Πλακάκια Μπάνιου

Πόσο κοστίζουν;

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
263€*
451€
723€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Πλακάκια μπάνιου - Τοποθέτηση

Τα πλακάκια μπάνιου αποτελούν μια σίγουρη και διαδεδομένη επιλογή για την επένδυση στο μπάνιο. Η προτίμηση στα πλακάκια μπάνιου οφείλεται στα πολλά συναρπαστικά οφέλη που προσφέρουν όπως η αντοχή από την υγρασία, η ανθεκτικότητα, η ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων καθώς και ο εύκολος καθαρισμός.

Τα πλακάκια μπάνιου δημιουργούν μια κομψή και υψηλής ποιότητας εμφάνιση, προσφέροντας την τέλεια επιλογή για όσους θέλουν να επιτύχουν μια σύγχρονη αίσθηση στο σπίτι τους. Οι δημοφιλέστερες επιλογές πλακιδίων μπάνιου είναι τα κεραμικά και τα πορσελάνινα πλακάκια.

Τα πλακάκια είναι μια διαχρονική και σοφή επιλογή για μπάνια. Το πλακάκι προσθέτει συχνά μια κλασική και διαχρονική εμφάνιση ενώ είναι μια επιλογή μακράς διαρκείας και χαμηλής συντήρησης. Υπάρχουν επιλογές όπως πορσελάνη μέχρι κεραμικό, εφέ πέτρας έως εφέ ξύλου, και πολλές άλλες ώστε να επιλέξετε τα κατάλληλα πλακάκια που θα ταιριάζουν στο μπάνιο σας.

Η τοποθέτηση πλακιδίων μπάνιου απαιτεί πείρα και γνώσεις και είναι λάθος να αναλάβει την ολοκλήρωση της κάποιος χωρίς αποδεδειγμένη εμπειρία. Η τοποθέτηση πλακιδίων πρέπει να γίνει ιδιαίτερα προσεκτικά ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι άριστο. Ακόμα και ένα απλό σφάλμα στην τοποθέτηση του πλακιδίου στο πάτωμα, μπορεί να καταστρέψει ολόκληρο το σχέδιο. Η επιλογή του σωστού επαγγελματία πλακά για την τοποθέτηση των πλακιδίων μπάνιου είναι καθοριστική.

topothetisi_plakidiwn_mpanioy

Πόσο κοστίζει η τοποθέτηση πλακιδίων μπάνιου;

Στο παραπάνω παράδειγμα εργασίας για τοποθέτηση πλακάκια μπάνιου σε δάπεδο 4 τ.μ. και τοίχους 18 τ.μ., θα πληρώνατε 264€ για τα πλακάκια μπάνιου και την επαγγελματική εργασία 187€. Το μέσο κόστος της εργασίας θα ήταν 451€.

Το εύρος τιμών για τα κεραμικά πλακάκια μπάνιου κυμαίνεται μεταξύ 4,99€ € έως 21,90€ ανά τετραγωνικό μέτρο. Η μέση τιμή για κεραμικά πλακάκια μπάνιου αντιστοιχεί περίπου σε 12€ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Τοποθέτηση πλακιδίων μπάνιου 22τ.μ.
Εύρος τιμής Χαμηλή Μέση Υψηλή
Τιμές πλακιδίων 109€ 264€ 481
Κόστος τοποθέτησης 154€ 187€ 242€
Σύνολο 263€ 451€ 723€

Ένα ενδεικτικό κόστος τοποθέτηση πλακιδίων μπάνιου από επαγγελματία πλακά κυμαίνεται περίπου από 7€/τ.μ. έως και 11€/τ.μ. ανάλογα τον επαγγελματία. Γενικά η τιμή τοποθέτησης πλακιδίων μπάνιου καθορίζεται ανάλογα τα τετραγωνικά μέτρα των επιφανειών που θα στρωθούν τα πλακάκια, τον τύπο και την ποιότητα των υλικών αλλά και αν θα χρειαστεί αποξήλωση παλαιότερων πλακιδίων στους τοίχους και στο δάπεδο του μπάνιου.

Η απαιτούμενη ποσότητα κονιάματος πλακιδίων εξαρτάται από το μέγεθος και το πλάτος του πλακιδίου και το βάθος του αρμού. Η κατανάλωση για απλά πλακάκια διαστάσεων 15 επί 15 εκ. και στενού αρμού τριών χιλιοστών είναι 0,4 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο. Τα πλακάκια αγοράζονται σε ποσότητες τετραγωνικών μέτρων, οπότε πρώτα πρέπει να υπολογιστούν όλα τα τετραγωνικά μέτρα των επιφανειών τοίχων και δαπέδου που θα τοποθετηθούν τα πλακάκια μπάνιου. Αν θέλετε να προμηθευτείτε μόνοι σας τα υλικά, καλό θα είναι να προμηθευτείτε 10% περισσότερα πλακίδια από όσα χρειάζεστε, για να λάβετε υπόψη τυχόν σπασίματα που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον.

Στα πλακάκια μπάνιου τα κυριότερα στοιχεία που καθορίζουν την τιμή είναι ο τύπος και η ποιότητα τους. Για το μπάνιο συνήθως χρησιμοποιούνται πλακίδια κατηγορίας τριβής 2 (PEI II) για νορμάλ επισκεψιμότητα έως τριβής 4 (PEI IV) που προορίζονται για μπάνια μεγάλης επισκεψιμότητας.

Γιατί η τοποθέτηση πλακιδίων είναι η καλύτερη λύση για το μπάνιο;

Είτε πρόκειται για το νέο σας μπάνιο είτε πρόκειται για ανακαίνιση μπάνιου ή για απλή αλλαγή πλακιδίων, τα πλακάκια είναι μια διαχρονική και σοφή επιλογή.

Τι πλακάκια τοποθετούνται στο μπάνιο;

Οι κυριότερες επιλογές για το μπάνιο είναι τα κεραμικά και τα πορσελάνινα πλακάκια.

Κεραμικά πλακάκια μπάνιου

Τα κεραμικά πλακάκια μπάνιου είναι μια εξαιρετική επιλογή τόσο για το δάπεδο όσο και για τον τοίχο, καθώς είναι αδιάβροχα, χαμηλής συντήρησης και οι επιλογές σχεδίων είναι πολλές. Επίσης η προσιτή τιμή και η ανθεκτικότητα τους, κάνουν τα κεραμικά πλακάκια μια ιδανική επιλογή για κάθε μπάνιο. Το γυαλισμένο κεραμικό πλακίδιο προσφέρει περισσότερη προστασία από λεκέδες ή ζημιές.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα των κεραμικών πλακιδίων είναι ότι είναι πιο προσιτά οικονομικά από άλλα είδη δαπέδων. Τα κεραμικά πλακάκια μπάνιου κατασκευάζονται φυσικό κόκκινο, καφέ ή λευκό πηλό. και χωρίζονται σε επισμαλτωμένα και μη σμαλτωμένα. Η φροντίδα των κεραμικών πλακιδίων είναι αρκετά εύκολη ενώ λόγω της σκληρής επιφάνειας τους, τείνουν να μην προσελκύουν βρωμιά, σκόνη, τρίχες κατοικίδιων ή γύρη.

Πορσελανάτα πλακάκια μπάνιου

Τα πλακίδια πορσελάνης ψήνονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες από τα κεραμικά κάτι που δημιουργεί μια σκληρότερη, λιγότερο πορώδη επιφάνεια και ακόμη πιο ανθεκτική στο νερό. Σε σύγκριση με τα κεραμικά πλακάκια, τα πορσελανάτα είναι πιο ακριβά καθώς ο πηλός που χρησιμοποιείται για τα πλακάκια πορσελάνης είναι πιο εκλεπτυσμένος και πολύ πιο πυκνός. Πυροδοτείται επίσης σε υψηλότερη θερμοκρασία, υπό μεγαλύτερη πίεση. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιο στιβαρό, ισχυρό, ανθεκτικό και αδιάβροχο πλακίδιο από το κεραμικό πλακίδιο.

Οι τύποι των πορσελανάτων πλακιδίων είναι τα γυαλισμένα και μη τα γυαλισμένα. Τα γυαλισμένα πορσελανάτα πλακάκια έχουν αρκετά λαμπερή επιφάνεια, καθώς έχουν περάσει από πολλά στάδια επεξεργασίας. Ένα πράγμα που ξεχωρίζει το πλακίδιο πορσελάνης είναι πως είναι εντελώς αδιάβροχο και ανθεκτικό στους λεκέδες ενώ δεν χρειάζεται ποτέ να σφραγιστεί για να διατηρήσει τις αδιάβροχες ιδιότητες του. Επίσης δεν χρειάζεται να γυαλιστεί, να κερωθεί, να ξεφλουδιστεί ή να φινιριστεί ξανά.

Η ανθεκτικότητά του πορσελανάτου πλακιδίου το καθιστά επίσης κατάλληλο για μπάνια με υψηλή κυκλοφορία, γεγονός που το καθιστά δημοφιλή επιλογή για εμπορική χρήση σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, καταστήματα και άλλες επιχειρήσεις. Τα πορσελανάκια πλακάκια είναι επίσης διαθέσιμα σε μεγάλη ποικιλία σχημάτων και μεγεθών. Αυτό σας δίνει πλήρη έλεγχο για δημιουργικότητα όπως για παράδειγμα σε εκδοχή απομίμησης ξύλου.

Card image cap
Χρειάζεσαι τοποθέτηση πλακιδίων μπάνιου;

Αξιολογημένοι επαγγελματίες σας κάνουν προσφορές για τοποθέτηση ή αλλαγή πλακιδίων.

Πάρε Προσφορές

Κλίμακα αντοχής πλακιδίων (PEI)

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε πλακάκια με μεγάλη αντοχή και να μη σπάνε ή να ραγίζουν με το παραμικρό. Για το λόγο αυτό υπάρχει κλίμακα αντοχής πλακιδίων ανάλογα με το χώρο που θέλετε να τοποθετήσετε πλακάκια. Η βαθμολογία του Ινστιτούτου Porcelain Enamel (βαθμολόγηση PEI) είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να δείτε ποιο πλακάκι είναι κατάλληλο για το σπίτι σας, ανάλογα με τη χρήση και την περιοχή που θα γίνει η τοποθέτηση πλακιδίων.

Προσοχή!

Ακόμα και ένα απλό σφάλμα στην τοποθέτηση του πλακιδίου, μπορεί να καταστρέψει ολόκληρο το σχέδιο. Η επιλογή του σωστού επαγγελματία πλακά για την τοποθέτηση των πλακιδίων μπάνιου είναι καθοριστική.

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

Επίκαιρα άρθρα

Περίγραψε τώρα την δική σου εργασία

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg