Αλλαγή δαπέδου

πατώματα laminate

Η αλλαγή δαπέδου δε λείπει ποτέ από μια ανακαίνιση. Το ερώτημα είναι σε τι τιμή και τι υλικό. Ξύλο, laminate, πλακάκι ή μάρμαρο;

Τα περισσότερα δάπεδα των παλαιοτέρων κατοικιών είναι από μωσαϊκό. Η αφαίρεση του δεν είναι εύκολη υπόθεση. Τα νέας τεχνολογίας υλικά όμως, μας δίνουν τη δυνατότητα να τοποθετήσουμε το νέο υλικό (ξύλο, πλακάκι, laminate).

Με την αλλαγή δαπέδου στο σπίτι, αλλάζουμε και όλη την εικόνα του. Πέρα από το αισθητικό κομμάτι που παίζει σημαντικό ρόλο, θα πρέπει να εξετάσουμε και άλλα κριτήρια πριν την τελική μας επιλογή:

allagi_dapedoy

Τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου

Γενικά το ξύλο ταιριάζει με τη διακόσμηση κάθε χώρου. Πέρα όμως από το αισθητικό κομμάτι, το ξύλο λειτουργεί και σαν θερμομονωτικό δαπέδου, διατηρώντας τη θερμοκρασία του δωματίου περιορίζοντας τις απώλειες θερμότητας. Κανένα άλλο υλικό δεν μπορεί να χαρίσει τόσο μεγάλη, ομορφιά και ζεστασιά όσο το ξύλινο δάπεδο. Οι επιλογές είναι δάπεδα από συμπαγές ξύλο (solidwoodfloors) και πολύστρωμαξύλινα δάπεδα (engineered wood floors)

Τοποθέτηση δαπέδου Laminate

Πρόκειται για την τέλεια απομίμηση ξύλου και μάλιστα σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Η τοποθέτηση τους είναι αρκετά εύκολη. Δεν χρειάζονται κόλλες ή άλλα υλικά καθώς τοποθετείται με κούμπωμα με κλικ.Ο καθαρισμός γίνεται με εξειδικευμένα καθαριστικά από τα ίδια τα εργοστάσια. Άλλο ένα μεγάλο θετικό που έχουν τα laminate δάπεδα είναι πως μπορούν πολύ εύκολα να τοποθετηθούν πάνω από το παλιό δάπεδο χωρίς καμία απολύτως αποξήλωση. Τα δάπεδα laminate είναι από τις δημοφιλέστερες επιλογες καιώς αποτελεί μια πολύ οικονομική και αρκετά αξιόπιστη λύση για όλους τους χώρους του σπιτιού.

Τοποθέτηση πλακιδίων

Τα πλακάκια χωρίζονται γενικά σε πολλές κατηγορίες ανάλογα το υλικό, τη χρήση, το χώρο τοποθέτησης κλπ. Ωστόσο τα χωρίζουμε σε δύο βασικές κατηγορίες: Τα πλακάκια τοίχου και δαπέδου.

Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει το πλακάκι που θα επιλέξω;

Η εύκολη καθαριότητα τους, τα διάφορα σχέδια και χρώματα, αλλά και η ιδιαίτερη υφή τους, τα κατατάσσουν πρώτα στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Τοποθέτηση μαρμάρινου δαπέδου

Το μάρμαρο από τους αρχαίους χρόνους θεωρείται ένα από τα καλύτερα υλικά για την επίστρωση του δαπέδου και όχι μόνο. Χιλιάδες αθάνατα έργα τέχνης φτιαγμένα από το συγκεκριμένο υλικό έχουν παραμείνει σε εξαιρετική κατάσταση μέχρι και σήμερα. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του είναι η αντοχή του. Λόγω της σύνθεσης του, δεν απορροφά θερμότητα κρατώντας έτσι το χώρο μας δροσερό.

Τοποθετώντας μαρμάρινο δάπεδο, ανεβάζουμε αυτόματα και την αξία του ακινήτου μας. Επίσης οι ιδιότητες του, εμποδίζουν την ανάπτυξη βακτηριδίων και αλλεργιογόνων στην επιφάνειά του. Όλα αυτά τα υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την αντικατάσταση του υλικού μιας σκάλας.


  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg