Συντήρηση καυστήρα, λέβητα

Καυστήρες Εγκατάσταση big

Με τη συντήρηση καυστήρα πετυχαίνεται σημαντική εξοικονόμηση πετρελαίου. Το κόστος της είναι σχετικά μικρό αλλά τα οφέλη πολλά.

Η επισκευή καυστήρα είναι μια άμεση εργασία εξαιρετικά απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του συστήματος θέρμανσης. Όλες οι μονοκατοικίες και οι πολυκατοικίες οφείλουν να κάνουν συντήρηση τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.

Με τη σωστή συντήρηση καυστήρα εξοικονομούμε καύσιμο έως 50%.

Τα οφέλη της συντήρησης καυστήρα

Η τακτική συντήρηση του καυστήρα είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία καθώς μας παρέχει πολλά οφέλη:

sintirisi_kafstira

Μια συντήρηση καυστηρα μπορεί να περιλαμβάνει καθαρισμό του λέβητα, έλεγχο παροχής πετρελαίου, ρύθμιση του καυστήρα, έλεγχο διαρροής καυσαερίων, μέτρηση και ανάλυση καυσαερίων, γενικό έλεγχο όλου του συστήματος, επισκευή και αντικατάσταση εξαρτημάτων και αποκατάσταση βλαβών.

Η ρύθμιση καυστήρα γίνεται με ειδικά ηλεκτρονικά εργαλεία που ρυθμίζουν με ακρίβεια τα καυσαέρια και την απόδοση του.

Η καλύτερη περίοδος συντήρησης του καυστήρα είναι Μάρτιο με Μάιο δηλαδή με την παύση χρήσης του ώστε να μπορεί να γίνει καλύτερος καθαρισμός και οι σωστές ρυθμίσεις. Ωστόσο οι περισσότεροι προτιμούν λίγο πριν τα μεγάλα κρύα.

Αν δεν γίνει η σωστή συντήρηση, τους πιο ζεστούς μήνες τα κατάλοιπα θα σκληρύνουν με αποτέλεσμα να μην απομακρύνονται εύκολα ενώ υπάρχει και πολύ σοβαρός κίνδυνος να διαβρωθούν τα τοιχώματα του λέβητα.

Αν δεν γίνει η σωστή συντήρηση, τους πιο ζεστούς μήνες τα κατάλοιπα θα σκληρύνουν με αποτέλεσμα να μην απομακρύνονται εύκολα ενώ υπάρχει και πολύ σοβαρός κίνδυνος να διαβρωθούν τα τοιχώματα του λέβητα.

Η μέτρηση καυσαερίων

Το αποτέλεσμα της διεξαγωγή μέτρησης καυσαερίων θα μας δείξει τιμές των προϊόντων της καύσης ρύπων σε σχέση με αυτές της νομοθεσίας. Κατά τη διαδικασία, θα πρέπει να είναι παρόν και ο διαχειριστής της πολυκατοικίας που θα υπογράψει και το σχετικό φύλλου ελέγχου καυσαερίων.

Εγκατάσταση συστήματος αντιστάθμισης

Η αντιστάθμιση είναι ένα αυτόματο σύστημα που ρυθμίζει τη σωστή θερμοκρασία ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία που επικρατεί εκείνη την ώρα.

Η θερμοκρασία έχει πολλές διακυμάνσεις μέσα στη μέρα. Με την εγκατάσταση συστήματος αντιστάθμισης δε χρειάζεται ο καυστήρας να δουλεύει στο φουλ όλες τις ώρες της ημέρας. Έτσι θα έχουμε σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων, προστασία του περιβάλλοντος και καλύτερη λειτουργία του καυστήρα.

To σύστημα αντιστάθμισης περιέχει χρονοδιακόπτη μέγιστης και ελάχιστης θερμοκρασίας. Έτσι μπορούμε να επιλέξουμε την κατάλληλη θερμοκρασία που θέλουμε τις ώρες που επιλέγουμε.

Τι να προσέξω σε μια συντήρηση καυστήρα;


  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg