Πατώματα laminate, τοποθέτηση και επισκευή

πατώματα laminate

Τα πατώματα laminate ταιριάζουν σε κάθε χώρο, τοποθετούνται εύκολα ενώ υπάρχει τεράστια ποικιλία σε σχέδια και χρώματα σε χαμηλή τιμή. Τα πατώματα laminate είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση σε όσους ψάχνουν κάτι οικονομικότερο από το ξύλινο δάπεδο.

Η τέλεια φυσική εμφάνιση ξύλου χαρίζει υψηλή αισθητική σε κάθε χώρο ενώ είναι αρκετά ανθεκτικά στα χτυπήματα, στις φθορές, στα χημικά και στους λεκέδες. Μπορούμε να το βρούμε σε τεράστια ποικιλία σχεδίων, χρωμάτων όπως ρεαλιστική απομίμηση ξύλου, καστανιάς, δρυς, πέτρας κλπ.

Πρόκειται για ένα σύστημα θέρμανσης που βασίζεται στη μεταφορά θερμότητας από το εξωτερικό περιβάλλον, η οποία μετατρέπεται σε θέρμανση ή ψύξη στο χώρο μας και απαιτεί ελάχιστη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Μοιάζει αρκετά με τις κλασικές εξωτερικές μονάδες των κλιματιστικών. Έτσι μπορεί να εγκατασταθεί σε κάθε εξωτερικό σημείο του χώρου όπως και ένα κλιματιστικό.

Τα δάπεδα laminnate είναι κατάλληλα τόσο για κατοικίες, όσο και επαγγελματικούς χώρους και ξενοδοχεία.

Το laminate αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα υλικά για το πάτωμα και αυτό οφείλεται σε αρκετά πλεονεκτήματα που παρέχει σε συνδυασμό με την χαμηλή τιμή που μπορούμε να το βρούμε.

Που τοποθετούνται τα δάπεδα laminate;

Τα πατώματα laminate τοποθετούνται σε κάθε επιφάνεια. Ένα τεράστιο πλεονέκτημα που έχουν τα πατώματα laminate είναι ότι μπορούν να τοποθετηθούν σχεδόν σε κάθε δάπεδο όπως μωσαϊκό, τσιμέντο, πλακάκια κλπ. Η τοποθέτηση τους είναι αρκετά εύκολη. Δεν χρειάζονται κόλλες ή άλλα υλικά καθώς τοποθετείται με κούμπωμα με κλικ.

Καθώς το ξύλο είναι φυσικό υλικό και επηρεάζεται από την υγρασία, πρέπει να προβλέπονται αρμοί διαστολής 8-12mmπεριμετρικά του τοίχου, στις ενώσεις και στις πόρτες.

Γιατί να επιλέξω πατώματα laminate;

Το πλήθος πλεονεκτημάτων που παρέχει σε συνδυασμό με την οικονομική τιμή το καθιστά μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές.

Από τι αποτελείται το laminate;

Η σύνθεση του αποτελείτε κατά 90 % από ανακυκλώσιμο ξύλο και 10% συνθετικές ύλες και σταθεροποιητές απόλυτα φιλικές προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Αποτελείται από 4 στρώσεις. Η πρώτη στρώση αποτελείτε από το βασικό στρώμα HDF. Η δεύτερη από μελαμίνη από συνθετικό ρετσίνι. Η τρίτη από τη διαφάνεια με τα χρώματα και τα σχέδια. Τέλος ο σταθεροποιητής που κάνει τα laminate ανθεκτικά.

Γενικότερα η επιλογή του laminate δαπέδου συνηθίζεται αρκετά στην ανακαίνιση σπιτιού. Ο σημαντικότερος λόγος είναι πως μπορεί να τοποθετηθεί ευκολότερα στη νέα διαμόρφωση του χώρου μειώνοντας παράλληλα αρκετά το τελικό budget.

Τα δάπεδα laminate διαφέρουν στην ανθεκτικότητα ανάλογα το χώρο και τη χρήση που τα θέλουμε:


  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg