Γυψοσανίδα οροφής - Ψευδοροφές

Γυψοσανίδα οροφής - Ψευδοροφές

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
190€*
238€
280€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Γυψοσανίδα οροφής - Ψευδοροφές

Η γυψοσανίδα οροφής είναι μια κατασκευή που δίνει απεριόριστες λύσεις και οφέλη στο χώρο που τοποθετείται και χαρίζει εξαιρετική αισθητική αναβάθμιση. Η τιμή της γυψοσανίδας οροφής είναι ιδιαίτερα οικονομική, ή τοποθέτηση της είναι αρκετά απλή ενώ διαθέτει και μεγάλη ανθεκτικότητα στην φθορά του χρόνου.

Η τοποθέτηση γυψοσανίδων οροφής θεωρείται ο καλύτερος τρόπος να κρυφτούν οι ατέλειες και να αλλάξει η μορφή του ταβανιού. Ένα πολύ συχνό φαινόμενο είναι σε κάποιες οροφές χώρων να υπάρχουν καλωδιώσεις, δοκάρια, αγωγοί, σωλήνες κλπ δημιουργώντας άσχημο αποτέλεσμα στο ταβάνι. Οι γυψοσανίδες οροφής ή αλλιώς ψευδοροφής, αποτελούν την καλύτερη μέθοδο κάλυψης σε κάθε στοιχείο που δε θέλετε να φαίνεται στο ταβάνι και να δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερα όμορφο αποτέλεσμα.

Οι γυψοσανίδες οροφής αποτελούν ιδιαίτερα δημοφιλής δομικά υλικά καθώς μπορούν να δημιουργηθούν διαφόρων ειδών κατασκευές υψηλής αισθητικής για κάθε χώρο. Από τα βασικότερα πλεονεκτήματα των ψευδοροφών είναι η κάλυψη κάθε ατέλειας, η αρκετά γρήγορη ολοκλήρωση κατασκευής, η μεγάλη αντοχή του υλικού καθώς και το οικονομικό κόστος υλικών και τοποθέτησης.

Επιπλέον η γυψοσανίδα οροφής προσδίδει μικρό βάρος, ελαστικότητα και μόνωση. Αφού η γυψοσανίδα τοποθετηθεί, η επιφάνεια μπορεί να βαφτεί στα χρώματα που θέλετε ώστε να ταιριάζει με τον υπόλοιπο χώρο.

gipsosanida_orofis

Πόσο κοστίζει η τοποθέτηση γυψοσανίδας οροφής 10 τ.μ.

Ένα μέσο ενδεικτικό κόστος για την τοποθέτηση γυψοσανίδας οροφής 10 τ.μ. για το παραπάνω παράδειγμα αντιστοιχεί σε 235€. για εργασία και τα υλικά. Το κόστος αυτό προκύπτει από τη μέση τιμή των υλικών που θα χρειαστούν που υπολογίζονται στα 45€, καθώς και το μέσο κόστος της εργασίας στα 190€ / τ.μ.

Γενικότερα το κόστος των γυψοσανίδων κυμαίνεται από 3€ έως 6€ περίπου ανά τετραγωνικό μέτρο. Το κόστος της εργασίας, ανάλογα τον επαγγελματία ή την εταιρεία για τις συνολικές εργασίες τοποθέτησης, κυμαίνεται περίπου από 16€ έως και 22€/τ.μ. Στo ενδεικτικό κόστος δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος επιπλέον υλικών που απαιτούνται.

Γυψοσανίδα οροφής 10 τ.μ. σε μπάνιο
Εύρος Τιμής Χαμηλή τιμή Μέση τιμή Υψηλή τιμή
Κόστος εργασίας 160€ 190€ 220€
Κόστος υλικών 30€ 45€ 60€
Σύνολο 190€ 235€ 280€

Για την τοποθέτηση γυψοσανίδας οροφής απαιτείται η κατασκευή οδηγών οροφής που θα στηριχτούν καθώς και διάφορα εξαρτήματα και υλικά που θα χρησιμοποιηθούν όπως συνδετήρες, ντίζες, βίδες, στόκος κ.α.

Το κόστος της εργασίας του τεχνίτη εξαρτάται από τη πολυπλοκότητα του έργου αλλά και το χρόνο που θα χρειαστεί για το ολοκληρώσει . Για παράδειγμα, το σχήμα που θα έχει η γυψοσανίδα οροφής μπορεί να δημιουργήσει διαφορές στην τελική τιμή. Οι κυριότερες εργασίες που απαιτούνται είναι η κατασκευή οδηγών οροφής, η τοποθέτηση γυψοσανίδας οροφής , το στοκάρισμα στους αρμούς, και το καθάρισμα. Προαιρετικά η εργασία ολοκληρώνεται με αστάρωμα και το βάψιμο της γυψοσανίδας.

Φυσικά η τελική τιμή εξαρτάται από τον τύπο της γυψοσανίδας, την ποιότητα των υλικών αλλά και τις προδιαγραφές του έργου. Το κόστος του υλικού υπολογίζεται με βάση την επιφάνεια των γυψοσανίδων που απαιτεί η κάθε εργασία.

Τι γυψοσανίδες χρησιμοποιούνται στο μπάνιο;

Ένα μπάνιο απαιτεί γυψοσανίδες ανθεκτικές στην υγρασία. Έτσι η γυψοσανίδα που τοποθετείται στην οροφή του μπάνιου είναι η άνθυγρη ώστε να αποφευχθεί η συσσώρευση νερού καθώς άλλοι τύποι γυψοσανίδων θα καταστραφούν και θα εξασθενούσαν από την υγρασία.

Αυτός ο τύπος γυψοσανίδας έχει επενδύσεις σχεδιασμένες για να απωθούν το νερό και τα πρόσθετα σιλικόνης, τα οποία προστατεύουν από τη φθορά του νερού. Η άνθυγρη γυψοσανίδα περιέχει πρόσθετα που χρησιμοποιούνται για την πρόληψη της συσσώρευσης υγρασίας στον τοίχο. Αυτά τα πρόσθετα βρίσκονται στον πυρήνα της γυψοσανίδας. Η τοποθέτηση του εσφαλμένου τύπου γυψοσανίδας σε ένα μπάνιο ή κουζίνα μπορεί να το αφήσει ευάλωτο σε ζημιές από το νερό. Ως αποτέλεσμα, η γυψοσανίδα θα μπορούσε να εξασθενήσει και να φθαρεί με την πάροδο του χρόνου.

Γιατί να επιλέξετε γυψοσανίδες οροφής;

Card image cap
Χρειάζεσαι τοποθέτηση γυψοσανίδας οροφής;

Αξιολογημένοι επαγγελματίες και συνεργεία σας κάνουν προσφορές για τοποθέτηση γυψοσανίδων

Πάρε Προσφορές

Κρυφός φωτισμός σε ψευδοροφές

Το σχέδιο στις γυψοσανίδες οροφής μπορούν να είναι απλό ή περίτεχνο σε διάφορα σχήματα, που αν συνδυαστούν με κρυφό φωτισμό, θα δημιουργηθεί ιδιαίτερα εντυπωσιακό αποτέλεσμα κάνοντας το χώρο σημείο αναφοράς. Ο κρυφός φωτισμός και τα σποτ αποτελούν ιδιαίτερο πλεονέκτημα της γυψοσανίδας οροφής βελτιώνοντας τη διακόσμηση και την αισθητική χωρίς τα καλώδια και οι μηχανισμοί να φαίνονται.

Άλλη μια επιλογή της γυψοσανίδας οροφής είναι η τοποθέτηση πολλαπλών φωτιστικών σποτ ώστε να αποκτήσει ο χώρος ζεστή και χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Οι τιμές για την τοποθέτηση κρυφού φωτισμού και σποτ είναι ανάλογες με το μέγεθος και τις ανάγκες του χώρο.

Αν θέλετε να διαχωρίσετε την οροφή κάποιου ενιαίου χώρου όπως το σαλόνι με τη κουζίνα, οι γυψοσανίδες οροφής με το κατάλληλο σχέδιο είναι η εξυπνότερη και οικονομικότερη λύση. Επιπλέον η τοποθέτηση ψευδοροφής στο ταβάνι θα δώσει το ιδανικό ύψος που επιθυμείτε στο χώρο.

Οι γυψοσανίδες υπάρχουν στην αγορά σε διάφορες διαστάσεις και πάχη. Η συνηθέστερη επιλογή ωστόσο είναι οι γυψοσανίδες με διαστάσεις 250x120εκ.

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

Επίκαιρα άρθρα

Περίγραψε τώρα την δική σου εργασία

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg