Βάψιμο σπιτιού και τεχνοτροπίες

Βάψιμο Επαγγελματικού Χώρου

Το βάψιμο σπιτιού είναι μια βασική εργασία για το σπίτι που απαιτείται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο και έχει τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά πλεονεκτήματα για το σπίτι σας. Οι ελαιοχρωματισμοί είναι ο ευκολότερος και οικονομικότερος τρόπος για την ανανέωση των εσωτεροκών χώρων με πολλά οφέλη. Η επιλογή ενός νέου χρώματος για τους εσωτερικούς χώρους μπορεί να είναι μια διασκεδαστική και ευχάριστη εμπειρία που φέρνει θετικά οφέλη στη συνολική αισθητική του σπιτιού σας.

Το σωστό χρώμα στους τοίχους του σπιτιού σας μπορεί να ενισχύσει την καλή διάθεση νιώθοντας πιο άνετα και χαρούμενα. Το βάψιμο σπιτιού μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο επίπεδο ζεστασιάς και ακόμη και να κάνει ένα δωμάτιο να φαίνεται ανοιχτό και φωτεινό όταν επιλέγεται το σωστό χρώμα. Ένα υπνοδωμάτιο μπορεί να φαίνεται ανακαινισμένο μόνο με μια στρώση νέου χρώματος.

Με τη πάροδο του χρόνου οι τοίχοι φαίνονται ξεθωριασμένοι, ξεφλουδισμένοι, κιτρινισμένοι, και λερωμένοι. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως ήρθε η ώρα να σκεφτείτε να βάψετε το σπίτι σας. Βέβαια υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μας οδηγούν στο βάψιμο σπιτιού όπως η αλλαγή στη διακόσμηση ή μια ανακαίνιση.

Χρώματα τοίχου στο βάψιμο

Δεν πρέπει να διστάσουμε να πειραματιστούμε καθώς το χρώμα θα καθορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη «διάθεση» που θα έχει το σπίτι μας. Το διαδίκτυο καθημερινά μας βομβαρδίζει με χιλιάδες ιδέες για βάψιμο σπιτιού και χρώματα τοίχου. Λίγο πολύ όλοι τις έχουμε ζηλέψει. Ωστόσο το σπίτι μας πρέπει να έχει τη δική μας σφραγίδα και να καθρεφτίζει την προσωπικότητα μας.

Στη διαρρύθμιση ενός χώρου υπάρχουν μερικά μικρά μυστικά. Για παράδειγμα τα πιο ανοιχτά χρώματα τοίχου δημιουργούν την αίσθηση ότι μεγαλώνουν τα μικρά δωμάτια. Αντίθετα τα σκούρα χρώματα δημιουργούν μεγαλύτερη αίσθηση στα μεγαλύτερα. Τα έντονα χρώματα για το σαλόνι δημιουργούν έναν πιο δυναμικό χαρακτήρα σε ένα σπίτι. Ενώ τα φυσικά χρησιμοποιούνται για μεγαλύτερη αρμονία στο χώρο. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο συνδυασμός κόκκινου μαύρου άσπρου που δημιουργούν τρομερή ένταση.

Φυσικά στα χρώματα για σαλόνι και όχι μόνο μπορούν να γίνουν και συνδυασμοί αρκεί βέβαια να δένουν αρμονικά. Ένα δωμάτιο φαίνεται πολύ πιο στιλάτο όταν δεν υπάρχει απόλυτη ομοιομορφία. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο συνδυασμός κόκκινου μαύρου άσπρου που δημιουργούν απίστευτη ένταση.

xromata_toixou

Το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας εξαρτάται από την επιλογή στα χρώματα για σαλόνι και των υπόλοιπων χώρων. Γενικότερα υπάρχουν δύο κατηγορίες. Τα χρώματα τοίχου με βάση το νερό και με βάση το λάδι. Τα πλαστικά χρώματα εφαρμόζονται βασικά σε εσωτερικούς τοίχους και ταβάνια και τα βρίσκουμε σε καλό κόστος.

Η χρήση ενεργειακών χρωμάτων αποτρέπει τη μεταφορά της θερμότητας το χειμώνα και της ψύξης το καλοκαίρι. Επίσης δρουν κατά στο φαινόμενο της υγροποίησης που προκαλεί μούχλα και υγρασία σε τοίχους και ταβάνια. Παράλληλα έχουν και αντιμικροβιακή προστασία. Έτσι κερδίζουμε εξοικονόμηση ενέργειας, προστασία από τα μικρόβια και πιο υγιεινό σπίτι.

Οι ελαιοχρωματισμοί με ακρυλικά χρώματα εφαρμόζονται κυρίως σε εξωτερικούς τοίχους, οροφές από μπετόν, μάνδρες κλπ.

Φυσικά υπάρχουν και οικολογικά χρώματα φιλικά προς το περιβάλλον που μπορούμε να βρούμε σε όποια απόχρωση θέλουμε και πλέον σε προσιτές τιμές. Συστήνονται ανεπιφύλακτα σε οικογένειες με μικρά παιδιά και ευαίσθητες ομάδες. Τα πλεονεκτήματα τους είναι άοσμα, μη τοξικά, αντιαλλεργικά και φιλικά προς το περιβάλλον.

Η διαδικασία του βαψίματος

Γιατί να επιλέξετε επαγγελματικό βάψιμο σπιτιου

Πολλοί μπαίνουν στον πειρασμό να βάψουν μόνοι το σπίτι τους. Στη θεωρία φαίνεται μια αρκετά απλή διαδικασία ωστόσο ο σωστός ελαιοχρωματισμός απαιτεί γνώσεις και εμπειρία. Σε πολλές περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό έχοντας ξοδέψει χρήμα και χρόνο.

Με τη βοήθεια ενός καλού ελαιοχρωματιστή μπορούμε να βάψουμε το σπίτι μας σωστά. Ένας επαγγελματίας ελαιοχρωματιστής ακολουθεί συγκεκριμένες διαδικασίες όπως το αστάρωμα, το τρίψιμο, το στοκάρισμα κλπ.

Αρχικά πριν πάρουμε προσφορές από επαγγελματίες, θα πρέπει χοντρικά να έχουμε αποφασίσει τα χρώματα τοίχου, τα σχέδια, και τις τεχνοτροπίες που θα ακολουθήσουμε. Φυσικά η τελική επιλογή στις λεπτομέρειες είναι καλό να γίνεται και με τη συμβουλή του επαγγελματία λόγω της εμπειρίας του.

Τεχνοτροπίες βαψίματος

Εκτός από το κλασσικό βάψιμο, υπάρχουν και ιδιαίτερες τεχνοτροπίες που μπορούμε να επιλέξουμε. Οι τεχνοτροπίες στο βάψιμο σπιτιού είναι οι ειδικές τεχνικές βαψίματος για τη διακόσμηση τοίχων που ξεφεύγουν από τα κλασσικά σχέδια. Με τη σωστή τεχνική, χαρίζουν πανέμορφα αποτελέσματα.

Τεχνοτροπία με βούρτσα

Οι τεχνοτροπίες βούρτσας είναι ίσως η πιο απλή. Αφού στεγνώσει το πρώτο χέρι βαψίματος, περνιέται το δεύτερο συνήθως διαφορετικής απόχρωσης, αναμειγμένο με glaze βερνίκι. Πριν στεγνώσει βουρτσίζεται με βούρτσα.

Τεχνοτροπία με σφουγγάρι

Οι τεχνοτροπίες με σφουγγάρι είναι από τις πιο δημοφιλής. Η διαδικασία είναι ακριβώς ίδια με αυτή της βούρτσας μόνο που εδώ χρησιμοποιείται σφουγγάρι.

Τεχνοτροπία με πλαστική σακούλα

Άλλη μια πολύ διαδεδομένη τεχνοτροπία γίνεται με πλαστική σακούλα. Πριν στεγνώσει το δεύτερο χέρι βαψίματος (πάλι διαφορετικής απόχρωσης από το πρώτο), γίνονται περάσματα στις επιφάνειες με πλαστική σακούλα τοποθετημένη στο ρολό.

Τεχνοτροπία ψεύτικου μπετού

Ίσως η πιο εντυπωσιακή τεχνοτροπία είναι του ψεύτικου μπετού. Η εφαρμογή της γίνεται με διάφορους τρόπους όπως στοκάρισμα, επιχρίσματα, με χρώμα και glaze κ.α. Ο στόχος είναι να πετύχουμε ένα επιμελώς ατημέλητο αποτέλεσμα σε πολλές αποχρώσεις μπετού.

Ασφαλώς υπάρχουν κι άλλες τεχνοτροπίες όπως της πατητής τσιμεντοκονίας, του παλαιωμένου, του λινού, του μαρμάρου, του δέρματος, του αντικέ κλπ.

Ότι και να επιλέξετε να θυμάστε πως ένα όμορφο και φρεσκοβαμμένο χώρος δημιουργεί πάντα τις σωστές συνθήκες για να απολαύσουμε τι μικρές στιγμές της ζωής με μεγαλύτερη ποιότητα.


  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg