Αλλαγή μπανιέρας με χτιστή ντουζιέρα

Πόσο κοστίζει;

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
0€*
0€
0€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Αλλαγή μπανιέρας με χτιστή ντουζιέρα

Η αλλαγή μπανιέρας με χτιστή ντουζιέρα αποτελεί την πιο αποτελεσματική λύση ανανέωσης του μπάνιου προσφέροντας πολλά οφέλη. Τα κυριότερα πλεονεκτήματα της χτιστής ντουζιέρας είναι η απελευθέρωση χώρου, η εξαιρετική αισθητική, η εξοικονόμηση νερού και η ασφάλεια.

Ειδικά σε μικρότερα μπάνια, η αντικατάσταση μπανιέρας με ντουζιέρα αποτελεί μια πολύ δημοφιλής εργασία καθώς εξοικονομείται αρκετός χώρος και το μπάνιο γίνεται πιο λειτουργικό. Η μπανιέρα καταλαμβάνει αρκετά μεγαλύτερο χώρο στο μπάνιο. Με την αντικατάσταση μπανιέρας με ντουζιέρα, το μπάνιο θα γίνει μεγαλύτερο και θα φαίνεται. Επιπλέον με τη χτιστή ντουζιέρα θα υπάρχει πανεύκολη πρόσβαση για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή άτομα με ειδικές ανάγκες.

Επίσης η αλλαγή μπανιέρας με χτιστή ντουζιέρα αναβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό την αισθητική του μπάνιου καθώς αποτελεί μια από τις πιο όμορφες και κομψές επιλογές ανανέωσης. Οι περισσότερες ανακαινίσεις μπάνιου περιλαμβάνουν τη αλλαγή της μπανιέρας σε ντουζιέρα.

xtisti_ntoyziera

Πόσο κοστίζει η αλλαγή μπανιέρας με χτιστή ντουζιέρα;

Ένα μέσο ενδεικτικό κόστος για την αλλαγή μπανιέρας με χτιστή ντουζιέρα για το παραπάνω παράδειγμα αντιστοιχεί σε 000€. για εργασία και τα υλικά. Το κόστος αυτό προκύπτει από τη μέση τιμή που υπολογίζεται στα 000€, καθώς και το μέσο κόστος της εργασίας στα 000€.

Το κόστος της αλλαγής μπανιέρας με χτιστή ντουζιέρα επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες όπως οι διαστάσεις του μπάνιου, τα υλικά κατασκευής της κτιστής ντουζιέρας και διάφορα τυχόν προβλήματα που ίσως προκύψουν ανάλογα την περίπτωση.

Αντικατάσταση μπανιέρας με ντουζιέρα
Εύρος τιμής Χαμηλή Μέση Υψηλή
Κόστος υλικών 60€ 150€ 230€
Κόστος εργασίας 40€ 50€ 70€
Σύνολο 100€ 200€ 300€

Τι προσφέρει η αντικατάσταση μπανιέρας με ντουζιέρα;

Η χτιστή ντουζιέρα είναι μια αρκετά οικονομική κατασκευή ανάλογα φυσικά με τα υλικά που θα επιλέξετε που θα καθορίσουν και το κόστος. Επιπλέον είναι μια γρήγορη κατασκευή που μπορεί να διαρκέσει από μια έως λίγες μέρες. Η αλλαγή της μπανιέρας σε ντουζιέρα συνδυάζει πολλά οφέλη κάνοντας το μπάνιο ευρύχωρο, κομψό και λειτουργικό. Τα κυριότερα πλεονεκτήματα της αλλαγής μπανιέρας σε χτιστή ντουζιέρα είναι:

Εξοικονόμηση χώρου

Η εξοικονόμηση χώρου στο μπάνιο είναι το βασικότερο πλεονέκτημα της χτιστής ντουζιέρας. Για τη κατασκευή χτιστής ντουζιέρας, απαιτούνται ελάχιστα τετραγωνικά στο μπάνιο σε αντίθεση με τη μπανιέρα που καταλαμβάνει αρκετό χώρο. Η μπανιέρα σε συνδυασμό με τα έπιπλα μπάνιου, τα είδη υγιεινής και το πλυντήριο, κάνει το χώρο του μπάνιου ακόμα πιο περιορισμένο με αποτέλεσμα να είναι δυσλειτουργικό.

Πολύ δημοφιλής επιλογή είναι η τοποθέτηση τζαμιού στη ντουζιέρα αντί κουρτίνας, κάτι που κάνει το μπάνιο να φαίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια αποτελεί τη νέα τάση στη διακόσμηση καθώς τα περισσότερα μπάνια διαθέτουν λίγα τετραγωνικά.

Εύκολος καθαρισμός

Ένας χρονοβόρος και κουραστικός καθαρισμός είναι αυτό της μπανιέρας. Ο καθαρισμός μιας ντουζιέρας είναι πολύ πιο γρήγορος και εύκολος σε σύγκριση με τη μπανιέρα καθώς υπάρχουν ελάχιστες περιοχές όπως γωνίες και ρωγμές που την κάνουν πολύ εύκολο να καθαριστεί. Στην κτιστή ντουζιέρα υπάρχουν πολύ μικρότερες επιφάνειες και περιοχές με λιγότερη συσσώρευση βρωμιάς. Επίσης, υπάρχει μεγάλη ποικιλία από πλακάκια ανθεκτικά στους λεκέδες και στην υγρασία που μπορείτε να επιλέξετε. Οι αρμόστοκοι μπορούν επίσης να είναι ανθεκτικοί στους λεκέδες.

Εξοικονόμηση κατανάλωσης νερού

Τα ντους είναι πολύ πιο αποδοτικά όσον αφορά τον αριθμό των λίτρων που χρειάζονται οι μπανιέρες, και αυτός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για να αλλάξετε την μπανιέρα σε ντουζιέρα. Η ντουζιέρα αποτελεί μια έξυπνη πράσινη λύση για την εξοικονόμηση κατανάλωσης νερού, και συνεπώς και ρεύματος.

Κομψή και μοντέρνα αισθητική

Οι σύγχρονες τάσεις του σχεδιασμού υποστηρίζουν μια πιο μινιμαλιστική και μοντέρνα εμφάνιση, στυλ στα οποία δεν ταιριάζουν οι μπανιέρες. Τα ντους είναι πιο λειτουργικά και έχουν μια μινιμαλιστική πινελιά. Με την κατάλληλη χτιστή ντουζιέρα, θα αυξηθεί ο χώρος στο μπάνιο σας και θα αναβαθμιστεί η αισθητική σε μεγάλο βαθμό.

Ευκολότερη πρόσβαση

Η τοποθέτηση ντουζιέρας στο μπάνιο καθιστά την πρόσβαση ευκολότερη και ασφαλέστερη κατά την είσοδο και έξοδο από το ντους σε σχέση με τη μπανιέρα. Ειδικά στην περίπτωση που στο σπίτι υπάρχουν άτομα με κινητικές δυσκολίες ή ηλικιωμένοι, η μετατροπή της μπανιέρας σε ντουζιέρα είναι η καλύτερη επιλογή. Η αλλαγή της μπανιέρας σε ντουζιέρα εξαλείφει την ανάγκη να περάσετε πάνω από μια ψηλή προεξοχή ή να σκοντάψετε κατά την είσοδο στο ντους.

xtisti_ntouziera
Πλεονεκτήματα αλλαγής μπανιέρας σε ντουζιέρα
Κινητικότητα και ασφάλεια

Ένα από τα πιο συνηθισμένα ατυχήματα στο μπάνιο είναι το γλίστρημα και η πτώση στη μπανιέρα. Οι ολισθηρές επιφάνειες της μπανιέρας αποτελούν κινδύνους για όλους, ειδικά για παιδιά, ηλικιωμένους, για άτομα με προβλήματα ισορροπίας ή δύναμης και για οποιονδήποτε με σωματικούς περιορισμούς. Μελέτες δείχνουν ότι τα πολλά οικιακά ατυχήματα με γλίστρημα και πτώση συμβαίνουν στο μπάνιο. Η μετατροπή μπανιέρας σε ντους μπορεί να κάνει το μπάνιο σας και το σπίτι σας ένα πιο ασφαλές μέρος καθώς η ντουζιέρα διαθέτει εξαιρετικές αντιολισθητικές ιδιότητες.

Αντοχή στο χρόνο

Η ντουζιέρα είναι έτσι κατασκευασμένη, είτε με πλακάκια είτε με πατητή τσιμεντοκονία, για να αντέχει στη φθορά για χρόνια. Σε μια χτιστή ντουζιέρα δεν υπάρχει ο κίνδυνος να ραγίσει ή να σπάσει η πορσελάνη, ενώ δεν υπάρχει και το φαινόμενο της αλλοίωσης του χρώματος ή το κιτρίνισμα σημείων όπως στις μπανιέρες. Μια ντουζιέρα εφόσον συντηρηθεί σωστά, τα υλικά τους θα διαρκέσουν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που τα καθιστά πιο ανθεκτικά.

Στεγανοποίηση και μόνωση της χτιστής ντουζιέρας

Ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι στη δημιουργία μια χτιστής ντουζιέρας είναι η μόνωση και η στεγανοποίηση. Είναι εξαιρετικά απαραίτητο να γίνει πλήρης αδιαβροχοποίηση στο δάπεδο, στους τοίχους και στους αρμούς έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί υγρασία. Ειδικά σε περίπτωση που υπάρχει κάτω όροφος, η στεγάνωση στον πάτο της ντουζιέρας είναι κάτι παραπάνω από σημαντική ώστε να μην εμφανιστούν υγρασίες στο ταβάνι του κάτω διαμερίσματος. Για τη διατήρηση ενός μπάνιου καθαρού από μούχλα κι υγρασία, η σωστή μόνωση και στεγανοποίηση αποτελεί πολύ σημαντική εργασία.

Τι είδους χτιστή ντουζιέρα να επιλέξω;

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της χτιστής ντουζιέρας είναι η ευελιξία κατασκευής. Κάτι τέτοιο σας επιτρέπει να κατασκευάσετε μια ντουζιέρα με ότι χαρακτηριστικά και διαστάσεις εσείς επιθυμείτε. Υπάρχουν αρκετές επιλογές υλικών για την κατασκευή ντουζιέρας. Οι πιο δημοφιλής επιλογές είναι η κατασκευή χτιστής ντουζιέρας με πλακάκι και πατητή τσιμεντοκονία. Φυσικά μπορούν να γίνουν διάφοροι συνδυασμοί ώστε να πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε. Ένας έμπειρος επαγγελματίας τεχνίτης μπορεί να σας καθοδηγήσει για το τι ντουζιέρα χρειάζεται ο χώρος σας και να σας προτείνει λύσεις στα μέτρα σας.

kataskevi_ntoyzieras
Χρειάζεσαι αλλαγή μπανιέρας σε ντουζιέρα;

Αξιολογημένοι επαγγελματίες σας κάνουν προσφορές για αντικατάσταση της μπανιέρας με ντουζιέρα και άλλες εργασίες.

Πάρε Προσφορές

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

Επίκαιρα άρθρα

Περίγραψε τώρα την δική σου εργασία

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg