Η ψησταριά κάρβουνου – μπάρμπεκιου είναι η καλύτερη επιλογή για τον κήπο ή την ταράτσα. Όλες οι δυνατότητες, η κατασκευή και η τοποθέτηση.

ψησταριά κάρβουνου

Έχεις κήπο χωρίς ψησταριά;

κήπος αποτελεί το μεγαλύτερο στολίδι ενός σπιτιού ή εξοχικού. Αξίζει να είναι περιποιημένος, καθαρός, με όμορφα λουλούδια, φυτά και καλόγουστα έπιπλα κήπου. Ωστόσο η προσθήκη μιας ψησταριάς κήπου θα απογειώσει τόσο το αισθητικό αποτέλεσμα,  όσο και τη γεύση των φαγητών μας στα τραπέζια με την οικογένεια και τους φίλους μας.

Παραδοσιακά πλέον η ψησταριά κάρβουνου – μπάρμπεκιου  έχει ταυτιστεί απόλυτα με τις ημέρες του Πάσχα, τα ηλιόλουστα Σαββατοκύριακα, τις εορτές και τις αργίες.

Κάτι απόλυτα λογικό αφού η νοστιμιά και τα αρώματα που δημιουργεί προκαλούν τις αισθήσεις.

Μια ολοκληρωμένη σύνθεση για ψησταριά κάρβουνου – μπάρμπεκιου μπορεί να περιλαμβάνει:

 • Ψησταριά
 • Πάγκο εργασίας
 • Αποθηκευτικό χώρο
 • Εντοιχισμένα ντουλάπια
 • Ξυλόφουρνο
 • Γάστρα
 • Νεροχύτη
 • Εστία προπανίου

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Ψησταριές – Barbeque

σετ ψησταριάς

Ο χρόνος της συναρμολόγησης είναι περίπου 2 ώρες

Στο χώρο μας έρχεται σε κομμάτια και τη συναρμολόγηση τους την αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι επαγγελματίες. Η διαδικασία της συναρμολόγησης είναι αρκετά απλή και γρήγορη. Στη συνέχεια ακολουθεί το στοκάρισμα στις επιφάνειες της ψησταριάς, το αστάρωμα και τέλος το βάψιμο. 

Barbeque και στην ταράτσα!

Η τοποθέτηση ψησταριά κάρβουνου – μπάρμπεκιου δεν περιορίζεται μόνο στον κήπο αφού τα τελευταία τοποθετείται και στην ταράτσα.

Ακόμα και αν πρόκειται για πολυκατοικία, με ομόφωνη συναίνεση των υπόλοιπων ενοίκων για κοινόχρηστη ψησταριά κάρβουνου – μπάρμπεκιου, μπορεί να δώσει επιπλέον χρώμα στη ζωή μας.ψησταριά σούβλα

Σε ποιο σημείο πρέπει να μπει;

Μια μελέτη και διαμόρφωση του χώρου είναι απαραίτητη. Η τοποθεσία της ψησταριάς – μπάρμπεκιου είναι πολύ σημαντική καθώς θα πρέπει να υπολογίσουμε την παροχή ρεύματος που θα χρειαστούμε καθώς και την παροχή νερού αν βέβαια επιλέξουμε και νεροχύτη.

Σημαντικό είναι να τη στεγάσουμε αν είναι δυνατόν κάτω από μια πέργκολα ή κιόσκι ώστε να μην είναι εκτεθειμένη στα καιρικά φαινόμενα. Μια από τις καλύτερες επιλογές για το στέγαστρο στη ψησταριά κάρβουνου – μπάρμπεκιου είναι τα κεραμίδια. Ειδικά στην περίπτωση που το σπίτι διαθέτει κεραμοσκεπή, τότε δημιουργείται άψογο αισθητικό αποτέλεσμα.

Επίσης θα πρέπει να υπάρχει άνεση στο χώρο ώστε να τοποθετήσουμε κοντά τα αγαπημένα μας έπιπλα κήπου για να μην κάνουμε μεγάλες μετακινήσεις.

Καλό θα είναι για περισσότερη ασφάλεια ο χώρος γύρω να είναι καθαρός από χόρτα, δέντρα κλπ για περισσότερη ασφάλεια.

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Ψησταριές – Barbeque

Πάσχα μπάρμπεκιου

Τι επένδυση να επιλέξω;

Η επένδυση είναι αυτή που θα δώσει την αισθητική που θέλουμε.  Τα κυριότερα είδη επένδυσης είναι:

 • Πυρότουβλο
 • Επένδυση πέτρας
 • Στενάρι
 • Ακανόνιστο πορόλιθο

Τα πυρότουβλα μπορούμε να τα βρούμε σε ποικιλία διαστάσεων. Είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες πάνω από 600° C.  Οι επιλογές στο χρώμα του πυρότουβλου είναι κόκκινο, γκρι, κίτρινο και καφέ.

Ψησταριά κάρβουνου: Αξίζει το κόστος…

Η κατασκευή

Κατασκευάζονται από συμπαγές πυράντοχο τσιμέντο,  οπλισμό σιδήρου, πυρόπλακες, πυρόχωμα και πυρότουβλα  πιστοποιημένα για τρόφιμα. Φυσικά διαθέτουν και καπνοδόχο.

κατασκευή ψησταριάς

Κάθε ψησταριά διαθέτει και τα απαραίτητα αξεσουάρ. Η σχάρα ψησίματος, η σούβλα, το μοτέρ τα γάντια, το προσάναμμα και φυσικά τα εργαλεία για το ψήσιμο…

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Ψησταριές – Barbeque 

Ώρα να ανάψουμε φωτιά…

Ψησταριά Κάρβουνου – Μπάρμπεκιου
Το βρήκατε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το!