Ενδοδαπέδια θέρμανση και ψύξη

ενδοδαπέδια θέρμανση news

Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι μια από τις πιο μοντέρνες, πιο αποδοτικές και ταυτόχρονα αποτελεσματικές μεθόδους για τη θέρμανση ενός χώρου.

Βασική της αρχή είναι η κίνηση ζεστού νερού μέσα από τις σωληνώσεις. Επιστρώνονται κάτω από το δάπεδο, μετατρέποντας ολόκληρο το δάπεδο σε ένα γιγάντιο θερμαντικό σώμα.

Ακριβώς κάτω από αυτή τη στρώση τοποθετείται θερμομονωτικό υλικό (διογκωμένη πολυστερίνη), πάνω από τους σωλήνες επιστρώνεται θερμομπετόν. Ως τελική επιφάνεια εφαρμόζεται το υλικό της επιλογής σας (πλακάκια, πατητή τσιμεντοκονία, ξύλινο δάπεδο κ.α.).

Η ενδοδαπέδια θέρμανση έχει την ομοιόμορφη, συνεχή και ισορροπημένη θέρμανση ή ψύξη του χώρου, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αποτελεί μια λύση θέρμανσης με αρκετά μειωμένο κόστος λειτουργίας συγκριτικά με τις κλασσικές μεθόδους κατά περίπου 30-35%, ενώ από πλευράς υγείας είναι και η πιο ορθή.

Η εγκατάσταση της είναι σε γενικές γραμμές πιο ακριβή από τις συμβατικές μεθόδους. Σε κάθε περίπτωση όμως αν χρειάζεστε θέρμανση αρκετές ώρες τη μέρα για μεγάλες περιόδους, θα κάνετε απόσβεση ακόμα πιο γρήγορα!

Φυσικά εξαρτάται και από γεωγραφικούς παράγοντες. Για παράδειγμα στην Αθήνα οι συνολικές ώρες χρήσης της θέρμανσης είναι αρκετά λιγότερες από αυτές της Θεσσαλονίκη.

endodapedia_thermansi

Σε συνδυασμό με το χαμηλότερο κόστος λειτουργίας αποτελεί μια αρκετά οικονομική λύση, προσφέροντας ταυτόχρονα και μεγάλη αυτονομία. Τα πλεονεκτήματα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης γίνονται ακόμα μεγαλύτερα και το κόστος λειτουργίας της μειώνεται αν συνδυαστεί με αντλία θερμότητας.

Είναι μια οικολογική και σύγχρονη λύση που σας επιτρέπει να έχετε την επιθυμητή δροσιά στο σπίτι σας όλο το καλοκαίρι, με πλεονεκτήματα και για την υγειά αλλά και τα χρήματα σας.

Το χρηματικό ποσό εξαρτάται από τα τετραγωνικά μέτρα και τις εργασίες εγκατάστασης. Για παράδειγμα αν υπάρχει πάτωμα, υπάρχουν και πρόσθετα έξοδα αποξηλώσεις και συμπεριλαμβανομένου του κόστους υλικών και εργασίας. Βέβαια οι τιμές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την ποιότητα των υλικών που θα επιλέξετε.

Για μια μέση ενδεικτική τιμή της αγοράς για την πλήρη εφαρμογή ενός συστήματος ενδοδαπέδιας θέρμανσης καλό είναι να γίνει μια ερευνά αγοράς για την οικονομικότερη και πιο αξιόπιστη λύση από επαγγελματίες με εξειδίκευση και εμπειρία.

Η ενδοδαπέδια ψύξη αποτελεί την πλέον σύγχρονη μέθοδο ψύξης ενός χώρου. Είναι αρκετά πιο υγιεινή από τις συμβατικές μεθόδους, ενώ είναι και ιδιαίτερα οικονομική αν συνδυαστεί με προϋπάρχουσα.

Αυτό που γίνεται ουσιαστικά είναι να διοχετεύουμε πλέον κρύο νερό (αντί για ζεστό) στις σωληνώσεις, με αποτέλεσμα το κρύο νερό να ψύχει όλο το χώρο αποτελεσματικά.

Επί της ουσίας εκμεταλλεύεται τη θερμοχωρητικότητα των δομικών στοιχείων όπως τοίχοι και κολώνες, η οποία εμποδίζει τις ακραίες και μεγάλες μεταβολές της θερμοκρασίας, συγκριτικά με το εξωτερικό περιβάλλον.

Η βασική αρχή που ακολουθείται είναι πως πάντα το ψυχρότερο σώμα – δηλαδή το δάπεδο – τείνει να απορροφά θερμότητα από τα υπόλοιπα δομικά στοιχεία και τον αέρα, αποβάλλοντας την στο περιβάλλον.

Έτσι διασφαλίζετε ένα ευχάριστο και δροσερό περιβάλλον το καλοκαίρι, εξοικονομώντας χρήματα.


  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg