Ξύλινα κουφώματα, παράθυρα και μπαλκονόπορτες

Ξύλινα παράθυρα

Τα ξύλινα κουφώματα στα παράθυρα παρέχουν εξαιρετική αισθητική και υψηλή μόνωση στο σπίτι. Οι ξύλινες μπαλκονόορτες και παράθυρα προσθέτουν μια μοναδική αισθητική έλξη στο χώρο διαβίωσής σας. Είναι διαχρονικά και αριστοκρατικά, ταιριάζουν καλά με όλα σχεδόν τα αρχιτεκτονικά στυλ. Επιπλέον, η ξυλεία είναι ένα από τα πιο προσαρμόσιμα δομικά υλικά. Δεδομένου ότι το ξύλο διατίθεται σε διάφορα φινιρίσματα και αποχρώσεις, μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικούς τόνους όταν σχεδιάζετε το σπίτι σας.

Και μόνο στη σκέψη, σε αρκετούς έρχεται η εικόνα από τα παλιά ξύλινα κουφώματα που όλοι έχουμε συναντήσει σε σπίτια δεκαετιών, και θεωρούνται παλιομοδίτικα ή και ξεπερασμένα.

Αντιθέτως, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Τα ξύλινα κουφώματα, όχι μόνο είναι σύγχρονα, αλλά και παράγονται και με τις τελευταίες μεθόδους υψηλής τεχνολογίας. Το κυριότερο μειονέκτημα από την άλλη είναι ότι τα ξύλινα έχουν αυξημένο κόστος σε σύγκριση με τα άλλα κουφώματα.

ksilina_koufomata

Το ξύλο θεωρείται ιδιαίτερα ως το πιο ευχάριστο αισθητικά μεταξύ των υλικών παραθύρων. Η φυσική εμφάνιση του ξύλου είναι πιο ελκυστική από άλλα παράθυρα. Τα ξύλινα παράθυρα μπορούν επίσης να βαφτούν για να ταιριάζουν με το στυλ του σπιτιού.

Τα ξύλινα παράθυρα μπορούν να κοπούν σχεδόν σε οποιοδήποτε στυλ και μπορούν να βαφτούν σε οποιοδήποτε χρώμα μπορείτε να φανταστείτε. Από περίπλοκες εργασίες κύλισης ή σκαλίσματα, εντυπωσιακά καλούπια κορώνων ή απλά απλά. Τα ξύλινα κουφώματα μπορούν να κατασκευαστούν για να ταιριάζουν ακριβώς με την εμφάνιση και την αίσθηση του σπιτιού σας.

Ένας ξύλινο κούφωμα λειτουργεί ως εξαιρετικός μονωτήρας, κρατώντας τη ζεστασιά μέσα και τον κρύο αέρα έξω ακόμα και τον χειμώνα. Η ξυλεία είναι ένα από τα αριστουργήματα της φύσης λειτουργεί ως φυσικός μονωτήρας που διατηρεί τη θερμοκρασία του σπιτιού σας άνετη. Το ξύλο είναι φυσικά μονωτικό που βοηθά στη διατήρηση της θερμότητας μέσα στο σπίτι σας. Αυτό με τη σειρά του μειώνει επίσης τις εκπομπές άνθρακα και επομένως μειώνει τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος ενώ διατηρεί το σπίτι σας ζεστό και άνετο.

Ξύλινα κουφώματα, αισθητική και μόνωση

Τα ξύλινα κουφώματα προσφέρουν την αίσθηση της ζεστασιάς και ομορφιάς στον χώρο σας. Τα ξύλινα κουφώματα τραβούν τα βλέμματα και φαίνονται εντυπωσιακά σε κάθε σπίτι. Μπορείτε να επιλέξετε να προσαρμόσετε τα ξύλινα κουφώματα για τα παράθυρά σας επιλέγοντας από μια μεγάλη ποικιλία ξύλων όπως σφενδάμι, μαόνι ή βελανιδιά, όλα με διαφορετική εμφάνιση.

Επίσης τα ξύλινα κουφώματα διαθέτουν σημαντική θερμομονωτική ικανότητα. Παρέχουν τόσο θερμομόνωση όσο και ηχομόνωση. Ως γνωστόν το ξύλο είναι κακός αγωγός της θερμότητας και για αυτό βοηθάει στη διατήρηση της θερμοκρασίας του σπιτιού σας.

Σημαντικό πλεονέκτημα που παρέχουν είναι η ευκολία στην αλλαγή του χρώματος. Μόνο με τα ξύλινα κουφώματα σας δίνεται η δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να διαλέξετε διαφορετικό χρώμα και να βάψετε τα κουφώματά σας, χωρίς καμία δυσκολία.

Αν και τα ξύλινα κουφώματα απαιτούν τακτική συντήρηση και στεγανοποίηση για να διατηρούνται σε κορυφαία κατάσταση, το βάψιμο και το βερνίκωμα όχι μόνο τα κρατούν ελκυστικά αλλά και αντιστέκονται στα στοιχεία της φύσης.

Σημαντικό μειονέκτημα που έχουν είναι το αυξημένο τους κόστος. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα η διαφορά του κόστους είναι εξαιρετικά μεγάλη τόσο από τα κουφώματα αλουμινίου, αλλά ακόμα περισσότερο από τα πιο οικονομικά κουφώματα pvc.


  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg