Κατασκευή ντουλάπας

Πόσο κοστίζει;

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
0€*
0€
0€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Κατασκευή ντουλάπας

Οι ντουλάπες σε κάθε κατοικία είναι από τις σημαντικότερες κατασκευές και είναι πολύ σημαντικό να είναι λειτουργικές και να προσφέρουν εργονομία. Η κατασκευή ντουλάπας προσαρμοσμένη στις ανάγκες του δωματίου, μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενός πιο εύχρηστου χώρου στην κρεβατοκάμαρα, μεγιστοποιώντας τον αποθηκευτικό χώρο παρέχοντας παράλληλα κομψότητα και μοντέρνα εμφάνιση στο δωμάτιο.

Οι ντουλάπες υπνοδωματίων μπορούν να είναι εντοιχισμένες ή ανεξάρτητες. Σε ένα μικρότερο δωμάτιο ή κρεβατοκάμαρα είναι προτιμότερη η επιλογή της ανεξάρτητης ντουλάπας από μια κτιστή καθώς μπορεί εύκολα να αλλάξει θέση και να κάνετε παρεμβάσεις στη διακόσμηση. Σε μεγαλύτερα υπνοδωμάτια οι εντοιχιζόμενες ντουλάπες θεωρούνται προτιμότερες.

Η κατασκευή ντουλάπας είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο σπίτι που μπορεί να μεταμορφώσει τα υπνοδωμάτια αυξάνοντας τη χρηστικότητα και μεγιστοποιώντας την αισθητική της διακόσμησης.

kataskevi_ntoulapas

Πόσο κοστίζει η κατασκευή ντουλάπας δωματίου;

Ένα μέσο ενδεικτικό κόστος για την κατασκευή τετράφυλλης ξύλινης ανοιγόμενης ντουλάπας υπνοδωματίου για το παραπάνω παράδειγμα κυμαίνεται από 0€ έως 0€, με μέσο όρο 0€. Η τιμή αυτή προκύπτει από το κόστος των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν στα 0€, καθώς το κόστος εργασίας του ξυλουργού στα 0€.

Το κόστος κατασκευής ντουλάπας επηρεάζεται κυρίως από την ποιότητα του ξύλου και τις διαστάσεις που θα κατασκευαστεί.

Κατασκευή ξύλινης συρόμενης ντουλάπας
Εύρος τιμής Χαμηλή Μέση Υψηλή
Κόστος υλικών 70€ 120€ 200€
Κόστος εργασίας 25€ 40€ 60€
Σύνολο 95€ 160€ 260€

Γιατί να επιλέξεις την κατασκευή της ντουλάπας;

Σε σύγκριση με τις έτοιμες ντουλάπες, η κατασκευή ντουλάπας έχει το πλεονέκτημα πως μπορεί να διαμορφωθεί ακριβώς σύμφωνα με τις προσωπικές σας προδιαγραφές, επιτρέποντάς σας, να οργανώνετε εύκολα ρούχα και αντικείμενα. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμες επιλογές, όπως ράφια, συρταριέρες και κρεμαστά ράφια, που μπορείτε να προσθέσετε σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες σας.

Ένας έμπειρος επαγγελματίας μαραγκός μπορεί να κατασκευάσει ντουλάπα ειδικά προσαρμοσμένα για το δωμάτιο που θα τοποθετηθεί, που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σας, στις διαστάσεις που θέλετε, και στο design που επιθυμείτε. Επίσης μπορεί να σας προτείνει λύσεις και προτάσεις για το τι είδους ντουλάπας θα ταίριαζε στο χώρο και τις ανάγκες σας.

Τα φύλλα της συρόμενης σίτας μπορούν να βρίσκονται στην εξωτερική μεριά ή στην εσωτερική μεριά του τοίχου. Το ύφασμα της συρόμενης σήτας, μπορεί να είναι αλουμινίου ή από fiberglass. Η τοποθέτηση συρόμενης σίτας παρέχει πολύ εύκολο άνοιγμα, μακρά διάρκεια ζωής και μεγάλη προστασία στο χώρο.

Ποια είναι τα δημοφιλέστερα είδη ντουλάπας;

Υπάρχουν αρκετά είδη ντουλάπας που εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες με δημοφιλέστερες επιλογές τις ανοιγόμενες και τις συρόμενες ντουλάπες.

koyfwmata_pvc
Τα κυριότερα είδη ντουλάπας

Τα υλικά κατασκευής ντουλάπας

Μερικά από τα βασικά υλικά που χρησιμοποιούνται συνήθως για την κατασκευή ντουλάπας:Κόντρα πλακέ MR ή BWR, μοριοσανίδα, βακελίτης και MDF/HDF πίνακας ινών μεσαίας ή υψηλής πυκνότητας

Κόντρα πλακέ

Το κόντρα πλακέ κατασκευάζεται από στρώματα ξύλου κομμένα σε φύλλα τα οποία συγκολλούνται όλα μαζί. Το συνδετικό που χρησιμοποιείται για το συνδυασμό των φύλλων ξύλου είναι η ρητίνη. Υπάρχουν πολλά είδη κόντρα πλακέ διαθέσιμα στην αγορά όπως: Κόντρα πλακέ MR, ανθεκτικό στην υγρασία, κόντρα πλακέ BWR/BWP, ανθεκτικό σε ζεστό νερό και κόντρα πλακέ θαλάσσης.

Μοριοσανίδα

Η μοριοσανίδα είναι ένα τεχνητό υλικό παράγωγο ξύλου που κατασκευάζεται από την ένωση μικρών κομματιών ξύλου όπως ροκανιδιών και πριονιδιού μεταξύ τους σε συνδυασμό με ρητινούχο συνδετικό υλικό. Από την ένωση αυτών των υλικών υπό υψηλή πίεση προκύπτουν πλάκες διαφόρων διαστάσεων που χρησιμοποιούνται ευρέως για την κατασκευή επίπλων όπως οι ντουλάπες. Η μοριοσανίδα μπορεί να επενδυθεί με συνθετικά υλικά όπως η μελαμίνη και ο καπλαμάς.

MDF

Το MDF είναι ένας τύπος επεξεργασμένου ξύλου που κατασκευάζεται με τη συγκόλληση σωματιδίων ινών μεταξύ τους με τη βοήθεια κεριού και ρητινούχου συνδετικό υλικού. Με την εφαρμογή υψηλής θερμοκρασίας και πίεσης μπορεί να πάρει το επιθυμητό σχήμα που απαιτείται.

Υλικά επένδυσης ντουλάπας

Για την επένδυση της ντουλάπας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υλικά που ταιριάζουν με τη διακόσμηση του δωματίου σας και το κάνουν σύγχρονο, μοντέρνο και κομψό. Μερικά από τα υλικά που χρησιμοποιούνται συνήθως είναι ο βακελίτης, ο καπλαμάς, η μελαμίνη, το έγχρωμο γυαλί, οι καθρέφτες και το ακριλικό φινίρισμα.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη στην κατασκευή της ντουλάπας;

Όταν επιλέγετε ή κατασκευάζετε μια ντουλάπα υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ορισμένα περιλαμβάνουν:

sinthetika_koufomata
Χρειάζεσαι κατασκευή ντουλάπας;

Αξιολογημένοι επαγγελματίες ξυλουργοί σας κάνουν προσφορές για κατασκευή ή ανακαίνιση ντουλάπας.

Πάρε Προσφορές

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

Επίκαιρα άρθρα

Περίγραψε τώρα την δική σου εργασία

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg