Αλλαγή κάγκελων μπαλκονιού

Υπολογισμός κόστους

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
372€*
612€
912€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Αλλαγή κάγκελων μπαλκονιού

Η αλλαγή κάγκελων μπαλκονιού ή ταράτσας πραγματοποιείται κυρίως για λόγους ασφαλείας εξαιτίας φθοράς, ζημιάς ή παλαιότητας των κιγκλιδωμάτων. Φυσικά η αντικατάσταση κάγκελων γίνεται και με σκοπό την αισθητική βελτίωση σε περίπτωση που θέλετε να ανανεώσετε την εμφάνιση του μπαλκονιού σας.

Το σημαντικότερο κομμάτι στην αλλαγή κάγκελων μπαλκονιού είναι να διασφαλίσετε ότι τα νέα κάγκελα που θα τοποθετηθούν σωστά θα είναι ασφαλή και αξιόπιστα. Η αρχική σωστή τοποθέτηση των κάγκελων στο μπαλκόνι ή στην ταράτσα, παίζει καθοριστικό ρόλο για την ασφάλεια και τη σταθερότητα και είναι σημαντικό να τοποθετηθούν από έμπειρο και αξιόπιστο επαγγελματία. Για έναν έμπειρο επαγγελματία η αφαίρεση και η αντικατάσταση κάγκελων ταράτσας και μπαλκονιού είναι μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία.

Υπάρχουν πολλά είδη κάγκελων σε αρκετά σχέδια ανάλογα με το υλικό που θα επιλέξετε, τις προτιμήσεις σας και τις ανάγκες του κάθε μπαλκονιού. Οι κυριότερες επιλογές είναι τα μεταλλικά κάγκελα, τα ξύλινα, τα κάγκελα αλουμινίου, τα τσιμεντένια, τα κάγκελα inox ή τα γυάλινα.

kaggela_mpalkonioy

Πόσο κοστίζει η αντικατάσταση κάγκελων μπαλκονιού;

Ένα μέσο ενδεικτικό κόστος για την αλλαγή κάγκελων μπαλκονιού με αλουμινίου τύπου inox για το παραπάνω παράδειγμα αντιστοιχεί σε 612€, με εργασία και τα υλικά. Το κόστος αυτό προκύπτει από τη μέση τιμή των κάγκελων στα 450€ για 6 μέτρα, και το μέσο κόστος εργασίας του τεχνίτη 180€. Ένα ενδεικτικό εύρος τιμών για την αντικατάσταση κάγκελων στο μπαλκόνι 6 μέτρων κυμαίνεται από 372€ έως 912€ ανάλογα την ποιότητα των υλικών και το κόστος του επαγγελματία.

Οι τιμές στα κάγκελα μπαλκονιού εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες. Οι τελικές τιμές καθορίζονται ανάλογα με το σχέδιο, το υλικό και τα γενικότερα χαρακτηριστικά του κάγκελου που θα προτιμήσετε. Επιπλέον η τελική τιμή μπορεί να επηρεαστεί εάν πρόκειται για νέα τοποθέτηση, ή και την αφαίρεση των παλαιών κάγκελων.

Τοποθέτηση κάγκελων αλουμινίου τύπου inox σε μπαλκόνι 6 μέτρων.
Διάρκεια 1-4 μέρες 1-3 μέρες 1-2 μέρες
Εύρος τιμής Χαμηλή Μέση Υψηλή
Κόστος υλικών 252€ 450€ 672€
Κόστος εργασίας 120€ 180€ 240€
Σύνολο 372€ 612€ 912€

Γιατί να αντικαταστήσω τα κάγκελα στο μπαλκόνι;

Όλα τα μπαλκόνια έχουν ανάγκη από κάγκελα τόσο για λόγους ασφαλείας όσο και αισθητικής. Η τοποθέτηση ανθεκτικών κάγκελων στο μπαλκόνι είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της ασφάλειας καθώς αποσκοπούν στην προστασία των ανθρώπων από τυχόν ατυχήματα.

Πέρα από την ασφάλεια που προσφέρουν τα κάγκελα, ενισχύουν και την αισθητική, αφού διατίθενται σε πάρα πολλά σχέδια και μπορούν να βαφτούν σε οποιοδήποτε χρώμα. Η τοποθέτησή τους, πραγματοποιείται άμεσα ενώ το κόστος τους είναι αρκετά οικονομικό. Τα κάγκελα μπαλκονιού μπορούν να έχουν διαφορετικά σχήματα, υλικά και σχέδια και να ταιριάξουν απόλυτα με το στυλ του σπιτιού σου.

Σε μια αλλαγή κάγκελων μπαλκονιού δεν πρέπει το πρώτο κριτήριο να είναι μόνο η εμφάνιση, το σχέδιο και το κόστος. Τα κυριότερα κριτήρια είναι τα νέα κάγκελα να έχουν τις απαραίτητες προδιαγραφές και πιστοποιήσεις, καθώς και η σωστή τοποθέτηση τους πιστοποιημένο επαγγελματία με τεχνικές γνώσεις. Σε περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε κάγκελα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, επιβάλλεται να τοποθετήσετε κάγκελα στο σχέδιο και των χρώμα των υπολοίπων μπαλκονιών.

Υπάρχουν πολλά προειδοποιητικά σημάδια που θα σας δείξουν ότι ήρθε η ώρα να επενδύσετε σε μια αντικατάσταση κάγκελων μπαλκονιού ή ταράτσας. Τα κυριότερα από αυτά, είναι η αστάθεια στα κάγκελα, σαπισμένα υλικά, σκουριασμένα κάγκελα, ραγίσματα και παραμόρφωση υλικών και αν λείπουν σπασμένα κομμάτια.

Καθοριστικό ρόλο για την ασφάλεια των μπαλκονιών και την μορφολογία του κτιρίου παίζουν επίσης οι μετόπες και τα στηθαία. Αν τα στηθαία και οι μετόπες αντιμετωπίζουν φθορές, θα πρέπει να τα επισκευάσετε άμεσα πριν την αντικατάσταση κάγκελων.

Σε κάθε κτίριο ή πολυκατοικία τα στηθαία και οι μετόπες με τον καιρό αποκτούν σημαντικές φθορές. Οι φθορές στις μετόπες και τα στηθαία οφείλονται στην καθημερινή έκθεση τους στις καιρικές συνθήκες, στην φυσιολογική φθορά λόγω παλαιότητας του κτιρίου, σε πιθανά αρχικά κατασκευαστικά λάθη, ή και στην άστοχη επιλογή των υλικών κατασκευής. Πριν αποφασίσετε να αντικαταστήσετε τα κάγκελα στο μπαλκόνι, θα πρέπει να βεβαιωθείτε πως τα στηθαία και οι μετόπες είναι σε άριστη κατάσταση. Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχει κίνδυνος σοβαρών ατυχημάτων λόγω της πτώσης σοβάδων και μη ασφαλή στήριξη κάγκελων ταράτσας και μπαλκονιών.

Τι κάγκελα να επιλέξω για το μπαλκόνι;

antikatastasi_sta_kaggela
Top σημάδια για την αντικατάσταση κάγκελων

Πότε τα κάγκελα χρειάζονται αλλαγή;

Υπάρχουν πολλά προειδοποιητικά σημάδια που θα σας δείξουν ότι ήρθε η ώρα να επενδύσετε σε μια αντικατάσταση κάγκελων μπαλκονιού ή ταράτσας. Τα κυριότερα από αυτά είναι η αστάθεια στα κάγκελα, σαπισμένα υλικά, σκουριασμένα κάγκελα, ραγίσματα και παραμόρφωση υλικών και αν λείπουν σπασμένα κομμάτια.

Καθοριστικό ρόλο για την ασφάλεια των μπαλκονιών και την μορφολογία του κτιρίου παίζουν επίσης και τα στηθαία. Αν τα στηθαία και οι μετόπες αντιμετωπίζουν φθορές, θα πρέπει να τα επισκευάσετε άμεσα πριν την αντικατάσταση κάγκελων.

Σε κάθε κτίριο ή πολυκατοικία τα στηθαία και οι μετόπες με τον καιρό αποκτούν σημαντικές φθορές. Οι φθορές στις μετόπες και τα στηθαία οφείλονται στην καθημερινή έκθεση τους στις καιρικές συνθήκες, στην φυσιολογική φθορά λόγω παλαιότητας του κτιρίου, σε πιθανά αρχικά κατασκευαστικά λάθη, ή και στην άστοχη επιλογή των υλικών κατασκευής. Πριν αποφασίσετε να αντικαταστήσετε τα κάγκελα στο μπαλκόνι, θα πρέπει να βεβαιωθείτε πως τα στηθαία και οι μετόπες είναι σε άριστη κατάσταση. Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχει κίνδυνος σοβαρών ατυχημάτων λόγω της πτώσης σοβάδων και μη ασφαλή στήριξη κάγκελων ταράτσας και μπαλκονιών.

Ένα ακόμα όφελος της αντικατάστασης των κάγκελων του μπαλκονιού σας είναι η αύξηση της αξίας του σπιτιού και η ελκυστικότητά του. Η τοποθέτηση ολοκαίνουργιων κάγκελων μπαλκόνι σας και η αφαίρεση παλιών και ξεπερασμένων κιγκλιδωμάτων μπορεί να αυξήσει την αξία του σπιτιού σας.

kagkela_alouminiou
Χρειάζεσαι αντικατάσταση στα κάγκελα;

Αξιολογημένοι επαγγελματίες και συνεργεία σας κάνουν προσφορές για αλλαγή κάγκελων και άλλες εργασίες.

Πάρε Προσφορές

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

Επίκαιρα άρθρα

Περίγραψε τώρα την δική σου εργασία

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg