Τι τέντα να επιλέξω;

Τέντες/Συστήματα σκίασης Επισκευή big

Τέντες βρίσκουμε σε διάφορους τύπους όπως με σπαστούς βραχίονες, με αντιρίδα, κασέτα, ή καποτίνα. Οι τιμές καθορίζονται από το μέγεθος αλλά και το είδος. Οι τέντες και τα τεντόπανα φθείρονται με αποτέλεσμα να χρειάζονται αλλαγή ή επισκευή. Η επισκευή και η τοποθέτηση τέντας και τα τεντόπανα γίνεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Τοποθέτηση τέντας – Επισκευή τέντας

Ελάχιστα σπίτια μπορεί να βρει κανείς χωρίς τέντες. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το συνδυασμό της λειτουργικότητας, της προστασίας από τις καιρικές συνθήκες και της ομορφιάς καθώς είναι η εξωτερική εικόνα του σπιτιού.

Μια τέντα χαρίζει σκιά και δροσιά όπου μπορούμε να απολαύσουμε διάφορες δραστηριότητες όπως το μεσημεριανό τραπέζι, τον καφέ, το διάβασμα ενός βιβλίου στο μπαλκόνι, στη βεράντα ή στον κήπο.

Η απόφαση για την αλλαγή ή την επισκευή μιας τέντας είναι εύκολη υπόθεση ειδικά το καλοκαίρι καθώς τα σημάδια μιας παλιάς ή φθαρμένης τέντας είναι κάτι παραπάνω από εμφανή, δυσκολεύοντας έτσι την καθημερινότητα μας.

Τι τέντα να επιλέξω;

Η επιλογή της τέντας ωστόσο θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και κυριότερο όλων είναι ο επαγγελματίας που θα εμπιστευτείτε να μη σας δει μόνο σαν πορτοφόλι, αλλά να κρίνει αντικειμενικά τις ανάγκες σας και να σας προτείνει την καλύτερη δυνατή λύση.

topothetisi_tentas

Στην αγορά μπορούμε να βρούμε διάφορα είδη τέντας. Ωστόσο θα πρέπει να πετύχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα στην καλύτερη δυνατή τιμή, λειτουργικότητα, φινέτσα και μεγάλη αντοχή στο χρόνο.

Τέντα με σπαστούς βραχίονες

Η γνωστή σε όλους μας τέντα με σπαστούς βραχίονες είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος τέντας την τελευταία δεκαπενταετία.

Αποτελείται από πολυεστερικά ή ακρυλικά τεντόπανα μονόχρωμα ή ριγέ και από PVC μουσαμά ενώ διαθέτει και αυτοματισμό αισθητήρα ήλιου και αέρα.

Τέντα με αντηρίδα

Οι τέντες με αντηρίδα είναι οι κλασσικές τέντες που θα βρει κανείς σε παλιές πολυκατοικίες αφού η χρησιμοποίηση τους εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες.

Μπορεί να μην πρόκειται για την πιο εντυπωσιακή επιλογή αισθητικά, ωστόσο είναι μια πολύ σταθερή κατασκευή με πολύ μεγάλη αντοχή στο χρόνο και στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Όλα τα μεταλλικά μέρη της τέντας αντηρίδας είναι αλουμινίου που μπορούν να βαφτούν εύκολα στο χρώμα που θέλουμε ενώ λειτουργεί χειροκίνητα ή με μοτέρ Είναι μια ιδανική επιλογή σε διαμερίσματα σε ψηλούς ορόφους.

Τέντα κασέτα

Η τέντα κασέτα είναι ίσως ότι πιο σύγχρονο, πρακτικό και ταυτόχρονα εντυπωσιακό κυκλοφορεί.

Πρόκειται για ένα σύστημα τέντας με βραχίονες που εσωκλείει όλα τα μηχανικά μέρη όπως και το ύφασμα και έτσι προστατεύεται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, εξασφαλίζοντας τη μακροβιότητα της.

Είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο, έχει χειροκίνητη ή ηλεκτροκίνητη λειτουργία ενώ μπορεί επίσης να προστεθούν αισθητήρες ήλιου-αέρα. Στην αγορά μπορούμε να βρούμε επίσης μεγάλη γκάμα χρωμάτων.

Τέντα καποτίνα

Οι τέντες καποτίνες χρησιμοποιούνται κυρίως για κάλυψη σε πιο μικρά μπαλκόνια, παράθυρα και βιτρίνες καταστημάτων.

Ο σκελετός τους είναι κατασκευασμένος από αλουμίνιο ωστόσο η επένδυση μπορεί να είναι από PCV ή από ύφασμα. Μπορεί να είναι είτε σταθερή κατασκευή είτε να ανοιγοκλείνει.

Στο αισθητικό κομμάτι, τα τεντόπανα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι καθαρά θέμα γούστου. Οι νέες τεχνικές κατασκευής μας δίνουν τη δυνατότητα απεικόνισης φωτογραφιών και σχεδιαστικών θεμάτων χωρίς να περιορίζονται τα χρώματα.

Μια έξυπνη κίνηση είναι να επιλέξουμε χοντρά τεντόπανα για να απορροφάει πλήρως τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου UVA και UVB για μεγαλύτερη προστασία. Θα είναι καλό επίσης να είναι αδιάβροχο και οικολογικό.

Θα πρέπει να αποφύγουμε χρώματα στα τεντόπανα όπως το μαύρο και το λευκό καθώς το μεν μαύρο απορροφά τις ηλιακές ακτίνες και ζεσταίνει ακόμα περισσότερο το χώρο, και το δε λευκό τις αφήνει να περνούν μέσα από αυτό.

Τέντα με μοτέρ

Τα τελευταία χρόνια η χρήση μοτέρ είναι πολύ διαδεδομένη. Η νοοτροπία το του η χρήση ηλεκτροκινητικής τέντας, δηλαδή χωρίς την χρήση μανιβέλας, είναι πολυτέλεια ανήκει πλέον στο παρελθόν. Πλέον η λειτουργία μιας σύγχρονης τέντας γίνεται μέσω ασύρματου διακόπτη ή τηλεχειριστήριου γλιτώνοντας μας από τον κουραστικό χειρισμό της μανιβέλας.

Ο μηχανισμός αυτός θα πρέπει να στηρίζεται σε υψηλής αντοχής βραχίονα ώστε να τεντώνει όσο το δυνατόν πιο τέλεια το ύφασμα της τέντας και να μην σκίζεται από τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Στην αγορά μπορούμε να βρούμε ενσύρματα και ασύρματα μοτέρ τέντας με χειριστήρια μονοκάναλα ή πολυκάναλα, με μάλιστα πενταετή εγγύηση. Το ασύρματο μοτέρ έχει το πλεονέκτημα ότι τοποθετείται μέσα στο σωλήνα που τυλίγεται το ύφασμα της τέντας συνδεδεμένο με την παροχή ρεύματος και έτσι δεν είναι ορατό. Ένα μοτέρ για τέντα μπορεί να περιλαμβάνει:


  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg