Εύβοια, έρχεται νέα μεγάλη επένδυση για πεντάστερο ξενοδοχείο

Ανέγερση κτιρίων Κατασκευή big

Μεγάλη ευκαιρία ανάδειξης του νησιού αλλά και ανάτασης της τοπικής οικονομίας φέρνει νέα επένδυση στην Εύβοια, με άνοιγμα δεκάδων θέσεων εργασίας.

Πρόκειται για νέο ξενοδοχείο το οποίο πρόκειται να ιδρυθεί στο νησί μετά από σχετική έγκριση από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Πιο αναλυτικά, η επιχείρηση «EVIA LUXURY HOTELS AE» (υπό σύσταση), έλαβε έγκριση για υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 αυτού (Ε΄ κύκλος), του επενδυτικού της σχεδίου το αφορά την δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ypodomes.com επενδυτικό πλάνο προβλέπει την δημιουργία πεντάστερου καταλύματος πέντε αστέρων και δυναμικότητας 53 δωματίων και 118 κλινών στην Μεγαλόνησο Πεταλιών της Δημοτικής Ενότητας Μαρμαρίου, του Δήμου Καρύστου, της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Σε ότι αφορά το κόστος της επένδυσης, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το συνολικό επιλέξιμο κόστος της επένδυσης ανέρχεται στα 6.253.935,46 ευρώ με το συνολικό ενισχυόμενο κόστος να βρίσκεται επίσης στα 6.253.935,46 ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο επενδυτικό σχέδιο θα χορηγηθεί ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης ύψους 2.814.270,96 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από την υλοποίηση της συγκεκριμένης επένδυσης, οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι 27,42 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.

Πηγή: https://www.evima.gr/protoselido


  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg