Αλλαγή λεκάνης τουαλέτας

Πόσο κοστίζει;

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
100€*
200€
300€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Αλλαγή λεκάνης τουαλέτας

Η λεκάνη τουαλέτας είναι το βασικότερο είδος υγιεινής στο μπάνιο καθώς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην καθημερινή υγεία και την ποιότητα ζωής. Η πάροδος του χρόνου, οι φθορές και η δυσκολία στη χρήση είναι οι σημαντικότερες αιτίες αντικατάστασης της λεκάνης τουαλέτας.

Η αντικατάσταση λεκάνης δεν είναι μια απλή εργασία που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε. Η λεκάνη της τουαλέτας συνδέεται με την αποχέτευση και θα πρέπει να αποσυνδεθεί η παλιά και να εγκατασταθεί η νέα με σωστό τρόπο.

Η αλλαγή λεκάνης τουαλέτας είναι μια εξειδικευμένη υδραυλική εργασία που πρέπει να γίνεται από αδειούχους επαγγελματίες υδραυλικούς, με εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία. Η σωστή τοποθέτηση λεκάνης στο μπάνιο παίζει καθοριστικό ρόλο στη σωστή λειτουργία και τη διάρκεια ζωής της.

lekani toualetas

Πόσο κοστίζει η αλλαγή λεκάνης τουαλέτας;

Ένα μέσο ενδεικτικό κόστος για την αλλαγή λεκάνης χαμηλής πίεσης για το παραπάνω παράδειγμα αντιστοιχεί σε 200€. για εργασία και τα υλικά. Το κόστος αυτό προκύπτει από τη μέση τιμή αγοράς της λεκάνης που υπολογίζεται στα 150€, καθώς και το μέσο κόστος της εργασίας του υδραυλικού στα 50€.

Γενικότερα το κόστος στην αγορά στις λεκάνες κυμαίνεται περίπου από 60€ έως 230€. Το κόστος της εργασίας, ανάλογα τον επαγγελματία υδραυλικό ή την εταιρεία για τις συνολικές εργασίες τοποθέτησης, κυμαίνεται περίπου από 40€ έως και 70€. Στο ενδεικτικό κόστος δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος επιπλέον υλικών που ίσως απαιτηθούν.

Αντικατάσταση λεκάνης χαμηλής πίεσης
Εύρος Τιμής Χαμηλή τιμή Μέση τιμή Υψηλή τιμή
Κόστος υλικών 60€ 150€ 230€
Κόστος εργασίας 40€ 50€ 70€
Σύνολο 100€ 200€ 300€

Πότε και γιατί είναι απαραίτητη η αντικατάσταση της λεκάνης;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αντικαταστήσετε την λεκάνη της τουαλέτας σας. Η βασικότερη αιτία για αντικατάσταση λεκάνης τουαλέτας είναι τα προβλήματα που παρουσιάζονται κυρίως λόγο παλαιότητας. Κάθε λεκάνη τουαλέτας σε όλη την διάρκεια της ζωής της δέχεται πολύ μεγάλη χημική και μηχανική καταπόνηση λόγω της συνεχής χρήσης.

Σε πολλές περιπτώσεις οι παλιές λεκάνες τουαλέτας δεν λειτουργούν σωστά ενώ βουλώνουν αρκετά συχνά δημιουργώντας προβλήματα όπως κακοσμία και αδυναμία χρήσης υποβαθμίζοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής και την αισθητική του μπάνιου. Επίσης σε μια παλιά λεκάνη είναι πολύ σύνηθες να υπάρχουν φθορές όπως αλλοίωση χρώματος, ραγίσματα και σπασίματα που δημιουργούν διαρροές. Αν τα προβλήματα μαζευτούν μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και πλήρης αδυναμία χρήσης της λεκάνης της τουαλέτας.

Τι τύπο λεκάνη να επιλέξω;

Σε πολλές περιπτώσεις οι παλιές λεκάνες τουαλέτας δεν λειτουργούν σωστά ενώ βουλώνουν αρκετά συχνά δημιουργώντας προβλήματα όπως κακοσμία και αδυναμία χρήσης υποβαθμίζοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής και την αισθητική του μπάνιου. Επίσης σε μια παλιά λεκάνη είναι πολύ σύνηθες να υπάρχουν φθορές όπως αλλοίωση χρώματος, ραγίσματα και σπασίματα που δημιουργούν διαρροές. Αν τα προβλήματα μαζευτούν μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και πλήρης αδυναμία χρήσης της λεκάνης της τουαλέτας.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε όσο τ δυνατόν καλύτερης ποιότητας λεκάνη ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα με βακτήρια και οσμές. Επιπλέον καλό είναι να επιλέξετε μοντέλο που να ταιριάζει με τα πλακάκια και τα υπόλοιπα είδη υγιεινής ώστε να υπάρχει αρμονία στο μπάνιο.

Κάθε λεκάνη τουαλέτας στο μπάνιο αποτελείται από το καζανάκι και την λεκάνη. Για την αλλαγή λεκάνης οι κυριότερες επιλογές είναι η λεκάνη δαπέδου και η κρεμαστή λεκάνη στο μπάνιο. Επιπλέον μπορείτε να επιλέξετε λεκάνη με καζανάκι χαμηλής πίεσης ή λεκάνη με καζανάκι υψηλής πίεσης.

Τύποι λεκάνης τουαλέτας

Υπάρχουν αρκετές επιλογές ως προς τον τύπο της λεκάνης της τουαλέτας. Οι διαφορές που έχουν οι τύποι λεκάνης έχουν να κάνουν με τον τύπο στο καζανάκι που συνοδεύει, την πρακτικότητα, το design και το κόστος.

allagi_lekanis
Ποιες είναι οι αιτίες για αλλαγή λεκάνης

Από τι υλικό κατασκευάζονται τα είδη υγιεινής;

Η πορσελάνη είναι το υλικό που κατασκευάζονται τα είδη υγιεινής. Η πορσελάνη έχει πολλά πλεονεκτήματα σαν υλικό προσφέροντας μεγάλη αντοχή στις φθορές, έχει πολύ εύκολο καθαρισμό ενώ στην αγορά υπάρχουν λεκάνες από πορσελάνη σε τεράστια ποικιλία σε σχέδια, τύπους και μεγέθη. Επιπλέον η λεκάνη από πορσελάνη είναι πολύ υγιεινή επιλογή καθώς δεν επιτρέπει στα μικρόβια να εισχωρήσουν αφού είναι ελάχιστα πορώδες.

Τι επιλογές υπάρχουν σε σχήματα;

Οι τρεις κύριες επιλογές σχήματος λεκάνης τουαλέτας είναι οι οβάλ λεκάνες, οι στρογγυλές και οι τετράγωνες. Η οβάλ λεκάνη είναι η συνηθέστερη επιλογή που έχουν τα περισσότερα μπάνια καθώς θεωρούνται οι πιο άνετες. Η στρογγυλή λεκάνη αποτελεί μια καλή επιλογή όταν ο χώρος του μπάνιου είναι αρκετά μικρός. Ενώ αν θέλετε ένα πιο μοντέρνο και ιδιαίτερο στυλ στο μπάνιο, η τετράγωνη λεκάνη είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά στην αισθητική.

allagi_lekanis_toualetas
Χρειάζεσαι αλλαγή λεκάνης;

Αξιολογημένοι επαγγελματίες υδραυλικοί σας κάνουν προσφορές για αλλαγή λεκάνης και άλλες υδραυλικές εργασίες.

Πάρε Προσφορές

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

Επίκαιρα άρθρα

Περίγραψε τώρα την δική σου εργασία

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg