Αλλαγή τζαμιού μπαλκονόπορτας

Πόσο κοστίζει;

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
496€*
920€
1620€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Αλλαγή τζαμιού μπαλκονόπορτας

Tα,,,,,τζάμια της μπαλκονόπορτας είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά σε κάθε σπίτι. Παρέχουν λειτουργικότητα, θερμομόνωση, ασφάλεια, ενώ δημιουργούν ανεμπόδιστη θέα και αφήνουν ελεύθερο το ηλιακό φως να μπαίνει στους εσωτερικούς χώρους.

Ωστόσο όταν το τζάμι σε μια σε μια μπαλκονόπορτα σπάσει, ραγίσει ή έχει χάσει τις θερμομονωτικές του ιδιότητες, πρέπει να αντικατασταθεί. Το θρυμματισμένο ή ραγισμένο γυαλί σε μια μπαλκονόπορτα μπορεί να φαίνεται πολύ δύσκολο να αντικατασταθεί. Στην πραγματικότητα, η αντικατάσταση του τζαμιού σε μια μπαλκονόπορτα είναι αρκετά εύκολη και γρήγορη εργασία εφόσον την αναλάβει έμπειρος επαγγελματίας με τεχνικές γνώσεις

Υπάρχουν πολλές αιτίες που δημιουργούν την ανάγκη για την αλλαγή των τζαμιών στις μπαλκονόπορτες. Η κυριότερη αιτία είναι όταν τα τζάμια είναι ραγισμένα ή σπασμένα, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πραγματοποιείται άμεση αντικατάσταση τζαμιών.

allagi_tzamiou_mpalkonoportas

Πόσο κοστίζει η τοποθέτηση διπλών ενεργειακών τζαμιών 12 τ.μ.;

Ένα μέσο ενδεικτικό κόστος για την αντικατάσταση τζαμιών με νέα ενεργειακά τζάμια για το παραπάνω παράδειγμα αντιστοιχεί σε 920€. για εργασία και τα υλικά. Το κόστος αυτό προκύπτει από τη μέση τιμή αγοράς του ενεργειακού τζαμιού που υπολογίζεται στα 720€, καθώς και το μέσο κόστος της εργασίας του επαγγελματία τζαμά στα 200€.

Γενικότερα το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο υαλοπινάκων κυμαίνεται περίπου από 33€ /τ.μ. και μπορεί να φτάσει έως 110€/ τ,μ. Το κόστος της εργασίας, ανάλογα τον επαγγελματία τζαμά ή την εταιρεία για τις συνολικές εργασίες τοποθέτησης, κυμαίνεται περίπου από 100€ έως και 300€. Τα κόστη παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές γιατί υπάρχουν δεκάδες τύποι ενεργειακών τζαμιών με διαφορετικές ιδιότητες αλλά και διαφορετικές ποιότητες.

Αντικατάσταση τζαμιών σε μπαλκονόπορτες με συνολικές επιφάνειες 12 τ.μ.
Εύρος τιμής Χαμηλή Μέση Υψηλή
Κόστος υαλοπινάκων 396€ 920€ 1620€
Κόστος εργασίας 100€ 200€ 300€
Σύνολο 496€ 920€ 1620€

Πότε πρέπει να γίνεται η αλλαγή τζαμιού μπαλκονόπορτας;

Η αλλαγή τζαμιού μπαλκονόπορτας πραγματοποιείται σε διάφορες περιπτώσεις προβλημάτων. Τα σπασμένα τζάμια είναι η πιο κοινή αιτία αντικατάστασης τζαμιών στην μπαλκονόπορτα, είτε πρόκειται για ράγισμα, ρωγμή ή τρύπα που έχει ανοιχτεί από σπάσιμο. Επίσης οι μεγάλες γρατσουνιές μπορεί να είναι μια πραγματική ταλαιπωρία και να προκαλέσουν αδυναμίες στο ίδιο το τζάμι της μπαλκονόπορτας, οδηγώντας σε περαιτέρω ζημιά ή θραύση.

Επίσης αντικατάσταση τζαμιών πραγματοποιείται λόγω παλαιότητας του υαλοπίνακα, όταν θέλετε να αυξήσετε την ασφάλεια του σπιτιού, και όταν το παλιό τζάμι έχει χάσει τις θερμομονωτικές του ιδιότητες. Επιπλέον η συμπύκνωση μεταξύ των διπλών υαλοπινάκων είναι και ενοχλητική και γενικά σημαίνει ότι το τζάμι της μπαλκονόπορτας πρέπει να αντικατασταθεί.

Μια πρώτης τάξεων ευκαιρία για την αλλαγή τζαμιών στις μπαλκονόπορτες είναι στην αντικατάσταση ολόκληρων των κουφωμάτων. Σε αυτή την περίπτωση επιλέγοντας τον κατάλληλο τύπο τζαμιού, θα μεγιστοποιήσετε και την απόδοση των καινούριων κουφωμάτων.

Τα τζάμια παίζουν καθοριστικό ρόλο στην απόδοση των κουφωμάτων σας. Με την επιλογή του κατάλληλου τύπου υαλοπίνακα, οι θερμομονωτικές και ηχομονωτικές ιδιότητες του κουφώματος θα έχουν τη μέγιστη δυνατή απόδοση.

Υπάρχουν πολλά είδη τζαμιών που μπορείτε να επιλέξετε. Η επιλογή του τζαμιού πρέπει να πραγματοποιείται πάντα ανάλογα με τις ανάγκες που έχει ο κάθε χώρος. Η πιο ασφαλή επιλογή είναι να συμβουλευτείτε έναν έμπειρο επαγγελματία ώστε να αξιολογήσει τις ανάγκες του χώρου και να σας βοηθήσει να επιλέξετε τον κατάλληλο υαλοπίνακα.

Τι τζάμι να επιλέξω;

energiaka_tzamia
Top οφέλη της αντικατάστασης τζαμιού
Τοποθέτηση ενεργειακών τζαμιών

Η τοποθέτηση ενεργειακών υαλοπινάκων (low-emissivity) σε μια κατοικία είναι εξαιρετικά σημαντική στην εξοικονόμηση ενέργειας. Τα ενεργειακά τζάμια διαθέτουν ειδική επίστρωση που αντανακλά το υπέρυθρο τμήμα της ηλιακής ακτινοβολίας. Έτσι μειώνεται σημαντικά η θερμική ακτινοβολία που περνάει στο χώρο μέσα από το τζάμι, συντελώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας. Οι ενεργειακοί υαλοπίνακες κατασκευάζονται πάντα με διπλά ή τριπλά τζάμια και άλλαξαν τα πάντα στην κατασκευή των κουφωμάτων σε παράθυρα και μπαλκονόπορτες. Μέσω των ενεργειακών τζαμιών μπορεί να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας έως και 50%.

Διπλά ενεργειακά τζάμια

Οι διπλοί ενεργειακοί υαλοπίνακες αποτελούνται από δύο τζάμια, ένα απλό τζάμι και ένα ενεργειακό τζάμι, τα οποία χωρίζονται με έναν αποστάτη δημιουργώντας ένα διάκενο ανάμεσα στα τζάμια. Τα ενεργειακά διπλά τζάμια αν τοποθετηθούν σωστά μπορούν να έχουν έχει τριπλάσια απόδοση από τα απλά διπλά τζάμια και εξαπλάσια από ένα μονό τζάμι. Τα διπλά ενεργειακά τζάμια χωρίζονται σε αρκετές κατηγορίες με κυριότερες τα ενεργειακά τζάμια δύο και τεσσάρων εποχών.

Τα ενεργειακά τζάμια δύο εποχών επιτρέπουν στη θερμότητα του ηλίου να περάσει μέσα στο εσωτερικό χώρο του σπιτιού. Η τοποθέτηση διπλών ενεργειακών υαλοπινάκων 2 εποχών είναι ιδανική επιλογή σε χώρες με πολύ κρύο καθώς εξοικονομούν ενέργεια στη θέρμανση του χώρου.

Οι ενεργειακοί υαλοπίνακες τεσσάρων εποχών διαθέτουν ειδικά φίλτρα που επιτρέπουν μεν στο ηλιακό φως να περάσει μέσα στο εσωτερικό, αλλά εμποδίζουν δε τη θερμότητα του ηλίου να εισχωρήσει, εξοικονομώντας ενέργεια από τη μη χρήση κλιματιστικού.

Τριπλά ενεργειακά τζάμια

Τα τριπλά τζάμια αποτελούνται από τρεις στρώσεις τζαμιών με δύο διάκενα, ώστε να παρέχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη θερμομόνωση και ηχομόνωση, καθώς και για να πετύχουν μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση στην κατοικία.

Υπάρχουν δύο τύποι τριπλών ενεργειακών τζαμιών. Η πρώτη κατηγορία αποτελείτε από ένα ενεργειακό τζάμι και δύο απλά. Η δεύτερη κατηγορία από 2 ενεργειακά τζάμια και ένα απλό. Με την τοποθέτηση τριπλών ενεργειακών τζαμιών πετυχαίνεται εξαιρετική θερμομόνωση καθώς μεταφέρετε ελάχιστη θερμότητα ακτινοβολίας στο χώρο χαρίζοντας ένα αρκετά δροσερό περιβάλλον. Τα τριπλά ενεργειακά τζάμια, χαρίζουν παράλληλα υψηλή ηχομόνωση.

tzami_mpalkonoportas
Χρειάζεσαι αντικατάσταση στα τζάμια της μπαλκονόπορτας;

Αξιολογημένοι επαγγελματίες τζαμάδες και συνεργεία σας κάνουν προσφορές για αλλαγή τζαμιού και άλλες εργασίες.

Πάρε Προσφορές

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

Επίκαιρα άρθρα

Περίγραψε τώρα την δική σου εργασία

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg