθητικούς λόγους.

Τα πολυκαρβονικά φύλλα θεωρούνται από τις πιο μοντέρνες επιλογές.

Τα υλικά χρησιμοποιούνται για συστήματα σκίασης της πέργκολας μπορεί να είναι:

 • Τζάμια
 • Σταθερά υφάσματα
 • Ζελατίνες
 • Καραβόπανο
 • Τεντόπανο
 • Κεραμίδια
 • Πολυκαρβονικά φύλλα
 • Αψίδες
 • Καλάμια
 • Κινητά ή σταθερά πτερύγια

Γενικά μια πέργκολα μπορούμε να τη διαμορφώσουμε όπως θέλουμε.

Μοντέρνο στυλ, παραδοσιακό, νησιώτικο, χαλαρωτικό, με φυτά, κλπ. Φυσικά η φαντασία και το μεράκι μας παίζουν το σημαντικότερο ρόλο έτσι ώστε να της δώσουμε τη δικιά μας ταυτότητα και να δημιουργήσουμε την ιδανική πέργκολα που θα δώσει αέρα ανανέωσης και ομορφιάς στον χώρο.

Μια «τίμια» επιλογή είναι η καλαμωτή καθώς μας εξασφαλίζει τη σκιά που επιθυμούμε ενώ ταυτόχρονα δε μας κόβει το φως. Εκτός από την αδιαμφισβήτητη ομορφιά της είναι και ιδιαίτερα ανθεκτική.

Οι πέργκολες με τζάμι συνηθίζονται κυρίως σε επαγγελματικούς χώρους αλλά και για το «κλείσιμο» ενός χώρου όπως μια βεράντα.

Το τζάμι περνάει από ειδική επεξεργασία έτσι ώστε να είναι ανθεκτικό και να αντέχει στις καιρικές συνθήκες. Μπορούν να διατεθούν σε κάθε είδους απόχρωση που επιθυμούμε όπως φιμέ, με σχέδια, με αμμοβολή κ.α.

Τα υφάσματα που χρησιμοποιούνται σε πέργκολες είναι συνήθως διάτρητα ή πλαστικοποιημένα αλλά εντελώς άκαυστα.

Επίσης μπορούμε να τοποθετήσουμε στην πέργκολα μας ηλιακά Panels ώστε να λειτουργεί αυτόνομη χρησιμοποιώντας  την ηλιακή ενέργεια και σε συνδυασμό με την προσθήκη φώτων Led  να απολαμβάνουμε το φως στις γλυκές καλοκαιρινές βραδιές.

ηλιακά πάνελ

Τα τελευταία χρόνια κάνουν την εμφάνιση τους διάφορα συστήματα υψηλής τεχνολογίας για πέργκολες με ανοιγοκλεινόμενη τέντα, η οποία ανοίγει σε λίγα δευτερόλεπτα, προστατεύοντας το χώρο μας από τις καιρικές συνθήκες.

Τοποθετούνται εύκολα από την αρχή ή σε ήδη υπάρχουσες κατασκευές.

Κάποια από αυτά είναι:

 • Classic Q
 • Flexxy Q
 • Grande Q
 • Isola FLY
 • Wood line ELITE
 • Falls

Διαβάστε επίσης: Οδηγός Επιλογής για Τέντες

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Κατασκευή ή Επισκευή Πέργκολας

Πέργκολα – Κατασκευή και Επισκευή
Το βρήκατε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το!