Ανακαίνιση κουζίνας, τι εργασίες χρειάζονται;

Αλλαγή πάγκου κουζίνας

Η ανακαίνιση κουζίνας χαρίζει νέα αισθητική, ποιότητα και λειτουργικότητα. Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για κάθε εργασία που χρειάζεται.

Οι κύριες εργασίες που απαιτούνται σε μια ανακαίνιση κουζίνας είναι οι αρχικές αποξηλώσεις, οι ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, ο πάγκος κουζίνας (πάσο), τα ντουλάπια κουζίνας, η τοποθέτηση πλακιδίων, το βάψιμο κουζίνας και αν θέλουμε να αλλάξουμε εντελώς τη διαμόρφωση του χώρου, τα γκρεμίσματα και τα χτισίματα.

Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να γίνουν όλες οι εργασίες αν κάποιος θέλει να αλλάξει συγκεκριμένα στοιχεία σε μια κουζίνα.

Τα πλεονεκτήματα της ανακαίνιση κουζίνας

anakainisi_koyzinas

Αλλαγή πάγκου κουζίνας

Από τις βασικότερες αλλαγές σε μια ανακαίνιση κουζίνας είναι η αλλαγή πάγκου κουζίνας. Ο πάγκος κουζίνας είναι ένα από τα βασικότερα μέρη της κουζίνας και θα πρέπει να προσφέρει πρακτικότητα και άνεση. Η αντικατάσταση του παλαιού πάγκου κουζίνας μπορεί να αναβαθμίσει και να αλλάξει ριζικά την αισθητική του χώρου. Οι πάγκοι κουζίνας πρέπει να είναι ευρύχωροι και να καθαρίζονται εύκολα. Να είναι καλά φωτισμένοι και να να έχουμε χώρο για να κάνουμε τις προετοιμασίες μας.

Μπορούμε να επιλέξουμε υλικό για πάγκο κουζίνας από:

Αλλαγή ντουλαπιών κουζίνας

Η κουζίνα είναι ο πιο σημαντικός χώρος του σπιτιού και τα ντουλάπια λόγω της συχνής χρήσης είναι αυτά που φθείρονται πιο εύκολα. Μετά από χρόνια φθοράς, ζημιάς και χρήσης, ίσως είναι καιρός στα πλαίσια της ανακαίνισης κουζίνας να τα αντικατασταθούν.

Τα ντουλάπια κουζίνας που θα επιλέξουμε θα πρέπει να ταιριάζουν στην αισθητική μας και στον υπόλοιπο χώρο. Να έχουν αρκετή διάρκεια στο χρόνο και το υλικό να είναι όσο το δυνατότερο καλύτερης ποιότητας. Φυσικά η επιλογή του υλικού του ξύλου γίνεται ανάλογα στο τι ανάγκες έχουμε. Μπορούμε να επιλέξουμε ντουλάπια κουζίνας από μασίφ ξύλο, ημιμασίφ, mdf ή βακελίτη.

Επειδή η κουζίνα χρησιμοποιείται από όλη την οικογένεια πολλές φορές την ημέρα, θα πρέπει και τα υλικά που είναι κατασκευασμένη να έχουν μεγάλη αντοχή, ώστε να μη χρειάζεται να την επισκευάζουμε ξανά και ξανά.

Ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις

Η παροχή ρεύματος παίζει καθοριστικό ρόλο καθώς δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από την λάθος τοποθέτηση ή την παντελή έλλειψη πρίζας από το σημείο που ετοιμάζουμε το φαγητό μας. Επίσης η παροχή ρεύματος ορίζει το που θα μπει η κουζίνα, το ψυγείο και άλλες ηλεκτρικές συσκευές.

Ο φωτισμός είναι εξίσου πολύ σημαντικός για μια κουζίνα καθώς χρειάζεται καλή αντίληψη ειδικά όταν χειριζόμαστε μαχαίρια. Θα πρέπει να έχουμε καλό φωτισμό στον πάγκο μας και στον υπόλοιπο χώρο ειδικά αν η κουζίνα είναι και ο χώρος εστίασης. Με τον κατάλληλο φωτισμό η κουζίνα μπορεί να ανέβει πολλά επίπεδα, Στόχος της ανακαίνισης κουζίνας είναι η άνεση, η κομψότητα και η εργονομία.

Τα υδραυλικά είναι εξίσου σημαντικά καθώς καθορίζουν τη σωστή λειτουργία του νεροχύτη και του πλυντηρίου πιάτων.

Τοποθέτηση πλακιδίων κουζίνας

Τα πλακάκια κουζίνας μπορούμε να τα βρούμε σε πολλά σχέδια και χρώματα ώστε να διακοσμήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την κουζίνα.

Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα που έχουν τα πλακάκια είναι πως καθαρίζονται αρκετά εύκολα. Μπορούμε να τα βρούμε σε τιμή ανάλογα με τη ποιότητα που θέλουμε. Το συνολικό κόστος καθορίζεται ανάλογα το πλήθος εργασιών που θέλουμε.

Σειρά εργασιών ολικής ανακαίνισης κουζίνας


  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg