Κουφώματα αλουμινίου

Πόσο κοστίζουν;

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
570€*
980€
1458€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Κουφώματα αλουμινίου τοποθέτηση

Τα κουφώματα αλουμινίου αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή αντικατάστασης των παλιών μπαλκονόπορτων και παραθύρων καθώς ικανοποιούν και τις πιο υψηλές απαιτήσεις ποιότητας, παρέχοντας μια σειρά μεγάλων πλεονεκτημάτων.

Η τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου θα αποτελέσει μια πολύ σημαντική επένδυση στο σπίτι ή τον επαγγελματικό χώρο. Τα πλεονεκτήματα του αλουμινίου είναι άφθονα. Τα κουφώματα αλουμινίου σας επιτρέπουν να συνδυάσετε τόσο την απόδοση όσο και την αισθητική. Τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες αλουμινίου αυξάνονται σταθερά σε δημοτικότητα με τα χρόνια, καθώς όχι μόνο τείνουν να φαίνονται μοντέρνα, εκλεπτυσμένα και κομψά, αλλά παρέχουν επίσης εντυπωσιακή αντοχή, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Τα κυριότερα οφέλη των κουφωμάτων αλουμινίου είναι η αντιδιαρρηκτική προστασία, ο υψηλός βαθμός σταθερότητας, η ενεργειακή απόδοση, η αύξηση της αξίας του ακινήτου, η ευρεία γκάμα επιλογών, η ομαλή λειτουργία, η ελάχιστη συντήρηση και η μεγάλη διάρκεια ζωής. Το καλοφτιαγμένο κούφωμα παραθύρου και μπαλκονόπορτας από αλουμίνιο μπορεί να διαρκέσει για δεκαετίες και δεν θα σπάσει ή θα καταρρεύσει.

koyfwmata_aloumuniou

Πόσο κοστίζει η τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου

Το πόσο κοστίζουν τα κουφώματα αλουμινίου είναι ένας σύνθετος παράγοντας που εξαρτάται από το είδος του κουφώματος που θέλετε (πόρτα ή παράθυρο), τον τύπο, το υλικό αλλά και τις διαστάσεις που επιθυμείτε.

Σύμφωνα με έμπειρους επαγγελματίες, μια μέση τιμή για την αποξήλωση των παλαιών κουφωμάτων και την αντικατάσταση 2 μπαλκονόπορτων αντιστοιχεί σε 980€ συνολικά για το κόστος εργασίας και υλικών, με τη μέση τιμή των 2 κουφωμάτων να είναι 850€ και το κόστος τοποθέτησης στα 130€.

Αντικατάσταση κουφωμάτων αλουμινίου
Εύρος τιμής Χαμηλή Μέση Υψηλή
Κόστος κουφωμάτων 500€ 850€ 1258€
Κόστος εργασίας 70€ 130€ 200€
Σύνολο 570€ 980€ 1458€

Διάρκεια ζωής κουφωμάτων αλουμινίου

Τα κουφώματα αλουμινίου λόγω της υψηλής ανθεκτικότητας τους έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής που υπολογίζεται στα 30 έως 40 χρόνια ανάλογα φυσικά και την ποιότητα κατασκευής τους. Το αλουμίνιο σαν υλικό που δεν πιάνει σκουριά, ούτε διαβρώνεται ενώ δεν επηρεάζεται από τις κλιματικές συνθήκες και την ηλιακή ακτινοβολία κάτι που συμβάλει σημαντικά στη μεγάλη διάρκεια ζωής του.

Ενεργειακή απόδοση και εξοικονόμηση ενέργειας

Η ενεργειακή απόδοση και η εξοικονόμηση ενέργειας είναι από τους κυριότερους λόγους της αντικατάστασης κουφωμάτων. Μια εξαιρετική επιλογή ενεργειακής απόδοσης σε συνδυασμό με την εξοικονόμηση ενέργειας, αποτελούν τα θερμοδιακοπτόμενα συστήματα κουφωμάτων αλουμινίου.

Γενικά τα κουφώματα αλουμινίου χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, στα συμβατικά κουφώματα και στα ενεργειακά κουφώματα. Τα συμβατικά κουφώματα δεν έχουν μόνωση και το προφίλ τους αποτελείται μόνο από αλουμίνιο.

Τα κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή και ενεργειακά τζάμια είναι τα γνωστά σε όλους ενεργειακά κουφώματα νέας τεχνολογίας. Αυτό που κάνει τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα ξεχωριστά είναι πως στο εσωτερικό των κουφωμάτων, υπάρχει ειδικό μονωτικό υλικό, ρητίνη ή πολυαμίδιο, που εμποδίζει τη μεταφορά θερμότητας και ήχου από τον εσωτερικό χώρο στον εξωτερικό και αντίστροφα.

Με αυτόν τον τρόπο πραγματοποιείται άριστη θερμομόνωση και ηχομόνωση και έτσι διατηρείται η ιδανική θερμοκρασία που θέλετε εξοικονομώντας ενέργεια και κόστος. Η διαφορά στην τιμή σε σχέση με τα συμβατικά κουφώματα αλουμινίου δεν είναι μεγάλη καθώς τα ενεργειακά κουφώματα είναι περίπου 15%-20% ακριβότερα.

Τα οφέλη των ενεργειακών κουφωμάτων με θερμοδιακοπή είναι η μείωση κατανάλωσης ενέργειας κλιματισμού και θέρμανσης, η ηχομόνωση, η ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες, η μείωση συμπύκνωσης υδρατμών, η προστασία από την υγροποίηση, η χαμηλή διαπερατότητα αέρα και η μείωση απώλειας ενέργειας θέρμανσης και ψύξης.

koufomata_alouminiou_prosfores
Χρειάζεσαι αντικατάσταση κουφωμάτων;

Αξιολογημένοι επαγγελματίες συνεργεία σας κάνουν προσφορές για τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου.

Πάρε Προσφορές

Ποιοι είναι οι τύποι κουφωμάτων;

Η επιλογή του τύπου κουφωμάτων αλουμινίου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Οι δημοφιλέστεροι παράγοντες αφορούν τον χώρο που δεσμεύουν στο εσωτερικό των σπιτιών, αλλά και τη στεγάνωση. Ο κάθε τύπος κουφωμάτων μπορεί να εξυπηρετήσει διαφορετικούς χώρους και ανάγκες. Οι κυριότεροι τύποι κουφωμάτων με βάση το μηχανισμό είναι τα ανοιγόμενα κουφώματα, τα συρόμενα, τα σταθερά και τα πτυσσόμενα. Φυσικά υπάρχουν και άλλοι τύποι όπως τα ανασυρόμενα, τα περιστρεφόμενα.

Ανοιγόμενα κουφώματα αλουμινίου

Τα ανοιγόμενα κουφώματα είναι ίσως τα πιο διαδεδομένα συστήματα αλουμινίου. Ανοίγουν είτε προς τα έξω είτε προς τα μέσα και κινούνται γύρω από ένα σταθερό άξονα. Υπάρχει μεγάλη ευελιξία στην κατασκευή τους τόσο ως προς των αριθμό φύλλων όσο και ως προς την κατεύθυνση της κίνησής τους. Τα ανοιγόμενα παράθυρα και μπαλκονόπορτες καλύπτουν όλες τις βασικές απαιτήσεις και προσφέρουν υψηλή αισθητική, αποδοτική μόνωση και ασφάλεια. Στα ανοιγόμενα κουφώματα χρησιμοποιείται και μεγάλη ποικιλία υλικών και σχεδίων.

Συρόμενα κουφώματα αλουμινίου

Τα συρόμενα κουφώματα παρέχουν τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση του χώρου. Στα χωνευτά συρόμενα κουφώματα το φύλλο τοποθετείται είτε στο εσωτερικό του τοίχου, ενώ στα επάλληλα το ένα φύλλο πίσω από το άλλο. Τα συρόμενα κουφώματα αλουμινίου, κατά την κίνησή τους εισέρχονται στο διάκενο των τοίχων. Αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή που ταιριάζει απόλυτα σε πολυκατοικίες και σπίτια με περιορισμένους χώρους. Τα συρόμενα κουφώματα αλουμινίου μπορούν να αποτελούνται από είναι δίφυλλα μονόφυλλα ή πολύφυλλα.

Σταθερά κουφώματα αλουμινίου

Τα σταθερά κουφώματα αλουμινίου έχουν σαν ρόλο κυρίως το διαχωρισμό από ένα χώρο σε άλλον και για μεγαλύτερη φωτεινότητα του χώρου. Προτιμώνται συνήθως σε επαγγελματικούς χώρους που δεν υπάρχει η ανάγκη ανοίγματος του παραθύρου. Τα σταθερά παράθυρα στερεώνονται στον τοίχο και δεν παρέχουν καμία λειτουργία κλεισίματος και ανοίγματος ενώ δεν παρέχουν και πρόσβαση στον εξωτερικό χώρο. Χρησιμοποιούνται κυρίως σε προσόψεις, τζαμαρίες και χωρίσματα και καλύπτουν ικανοποιητικά το σπίτι ή τον επαγγελματικό χώρο. Μπορούν να συνδυαστούν με ανοιγόμενα ή συρόμενα κουφώματα.

Πτυσσόμενα κουφώματα αλουμινίου

Τα πτυσσόμενα κουφώματα αλουμινίου ή αλλιώς φυσούνες τοποθετούνται για την κάλυψη αρκετά μεγάλων ανοιγμάτων. Αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλή επιλογή σε επαγγελματικούς χώρους, ωστόσο επιλέγονται και για οικιακή χρήση καθώς είναι μια εξαιρετική λύση σε χώρους που χρειάζεται να χωριστούν όπως ένας κλειστός χώρος με τον κήπο ή τη βεράντα.

Τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου

Μια πολύ σημαντική παράμετρος της μέγιστης απόδοσης του κουφώματος αποτελεί η αρχική σωστή τοποθέτηση. Αν η τοποθέτηση του κουφώματος αλουμινίου δεν γίνει από την αρχή με το σωστό τρόπο, τότε σίγουρα θα δημιουργηθούν προβλήματα στην πορεία και θα υπάρχουν απώλειες στη μόνωση. Η πιο ασφαλής επιλογή είναι να εμπιστευτείτε την τοποθέτηση κουφωμάτων σας σε κάποιον εξειδικευμένο και έμπειρο επαγγελματία.

allagi_koufomaton_alouminiou
Πλεονεκτήματα κουφωμάτων αλουμινίου

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

Επίκαιρα άρθρα

Περίγραψε τώρα την δική σου εργασία

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg