Τι κάγκελα μπαλκονιού να επιλέξω;

Αλλαγή κάγκελων μπαλκονιού

Τα κάγκελα μπαλκονιού αποτελούν απαραίτητες κατασκευές για τη σωστή ασφάλεια αλλά και τη αισθητική της βεράντας.

Τα κάγκελα παρέχουν την απαραίτητη ασφάλεια στο μπαλκόνι ή τη βεράντα προσφέροντας παράλληλα προσωπικότητα και στυλ.

Τα υλικά που κατασκευάζονται είναι κυρίως το μέταλλο, το αλουμίνιο, το μάρμαρο και το γυαλί.

Τα κυριότερα είδη κάγκελων

Τα κυριότερα είδη μεταλλικών κάγκελων είναι τα κάγκελα inox (ανοξείδωτος χάλυβας), τα κάγκελα αλουμινίου, από σφυρήλατο σίδηρο και από μαντέμι.

Τα κάγκελα inox διαθέτουν μεγάλη αντοχή στο χρόνο, είναι πολύ ανθεκτικά στις φθορές και στις καιρικές συνθήκες.

Η υψηλή αισθητική, χαρίζει σύγχρονο και κομψό στυλ στο μπαλκόνι ενώ αν συνδυαστούν με γυαλί για ακόμα πιο μοντέρνα γραμμή. Επιπλέον δεν απαιτούν βάψιμο και συχνή συντήρηση.

Τα κάγκελα αλουμινίου χαρακτηρίζονται από την υψηλή τους ανθεκτικότητα και στη μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων. Είναι πολύ ελαφρά, και τα βρίσκουμε σε παραδοσιακή αλλά και μοντέρνα γραμμή. Επίσης δε χρειάζονται συντήρηση και είναι πολύ εύκολα στον καθαρισμό.

Ο σφυρήλατος σίδηρος όπως και το μαντέμι είναι επίσης δυνατά και ανθεκτικό υλικό ωστόσο θα πρέπει να συνδυαστούν με την κατάλληλη βαφή για να επωφεληθούμε 100% από τις ιδιότητες τους. Δεν απαιτούν μεγάλη συντήρηση.

Πολύ σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια παίζουν ρόλο και τα στηθαία που στηρίζονται τα κάγκελα.

allagi_kagkelon
Γυάλινα κάγκελα

Τα γυάλινα κάγκελα μπορούν να απογειώσουν την αισθητική αναβάθμιση του μπαλκονιού. Αποτελούν την τελευταία λέξη στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό προσδίδοντας μοναδική και σύγχρονη νότα.

Παρέχουν μεγάλη ασφάλεια ενώ παρουσιάζουν τέλεια συμπεριφορά στις μεταβολές της θερμοκρασίας. Κατασκευάζονται από γυαλί triplex securit ενώ οι inox αποστάτες συγκρατούν το γυαλί σημειακά.

Δεν χρειάζονται συντήρηση, και είναι ανθεκτικά σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να απολαύσετε τη θέα από το μπαλκόνι σας ανεμπόδιστα.

Προστατευτικά κάγκελα

Είναι γεγονός πως κάθε σπίτι με μικρά παιδιά η απόλυτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια τους ιδιαίτερα μάλιστα σε χώρους όπως το μπαλκόνι.

Έτσι τα τελευταία χρόνια συνηθίζεται όλο και περισσότερο η χρήση προστατευτικών κάγκελων για να μεγαλώσει το ύψος ή και να στενέψουν τα ήδη υπάρχοντα.

Τα επιπρόσθετα προστατευτικά κάγκελα μπορούν να είναι είτε προσωρινά είτε μόνιμα.


  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg