Κατασκευή ψησταριάς barbeque

Μπάρμπεκιου

Η κατασκευή ψησταριάς barbeque μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα από εξειδικευμένους επαγγελματίες και αποτελεί μια υπέροχη πρόταση για τον κήπο ή την ταράτσα. Όλες οι δυνατότητες, η κατασκευή και η τοποθέτηση.

O κήπος αποτελεί το μεγαλύτερο στολίδι ενός σπιτιού ή εξοχικού. Αξίζει να είναι περιποιημένος, καθαρός, με όμορφα λουλούδια, φυτά και καλόγουστα έπιπλα κήπου. Ωστόσο η προσθήκη μιας ψησταριάς κήπου θα απογειώσει τόσο το αισθητικό αποτέλεσμα, όσο και τη γεύση των φαγητών μας στα τραπέζια με την οικογένεια και τους φίλους μας.

Παραδοσιακά πλέον η ψησταριά κάρβουνου – μπάρμπεκιου έχει ταυτιστεί απόλυτα με τις ημέρες του Πάσχα, τα ηλιόλουστα Σαββατοκύριακα, τις εορτές και τις αργίες. Κάτι απόλυτα λογικό αφού η νοστιμιά και τα αρώματα που δημιουργεί προκαλούν τις αισθήσεις. Μια ολοκληρωμένη σύνθεση για ψησταριά κάρβουνου – μπάρμπεκιου μπορεί να περιλαμβάνει:

kataskevi_bbq

Μια ψησταριά barbeque έρχεται στο χώρο μας σε κομμάτια και τη συναρμολόγηση τους την αναλαμβάνουν οι ίδιοι οι επαγγελματίες. Η διαδικασία της συναρμολόγησης είναι αρκετά απλή και γρήγορη. Στη συνέχεια ακολουθεί το στοκάρισμα στις επιφάνειες της ψησταριάς, το αστάρωμα και τέλος το βάψιμο.

Η τοποθέτηση ψησταριά κάρβουνου – μπάρμπεκιου δεν περιορίζεται μόνο στον κήπο αφού τα τελευταία τοποθετείται και στην ταράτσα ή σε μεγάλη βεράντα.

Σε ποιο σημείο πρέπει να μπει;

Μια μελέτη και διαμόρφωση του χώρου είναι απαραίτητη. Η τοποθεσία της ψησταριάς – μπάρμπεκιου είναι πολύ σημαντική καθώς θα πρέπει να υπολογίσουμε την παροχή ρεύματος που θα χρειαστούμε καθώς και την παροχή νερού αν βέβαια επιλέξουμε και νεροχύτη.

Σημαντικό είναι μια ψησταριά barbequr να στεγάζεται κάτω από μια πέργκολα ή κιόσκι ώστε να μην είναι εκτεθειμένη στα καιρικά φαινόμενα. Μια από τις καλύτερες επιλογές για το στέγαστρο στη ψησταριά κάρβουνου – μπάρμπεκιου είναι τα κεραμίδια. Ειδικά στην περίπτωση που το σπίτι διαθέτει κεραμοσκεπή, τότε δημιουργείται άψογο αισθητικό αποτέλεσμα.

Επίσης θα πρέπει να υπάρχει άνεση στο χώρο ώστε να τοποθετήσουμε κοντά τα αγαπημένα μας έπιπλα κήπου για να μην κάνουμε μεγάλες μετακινήσεις.

Καλό θα είναι για περισσότερη ασφάλεια ο χώρος γύρω να είναι καθαρός από χόρτα, δέντρα κλπ για περισσότερη ασφάλεια.

Τι επένδυση να επιλέξω;

Τα υλικά κατασκευής ψησταριάς barbeque είναι αυτή που θα δώσει την αισθητική αλλά και την ποιότητα που θέλουμε. Τα κυριότερα είδη κατασκευής είναι:

Τα πυρότουβλα μπορούμε να τα βρούμε σε ποικιλία διαστάσεων. Είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες πάνω από 600° C. Οι επιλογές στο χρώμα του πυρότουβλου είναι κόκκινο, γκρι, κίτρινο και καφέ.

Κατασκευή barbeque

Τα barbeque κατασκευάζονται από συμπαγές πυράντοχο τσιμέντο, οπλισμό σιδήρου, πυρόπλακες, πυρόχωμα και πυρότουβλα πιστοποιημένα για τρόφιμα. Φυσικά διαθέτουν και καπνοδόχο.

Κάθε ψησταριά διαθέτει και τα απαραίτητα αξεσουάρ. Η σχάρα ψησίματος, η σούβλα, το μοτέρ τα γάντια, το προσάναμμα και φυσικά τα εργαλεία για το ψήσιμο.


  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg