Τρίψιμο μαρμάρων, κρυσταλλοποίηση, αδιαβροχοποίηση

γυάλισμα μαρμάρου

Το τρίψιμο μαρμάρων, η κρυσταλλοποίηση και η αδιαβροχοποίηση προστατεύουν τις μαρμάρινες επιφάνειες και επαναφέρουν τη χαμένη τους λάμψη.

Με το πέρασμα των χρόνων δημιουργούνται φθορές στις μαρμάρινες επιφάνειες ενώ παράλληλα χάνεται και η λάμψη τους. Για τη διατήρηση αλλά και για την επαναφορά της γυαλάδας στα μάρμαρα απαιτείται συντήρηση.

Η επισκευή, το τρίψιμο μαρμάρων, το γυάλισμα μαρμάρων σε συνδυασμό με την κρυσταλλοποίηση και την αδιαβροχοποίηση, θα δώσουν πίσω την ομορφιά και κομψότητα των μαρμάρων.

Πως γίνεται το τρίψιμο μαρμάρων;

Το τρίψιμο μαρμάρων γίνεται πλέον με μηχανήματα τριβής συνθετικών διαμαντιών και νερό, χωρίς χημικά πρόσθετα. Η διαδικασία αυτή δεν προκαλεί σκόνη κάτι πάρα πολύ σημαντικό για σπίτια που κατοικούνται.

Πριν το τρίψιμο της επιφάνειας φυσικά πραγματοποιείται καθαρισμός και επισκευή κάθε γρατζουνιάς και ρωγμής με το γέμισμα αρμών όπου χρειάζεται. Το τρίψιμο επιτυγχάνει τέλεια λείανση της επιφάνειας.

gialisma_marmaron

Κρυσταλλοποίηση μαρμάρων

Η κρυσταλλοποίηση μαρμάρων είναι τελικό στάδιο του γυαλίσματος μιας μαρμάρινης επιφάνειας.

Εφαρμόζεται σε μαρμάρινα πατώματα και σε μωσαϊκά. Με την τεχνική της κρυσταλλοποίησης επιτυγχάνεται μακροχρόνια λάμψη και αποκτά τεράστια ανθεκτικότητα στις καθημερινές φθορές (γρατσουνιές, γδαρσίματα κλπ). Τα πλεονεκτήματα της κρυσταλλοποίησης είναι αρκετά:

Επιπλέον με την κρυσταλλοποίηση μαρμάρων δημιουργείται το φαινόμενο του καθρεπτισμού που χαρίζει μοναδικό γυάλισμα.

Η αδιαβροχοποίηση μαρμάρων είναι μια τεχνική προστασίας του μαρμάρου από την υγρασία, τα νερά και τους λεκέδες.

Η εφαρμογή του υλικού αδιαβροχοποίησης κλείνει τους πόρους του μαρμάρου ώστε να μην αποφορά το μάρμαρο υγρά στοιχεία..


  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg