Λουστράρισμα επίπλων

Λουστράρισμα επίπλων news

Το λουστράρισμα επίπλων επαναφέρει τη χαμένη λάμψη και ομορφιά των παλιών μας επίπλων γλυτώνοντας χρήματα από την αγορά νέων.

Τα ξύλινα έπιπλα είναι διαχρονικά κλασικά, είναι στιβαρά, μακράς διαρκείας και όμορφα. Όμως, όπως κάθε άλλο όμορφο πράγμα, χρειάζονται φροντίδα και συντήρηση. Το ξύλο τείνει να χάνει τη λάμψη του με την τακτική χρήση. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω σκληρού χειρισμού, φθοράς λόγω τακτικής χρήσης και καθημερινής έκθεσης σε θερμότητα και υγρασία. Ωστόσο, δεν είναι δύσκολο να ανανεώσετε τα παλιά και φθαρμένα έπιπλά σας και να αποκαταστήσετε τη φυσική τους ομορφιά και λάμψη με το λουστράρισμα τους.

Το λουστράρισμα του ξύλου είναι ένας από τους ευκολότερους και απλούστερους τρόπους αποκατάστασης της φυσικής ομορφιάς του και ανάδειξης των παλιών επίπλων.

Δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία χρόνια το λουστράρισμα επίπλων αναβιώνει ξανά. Λίγο το συναίσθημα για τα παλιάέπιπλα, λίγο οι οικονομικές κρίσεις, οδηγούν τους περισσότερους αντί να αντικαθιστούν τα παλιά έπιπλα τους, να τα λουστράρουν και να τα επαναφέρουν στην αρχική τους μορφή. Είτε με φρεσκάρισμα, είτε με εξ αρχής λουστράρισμα, είτε ακόμα και με αλλαγή του χρώματος.

Το ξύλο σε κάθε μορφή του είναι ένας ζωντανός οργανισμός που αποπνέει φυσική ομορφιά και ατελείωτη ζεστασιά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Ξύλα όπως η δρυς, η κερασιά, η οξιά, το Όρεγκον Πάιν των ΗΠΑ, το Πιτς Πάιν κλπ., απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και μεταχείριση προκειμένου να αναδείξουν τους χρωματικούς τους τόνους και την ομορφιά των «νερών» τους.

loustrarisma

Ο τεχνίτης λουστραδόρος είναι αυτός που παίρνει τη σκυτάλη από τον επιπλοποιό και αναδεικνύει την αίσθηση και την αρμονία που φέρνουν στο χώρο σας οι λουστραρισμένες επιφάνειες των ξύλινων επίπλων.

Φυσικά η ανάγκη ενός καλού λουστραδόρου τεχνίτη ή ξυλουργού δε σταματά την πρώτη φορά. Σε κάθε έπιπλο ο χρόνος αφήνει τα σημάδια του με χτυπήματα, φθορές, γρατζουνίσματα και ξεθώριασμα του χρώματος από τα χημικά καθαριστικά.

Τα αγαπημένα μας έπιπλα όπως τραπεζαρία, κρεβατοκάμαρα, ντουλάπια, πόρτες, καρέκλες, γραφείο κλπ. θα χρειαστούν σίγουρα σε κάποια περίοδο της ζωής τους μια ανανέωση όπως φρεσκάρισμα, λουστράρισμα ή και αλλαγή του χρώματος.

Φρεσκάρισμα επίπλων

Αφού τριφτεί η επιφάνεια του επίπλου με παλιό γυαλόχαρτο. Θα στοκαριστεί και θα ρετουσαριστεί.

Στη συνέχεια ο τεχνίτης θα περάσει τα τελικά βερνίκια.

Λουστράρισμα επίπλων

Ο τεχνίτης λουστραδόρος τρίβει την επιφάνεια του ξύλου με γυαλόχαρτο No 120 ώστε να λειανθούν τυχόν ατέλειες. Στη συνέχεια βάφει την επιφάνεια με χρήση κάσιας στον επιθυμητό χρωματικό τόνο.

Στοκάρεται όπου χρειάζεται και ρετουσάρετε σε τυχόν διχρωμίες του ξύλου. Έπειτα «πέφτει» το πρώτο «χέρι» υπόστρωμα (Σίλερ 2 συστατικών) και αμέσως μετά το δεύτερο. Ξανατρίβει την επιφάνεια με γυαλόχαρτο Νο 120 και Νο 180. Τέλος ρίχνει δύο χέρια το τελικό βερνίκι.

Αλλαγή χρώματος επίπλων

Καταρχάς αφαιρείται από το έπιπλο το αρχικό λούστρο και το χρώμα με τη χρήση γυαλόχαρτων, αμμοβολής ή διαβρωτικών βερνικιών. Στη συνέχεια θα στοκαριστεί, θα ρετουσαριστούν τυχόν διχρωμίες και θα χρωματιστεί από την αρχή στο χρώμα της αρεσκείας σας πριν το τελικό φινίρισμα.

Τα δημοφιλέστερα λουστραρίσματα επίπλων

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg