Αντικατάσταση μπανιέρας

Πόσο κοστίζει;

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
275€*
510€
1052€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Αντικατάσταση μπανιέρας

Η αντικατάσταση μπανιέρας πραγματοποιείται κυρίως για αισθητικούς λόγους είτε για περισσότερη λειτουργικότητα στο μπάνιο. Η μπανιέρα είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του μπάνιου και αν είναι ξεπερασμένη και δεν καλύπτει πλέον τις ανάγκες ενός σύγχρονου μπάνιου, ήρθε η ώρα να αντικατασταθεί.

Μια παλιά μπανιέρα που έχει αντιαισθητικούς λεκέδες, σκουριά ή ρωγμές, όχι μόνο δημιουργούν αποκρουστικό αποτέλεσμα, αλλά μπορούν επίσης να φιλοξενήσουν ανάπτυξη μούχλας, μικροβίων και ωίδιο.

Μια παλιά μπανιέρα μπορεί να κάνει ένα ολόκληρο μπάνιο να είναι αντιαισθητικό και άβολο, επομένως η αντικατάστασή της βρίσκεται συχνά στην κορυφή της λίστας όσον αφορά τις ανακαινίσεις του μπάνιου. Μια νέα μπανιέρα μπορεί να ανανεώσει το χώρο και να δώσει στο μπάνιο σας λάμψη, μοντέρνα γραμμή και πρόσθετη λειτουργικότητα.

Η αντικατάσταση μιας μπανιέρας είναι μια σύνθετη εργασία επειδή οι μπανιέρες είναι βαριές, μεγάλες και δυσκίνητες ενώ μπορεί και να υπάρξουν και διάφορες υδραυλικές επιπλοκές. Από την αφαίρεση μιας παλιάς μπανιέρας μέχρι τη σύνδεση του σωλήνα, απαιτούνται πολλές δύσκολες εργασίες για να ολοκληρωθούν. Ένας αδειούχος υδραυλικός με εμπειρία είναι απαραίτητος για να πραγματοποιήσει τις συνδέσεις παροχής νερού και αποχέτευσης για να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχουν διαρροές.

allagi_mpanieras

Ποιο είναι το κόστος της αντικατάστασης μπανιέρας;

Ένα ενδεικτικό συνολικό κόστος αλλαγής μπανιέρας μπάνιου για το παραπάνω παράδειγμα κυμαίνεται από 275€ έως 1052€, με μέσο όρο 510€. Η τιμή αυτή προκύπτει από την αγορά της μπανιέρας με μέση τιμή στα 290€ και το κόστος εγκατάστασης του υδραυλικού στα 220€.

Το τελικό κόστος αλλαγής στις μπανιέρες εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως το μέγεθος της μπανιέρας και ο χώρος, η ποιότητα του υλικού της μπανιέρας, οι υδραυλικές εργασίες που θα απαιτηθούν, οι προετοιμασίες της επιφάνειας και φυσικά η αφαίρεση της παλιάς μπανιέρας και η αποκομιδή των μπαζών.

Αλλαγή μπανιέρας με νέα ακρυλική ορθογώνια
Εύρος Τιμής Χαμηλή Μέση Υψηλή
Κόστος μπανιέρας 125€ 290€ 752€
Κόστος εργασίας 150€ 220€ 300€
Σύνολο 275€ 510€ 1052€

Πότε να αντικαταστήσω μια μπανιέρα;

Καθώς η μπανιέρα σας αρχίζει να δείχνει την ηλικία της, η φθορά γίνεται όλο και πιο αντιαισθητική και δυνητικά επικίνδυνη. Ωστόσο υπάρχουν και άλλοι λόγοι που μπορεί να είναι καιρός να εγκαταλείψετε αυτήν την παλιά μπανιέρα για κάτι καλύτερο:

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αντικατάστασης μπανιέρας;

Η αντικατάσταση μπανιέρας είναι συχνά μόνο ένα μέρος μιας ολικής ανακαίνισης μπάνιου, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις είναι μια εργασία που γίνεται και μεμονωμένα. Τα οφέλη που προκύπτουν από την αντικατάσταση της μπανιέρας διαφέρουν για τον καθένα ανάλογα με τη χρήση που θέλει ο καθένας στη μπανιέρα.

allagi_mpanieras_times
Χρειάζεσαι αλλαγή μπανιέρας;

Αξιολογημένοι επαγγελματίες υδραυλικοί και συνεργεία σας κάνουν προσφορές για αντικατάσταση μπανιέρας ή άλλες εργασίες.

Πάρε Προσφορές

Υλικά κατασκευής μπανιέρας

Μια μπανιέρα μπορεί να έχει διάφορα σχήματα ανάλογα με τις διαστάσεις του μπάνιου σας και το γούστο σας όπως σχήμα οβάλ, παραλληλόγραμμη, ασύμμετρη, γωνιακή, στρογγυλή και να είναι ένθετη ή ελεύθερης τοποθέτησης. Στα υλικά υπάρχει μια ποικιλία υλικών μπανιέρας για κάθε προϋπολογισμό και εμφάνιση. Τα κυριότερα υλικά στις μπανιέρες είναι:

Fiberglass

Το Fiberglass είναι οικονομικό υλικό, ελαφρύ και εύκολο στην εγκατάσταση. Λειτουργεί επίσης καλά για συνδυασμούς μπανιέρας και ντουζιέρας. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι πολύ σταθερό ή ανθεκτικό και είναι επιρρεπές σε ξεθώριασμα, γρατσουνιές και ρωγμές.

Ακρυλική μπανιέρα

Η ακρυλική μπανιέρα είναι ελαφριά, στιβαρή και αρκετά οικονομική ανάλογα με την εταιρεία και το μοντέλο ενώ είναι και απλή στην εγκατάσταση. Είναι πιο ανθεκτικό από το fiberglass και διατίθεται σε διάφορα σχήματα και χρώματα ενώ μπορεί να πάρει οποιοδήποτε σχήμα. Επιπλέον έχει πολύ υψηλή αντοχή σε θραύση ενώ οι γρατζουνιές επισκευάζονται αρκετά εύκολα.

Εμαγιέ χάλυβας

Μια ανθεκτική και φθηνή επιλογή που διατίθεται στα περισσότερα τυπικά μεγέθη αλλά περιορισμένα χρώματα και στυλ. Οι μπανιέρες από εμαγιέ χάλυβα καθαρίζονται εύκολα, αλλά εάν εμφανίσουν γρατσουνιές, μπορεί να σκουριάσουν. Επίσης χάνουν θερμότητα πιο γρήγορα από άλλα υλικά.

Μαντεμένια μπανιέρα (χυτοσίδηρος)

Οι μαντεμένιες μπανιέρες με ενυάλωση πορσελάνης ήταν παλαιότερα η βασικότερη επιλογή. Αποτελεί μια πολύ ανθεκτική επιλογή. Οι μαντεμένιες μπανιέρες είναι διαχρονικές και μπορούν να βγουν ξανά στην επιφάνεια όταν το σμάλτο γρατσουνιστεί. Η στρώση του σμάλτου είναι αυτή που την κάνει ανθεκτική στις γρατζουνιές και στους λεκέδες και να διατηρεί το χρώμα της. Ωστόσο αποτελεί μια πολύ βαριά μπανιέρα και πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το πάτωμα του μπάνιου σας είναι εξοπλισμένο για να χειρίζεται το επιπλέον βάρος.

Φυσικά υπάρχουν και άλλα υλικά κατασκευής μπανιέρας όπως μάρμαρο, κεραμικό υλικό, μπρούτζος, ξύλο, πατητή τσιμεντοκονία.

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

Επίκαιρα άρθρα

Περίγραψε τώρα την δική σου εργασία

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg