Κουφώματα PVC

Πόσο κοστίζει;

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
0€*
604€
0€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Κουφώματα PVC - Τοποθέτηση

Τα κουφώματα PVC είναι μια εξαιρετική λύση που είναι δημοφιλής σε όσους αναζητούν καλή ποιότητα σε ελκυστική τιμή σε συνδυασμό με την ενεργειακή απόδοση, την αξιοπιστία και την αισθητική.

Η επιλογή των κατάλληλων κουφωμάτων αποτελεί πραγματική επένδυση για κάθε σύγχρονο σπίτι που πρέπει να αναβαθμιστεί αισθητικά και ενεργειακά. Τα κουφώματα PVC μπορούν να κατασκευαστούν για πόρτες, παράθυρα, μπαλκονόπορτες σε διάφορους τύπους και να τοποθετηθούν σε διαμερίσματα, σε κατοικίες αλλά και επαγγελματικούς χώρους. Στην ελληνική αγορά υπάρχει μεγάλη γκάμα σε μάρκες κουφωμάτων PVC.

Τα συνθετικά κουφώματα PVC, κατασκευάζονται από πολιβινιλοχλωρίδιο. Η διάρκεια ζωής των κουφωμάτων PVC υπολογίζεται περίπου από είκοσι πέντε έως τριάντα χρόνια και αποτελεί μια από τις κυρίαρχες επιλογές για παράθυρα, μπαλκονόπορτες και πόρτες λόγω της σχέσης τιμής και ποιότητας και της συνεχούς αναπτυσσόμενης τεχνολογίας τους.

koufomata_pvc

Ποιο είναι το κόστος τοποθέτησης κουφωμάτων PVC;

Ένα ενδεικτικό μέσο κόστος για το παραπάνω παράδειγμα εργασίας για τοποθέτηση κουφωμάτων PVC αντιστοιχεί σε 608 € για εργασία και υλικά. Το ενδεικτικό κόστος αυτό προκύπτει από την αξία της μπαλκονόπορτας στα 548€ καθώς και το κόστος εργασίας τοποθέτησης της στα 60€. Το ανοιγόμενο κούφωμα διαθέτει τύπο κλειδώματος με ανάκληση περιμετρικού κλειδώματος, ενεργειακό τζάμι 2 εποχών Ug=1.40W/m2*K. με πάχος κάσας 10cm.

Η μεγάλη ποικιλία σχημάτων, τύπων που υπάρχουν στην αγορά κάνει τις τιμές κουφωμάτων PVC μεταβλητές. Οι κυριότεροι παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος τοποθέτησης κουφωμάτων PVC είναι το μέγεθος του παραθύρου ή της μπαλκονόπορτας, το μοντέλο και τον τύπο κουφώματος που θα επιλέξετε, τον τύπο γυαλιού που θα χρησιμοποιηθεί, τις μονωτικές ιδιότητες και τον τυχόν υπόλοιπο εξοπλισμό του (παντζούρια, σίτες κλπ).

Τοποθέτηση ανοιγόμενης μπαλκονόπορτας PVC
Εύρος τιμής Χαμηλή Μέση Υψηλή
Κόστος υλικών 0€ 548€ 0€
Κόστος εργασίας 000€ 60€ 000€
Σύνολο 000€ 604€ 000€

Τύποι κουφωμάτων PVC

Υπάρχουν διάφοροι τύποι κουφωμάτων, που μπορούν να κατασκευαστούν. Για παράθυρα PVC και μπαλκονόπορτες τύποι ανοίγματος είναι τα ανοιγόμενα και τα συρόμενα . Ο τύπος ανοίγματος ενός κουφώματος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εκμετάλλευση του χώρου και για τις δυνατότητες αερισμού. Για την επιλογή του κατάλληλου τύπου κουφώματος θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του χώρου ώστε τα κουφώματα να ανοίγουν λειτουργικά.

Ανοιγόμενα κουφώματα PVC

Τα ανοιγόμενα κουφώματα και μπαλκονόπορτες αποτελούν εξαιρετική επιλογή και είναι από τι κλασικές επιλογές για κάθε είδους κατοικία. λόγω της σφράγισης με την χρήση λάστιχου εξασφαλίζει ισχυρή θερμομόνωση, ασφάλεια, στεγανότητα στον αέρα και το νερό, καθώς και εξαιρετική ηχομόνωση. Μπορούν να συνδυαστούν εξαιρετικά με συστήματα ρολού ή παντζουριού καθώς και σήτες.

Βασική προϋπόθεση για την επιλογή ανοιγόμενου κουφώματος είναι να υπάρχει επαρκής χώρος γύρω από το κούφωμα ώστε να μπορούν τα φύλλα της μπαλκονόπορτας να ανοίγουν σωστά.

Οι συνδυασμοί των ανοιγόμενων κουφωμάτων είναι ανάλογα με τον τρόπο κίνησης των φύλλων και χωρίζονται σε απλά ανοιγόμενα κουφώματα, ανοιγόμενα και ανακλινόμενα και προβαλλόμενα προς τα έξω.

Συρόμενα κουφώματα PVC

Τα συρόμενα κουφώματα PVC αποτελούν την ιδανική λύση για εξοικονόμηση χώρου στην περίπτωση που τα ανοιγόμενα κουφώματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Τα επάλληλα συνθετικά κουφώματα μπορούν να είναι είτε δίφυλλα είτε τρίφυλλα ή με συνδυασμό σταθερών και κινητών φύλλων. Όπως και τα ανοιγόμενα κουφώματα διατίθενται σε ίσια γραμμή και σε πομπέ γραμμή. Επιδέχονται να συνδυαστούν εξαιρετικά με συστήματα ρολού ή παντζουριού καθώς και σήτες και σύστημα κλειδώματος με κλειδαριά.

Τα συρόμενα κουφώματα PVC μπορεί να είναι φιλητά, ώστε η ένωση των δίφυλλων να είναι και κέντρο του ανοίγματος ή επάλληλα ώστε να ανοιγοκλείνουν σε μια από τις δύο πλευρές.

Θερμομόνωση και εξοικονόμηση ενέργειας

Τα κουφώματα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ενεργειακή απόδοση μιας κατοικίας. Τα κουφώματα PVC προσφέρουν κορυφαία θερμομόνωση και μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων καθώς το πλαστικό αποτελεί κακό αγωγό της θερμότητας. Η επιλογή συνθετικών κουφωμάτων PVC θα συντελέσει σημαντικά στη μείωση κατανάλωση ενέργειας καθώς παρέχουν υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης. Τα κουφώματα PVC μπορούν να διατηρούν τη θερμοκρασία μέσα στο χώρο και να μην μεταφέρουν την εξωτερική θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού διατηρώντας την επιθυμητή θερμοκρασία. Τα συνθετικά κουφώματα PVC παρέχουν ακόμα υψηλότερα επίπεδα θερμομόνωσης συνδυάζονται από ενεργειακούς υαλοπίνακες.

koyfwmata_pvc
Χαρακτηριστικά κουφωμάτων PVC

Οικονομικό κόστος

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του κουφώματος PVC είναι η χαμηλή τιμή του. Η συνεχής αυξανόμενη ζήτηση του λόγω της σχέσης κόστους - απόδοσης το κατατάσσουν στις οικονομικές επιλογές της αγοράς. Εκτός από τη χαμηλή τιμή της προμήθειας και της εγκατάστασης του κουφώματος, τα PVC εξασφαλίζουν επιπρόσθετα οικονομικά οφέλη και μετά την εγκατάσταση. Οι θερμομονωτικές του ιδιότητες οδηγούν σε χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και επιπλέον την ελάχιστη συντήρηση καθ' όλη τη διάρκεια ζωής των κουφωμάτων.

Άριστη ηχομόνωση

Η ηχομόνωση αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την επιλογή των κουφωμάτων PVC στη σύγχρονη κατοικία. σπίτι. Ιδιαίτερα σε μεγάλα αστικά κέντρα, το πρόβλημα της ηχορύπανσης είναι πολύ έντονο και ενοχλητικό που μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ψυχική υγεία. Η σημαντική μείωση της ηχορύπανσης είναι από τα κορυφαία οφέλη των κουφωμάτων PVC καθώς εκτός από εξαιρετικές θερμομονωτικές ιδιότητες παρέχουν και αποτελεσματική ηχομόνωση που μπορεί να μειώσει τον εξωτερικό θόρυβο έως και 70%.

Χαμηλή συντήρηση

Τα κουφώματα από PVC απαιτούν ελάχιστη συντήρηση μετά την τοποθέτησή τους. Για τον καθαρισμό των κουφωμάτων PVC το μόνο που χρειάζεται είναι νερό και απλό απορρυπαντικό λόγω των ιδιοτήτων εύκολης φροντίδας των λείων επιφανειών προφίλ. Επιπλέον τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες από PVC δεν απαιτούν σφράγισμα κα δεν έχουν ανάγκη βαψίματος κάτι που μειώνει το κόστος συντήρησης.

Οφέλη από τη χρήση διπλών υαλοπινάκων

Υπάρχουν αρκετά μεγάλα οφέλη από τη χρήση διπλών υαλοπινάκων. Λόγω των μονωτικών ιδιοτήτων του σφραγισμένου διακένου αέρα, τα παράθυρα με διπλά τζάμια είναι ενεργειακά αποδοτικά. Το χειμώνα, μειώνει την ποσότητα της θερμότητας που διαφεύγει από τα παράθυρα στο σπίτι. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, επιτρέπει στο εσωτερικό να διατηρείται σε μια άνετη θερμοκρασία καθώς τα διπλά τζάμια έχουν το αντίστροφο αποτέλεσμα γιατί εμποδίζουν την εξωτερική θερμότητα να εισέλθει στο δωμάτιό σας. Έτσι η πρόσθετη μόνωση μειώνει την ανάγκη θέρμανσης και χρήσης του κλιματιστικού καθ' όλη τη διάρκεια του έτους που κάτι σημαίνει ότι τα διπλά τζάμια είναι ιδανικά για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Επιπλέον, είναι εξαιρετικά στη μείωση του εξωτερικού θορύβου. Εάν υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για ηχομόνωση, ο ήχος μπορεί να μειωθεί ακόμα περαιτέρω από τη διαφορά στο πάχος του γυαλιού μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού υαλοπίνακα. Ένα άλλο πλεονέκτημα των παραθύρων με διπλά τζάμια είναι ότι προσφέρουν καλύτερη ασφάλεια από τα παράθυρα με ένα τζάμι.

sinthetika_koufomata
Χρειάζεσαι τοποθέτηση κουφωμάτων;

Αξιολογημένοι επαγγελματίες κουφωμάτων και συνεργεία σας κάνουν προσφορές για τοποθέτηση κουφωμάτων PVC και επισκευές.

Πάρε Προσφορές

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

Επίκαιρα άρθρα

Περίγραψε τώρα την δική σου εργασία

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg