Αντλίες θερμότητας, εγκατάσταση και συντήρηση

Θέρμανση/Καλοριφέρ big

Οι αντλίες θερμότητας συγκεντρώνουν όλο και περισσότερους θαυμαστές λόγω της εξοικονόμησης χρημάτων και των πλεονεκτημάτων που προσφέρουν.

Τα τελευταία χρόνια που οι τιμές του ηλεκτρικού και του πετρελαίου έχουν αυξηθεί σημαντικά, πολλοί είναι αυτοί που στρέφονται σε εναλλακτικά συστήματα θέρμανσης. Οι αντλίες θερμότητας παρέχουν εξαιρετική απόδοση και εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Πρόκειται για ένα σύστημα θέρμανσης που βασίζεται στη μεταφορά θερμότητας από το εξωτερικό περιβάλλον, η οποία μετατρέπεται σε θέρμανση ή ψύξη στο χώρο μας και απαιτεί ελάχιστη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Μοιάζει αρκετά με τις κλασικές εξωτερικές μονάδες των κλιματιστικών. Έτσι μπορεί να εγκατασταθεί σε κάθε εξωτερικό σημείο του χώρου όπως και ένα κλιματιστικό.

Τι πλεονεκτήματα έχουν οι αντλίες θερμότητας;

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ψύξη τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και για την παραγωγή ζεστού νερού εξοικονομώντας μας έτσι ακόμα περισσότερα χρήματα. Τα κυριότερα πλεονεκτήματα των αντλίων θερμότητας είναι:

Εξοικονόμηση ενέργειας έως και 60%

Αν και χρειάζεται κάπως «τσιμπημένο» αρχικό κεφάλαιο, η εξοικονόμηση χρημάτων χρησιμοποιώντας αντλίες θερμότητας αγγίζει το 60% σε σύγκριση με το πετρέλαιο. Έχουν υψηλό βαθμό απόδοσης (COP), ο οποίος για τις αντλίες αέρα-νερού κυμαίνεται από 2,5 έως 3+ cop ενώ για κάθε kWh ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει, αποδίδει 3 kWh θερμικής ενέργειας.

Τα βασικά μέρη που αποτελείται είναι ο συμπιεστής, η βαλβίδα εκτόνωσης ο εξατμιστής και ο συμπυκνωτής.

antlia_thermotitas
Πως λειτουργεί η αντλία θερμότητας; 

Ο αέρας ωθείτε μέσω ενός ανεμιστήρα στην αντλία θερμότητας και φτάνει στον εξατμιστή που τον μετατρέπει σε αέριο χαμηλής θερμοκρασίας. Στη συνέχεια ο συμπιεστής αυξάνει την θερμοκρασία του αέρα που άντλησε και τον μεταφέρει στο συμπυκνωτή του συστήματος θέρμανσης μας (σώματα καλοριφέρ κλπ.)

Εγκατάσταση αντλίας θερμότητας

Η εγκατάσταση αντλίας θερμότητας είναι αρκετά απλή χωρίς μεγάλες διαδικασίες και ταλαιπωρία. Μπορεί να εγκατασταθεί σε κάθε κτίριο και να αντικαταστήσει τα ήδη υπάρχοντα συστήματα θέρμανσης.

Συντήρηση αντλίας θερμότητας

Η συντήρηση αντλίας θερμότητας του είναι αρκετά απλή. Ωστόσο δεν πρέπει να αμελείται για να προστατέψουμε όσο δυνατόν γίνεται την επένδυση μας, να διασφαλίσουμε την καλή λειτουργία της, και να μεγαλώσουμε το χρόνο ζωής της. Οι σημαντικότερες εργασίες στη συντήρηση αντλίας θερμότητας είναι:


  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg