Η θερμοπρόσοψη είναι από τα αποδοτικότερα μονωτικά υλικά και μας βοηθά ώστε να έχουμε τις λιγότερες απώλειες ενέργειας και σωστή μόνωση.

θερμοπρόσοψη τοίχος

Απώλειες ενέργειας χωρίς θερμομόνωση

Καλοκαίρι και χειμώνα οι απώλειες ενέργειας που έχουμε σε μια μη θερμομονωμένη κατοικία είναι τεράστιες.

Οι απώλειες ενέργειας είναι περίπου 25% από τα τζάμια, 30% από τους εξωτερικούς τοίχους, 15% από το δάπεδο, 30% από την ταράτσα.

Για να θερμάνουμε ή να ψύξουμε μια μη θερμομονωμένη κατασκευή θα πρέπει να δαπανήσουμε 60% με 70% περισσότερη ενέργεια σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο ή ρεύμα σε σχέση με μια κατασκευή που έχει θερμομόνωση.

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Θερμοπροσόψεις 

Τοποθέτηση θερμοπρόσοψης

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η πιο ενδεδειγμένη λύση είναι η Θερμοπρόσοψη.

Η θερμοπρόσοψη είναι το υλικό που χρησιμοποιείτε στην εξωτερική θερμομόνωση μιας κατασκευής, που  χαρίζει προστασία από το κρύο το χειμώνα και τη ζέστη το καλοκαίρι.

θερμοπροσόψεις υλικό

Στην ουσία πρόκειται για μια θερμομονωτική πλάκα από διογκωμένη πολυστερίνη που κόβεται εύκολα με κοπίδι ή πριόνι, λειαίνεται με γυαλόχαρτο και μπορούμε εύκολα να τη βρούμε στο εμπόριο σε οποιοδήποτε πάχος, μήκος και πλάτος.

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Θερμοπροσόψεις 

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, με το πρόγραμμα  «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον.» προκειμένου να βελτιωθεί η ενεργειακή απόδοση των κτιρίων και των κατοικιών, δίνει κατά καιρούς κίνητρα στους καταναλωτές μέσω επιδοτούμενων δανείων.

τοίχος ζέστη

Οι θερμοπροσόψεις σε καμία περίπτωση δεν προσδίδουν βάρος στην κατασκευή. Η κύρια ιδιότητα τους  δεν είναι μόνο η εξαιρετική θερμομόνωση αλλά και η στεγανοποίηση της όλης κατασκευής.

Μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιαδήποτε κάθετη τοιχοποιία παλαιάς ή νέας κατασκευής, η οποία είναι εκτεθειμένη σε εξωτερικούς ατμοσφαιρικούς παράγοντες όπως η βροχή, ο ήλιος το κρύο και ο αέρας.

 

Ένα από τα καλύτερα μονωτικά υλικά.

Η τεχνική εφαρμογή τοποθέτησης των θερμοπροσόψεων:

  1. Ο τεχνίτης προετοιμάζει το υπόστρωμα που θα δεχτεί τις θερμομονωτικές πλάκες απομακρύνοντας προσωρινά τις υδρορροές, τα κλιματιστικά, τις πρίζες κλπ.
  2. Ελέγχει την καθετότητα των τοίχων
  3. Στη συνέχεια τοποθετεί κατά μήκος της βάσης επιφάνειας τους οδηγούς εκκίνησης που θα πατήσει η πρώτη σειρά των θερμοπροσόψεων.
  4. Έπειτα κολλάει τις θερμοπροσόψεις με ινοπλισμένη κόλλα καθώς και τα γωνιόκρανα των θυρών και παραθύρων.
  5. Τοποθετεί τα βύσματα (ούπα) στις θερμοπροσόψεις για επιπλέον στήριξη.
  6. «Πέφτει η πρώτη στρώση ινοπλισμένης κόλλας πάνω στην επιφάνεια και στη συνέχεια γίνεται ο εγκιβωτισμός του αλκαλίμαχου υαλοπλέγματος για την επιπλέον ενίσχυση της επιφάνειας.
  7. Τελικό επίχρισμα με ελαστικό σοβά
  8. Ασταρώνει την επιφάνεια με ακρυλική βαφή για εξωτερικές επιφάνειες

θερμοπρόσοψη τούβλο

Με τις θερμοπροσόψεις εξοικονομούμε ενέργεια έως και 70 % σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ρεύμα.

Το αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας είναι πως η κατασκευή αναβαθμίζεται ενεργειακά σύμφωνα με την νομοθεσία της πολιτείας. Παράλληλα εξοικονομούμε ενέργεια έως και 70 % σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ρεύμα.

Τέλος αναβαθμίζεται σημαντικά και η εμπορική αξία του ακινήτου μας.

Πάρε Δωρεάν Προσφορές για Θερμοπροσόψεις 

Θερμοπρόσοψη για μόνωση και εξοικονόμηση ενέργειας
Το βρήκατε ενδιαφέρον; Μοιραστείτε το!