Επισκευή ξύλινου δαπέδου

Πόσο κοστίζει;

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
0€*
0€
0€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Επισκευή ξύλινου δαπέδου

Το ξύλινο δάπεδο είναι μια κομψή και διαχρονική προσθήκη σε κάθε σπίτι, ωστόσο υπόκειται σε φθορά με την πάροδο του χρόνου από διάφορες αιτίες. Ανεξάρτητα από την ποιότητά του ξύλου που είναι κατασκευασμένο, το ξύλινο δάπεδο είναι επιρρεπείς στις φθορές λόγω της καθημερινής καταπόνησης και των ατυχημάτων που μπορεί να προκύψουν.

Αν δεν πραγματοποιείται τακτική συντήρηση του πατώματος, όσο περνάνε τα χρόνια, ένα ξύλινο δάπεδο μπορεί να γίνει αρκετά προβληματικό καθώς η φυσιολογική φθορά γίνεται εμφανής. Τα δάπεδα από σκληρό ξύλο είναι γνωστό ότι είναι ανθεκτικά και μακράς διαρκείας. Ωστόσο, το ξύλινο δάπεδο εξακολουθεί να υπόκειται σε φθορά, ιδιαίτερα σε περιοχές με υγρασία και κοντά στη θάλασσα, ή εάν το πάτωμα δεν έχει αρχικά εγκατασταθεί σωστά.

Η επισκευή ξύλινου δαπέδου είναι μια διαδικασία που περιλαμβάνει πολλές ξεχωριστές διαδικασίες επισκευής, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν αντικατάσταση ξύλινων σανίδων, γέμισμα κενών, τρίψιμο πατώματος, αφαίρεση λεκέδες ξύλου, σφράγιση κ.λπ.. Εάν όλα αυτά τα βήματα εκτελεστούν σωστά και με τη σωστή σειρά, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα αναζωογονημένο ξύλινο πάτωμα που θα συνεχίσει να είναι ένα ελκυστικό στοιχείο στο σπίτι σας για πολλά χρόνια.

episkevi_xilinou_dapedou

Πόσο κοστίζει η επισκευή ξύλινου δαπέδου;

Ένα μέσο ενδεικτικό κόστος για την επισκευή ξύλινου δαπέδου για το παραπάνω παράδειγμα αντιστοιχεί σε 000€. για εργασία και τα υλικά. Το κόστος αυτό προκύπτει από τη μέση τιμή των υλικών επισκευής που υπολογίζεται στα 000€, καθώς και το μέσο κόστος της εργασίας στα 000€.

Το κόστος της επιδιόρθωσης ξύλινου πατώματος επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες όπως το μέγεθος του δωματίου, τον τύπο του ξύλου που είναι κατασκευασμένο το δάπεδο και μια σειρά από άλλα τεχνικά ζητήματα.

Επισκευή ξύλινου δαπέδου
Εύρος τιμής Χαμηλή Μέση Υψηλή
Κόστος υλικών 0€ 0€ 0€
Κόστος εργασίας 0€ 0€ 0€
Σύνολο 0€ 0€ 0€

Γιατί να μην φτιάξω μόνος μου το ξύλινο πάτωμα μου;

Το να φτιάξετε μόνοι σας το πάτωμά σας μπορεί να φαίνεται αρχικά ότι θα σας εξοικονομήσει χρήματα βραχυπρόθεσμα, αλλά μπορεί να καταλήξετε να πληρώσετε πολύ παραπάνω στο μέλλον καθώς η αποκατάσταση πατώματος απαιτεί εμπειρία, τεχνογνωσία και τα απαιτούμενα εργαλεία. Ένα λάθος θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ πιο σοβαρά προβλήματα στο μέλλον. Είναι πάντα καλύτερο να εμπιστευτείτε μια επαγγελματική εταιρεία δαπέδων για να εκτελέσει σωστά τις επισκευές των πατωμάτων.

Τι προκαλεί φθορά στο ξύλινο πάτωμα;

Τα ξύλινα δάπεδα είναι πολύ ανθεκτικά και μπορούν να λειτουργήσουν για δεκαετίες όταν πραγματοποιείται τακτική συντήρηση. Εκτός από τη φθορά του χρόνου, υπάρχουν και άλλες αιτίες που ένα πάτωμα χρειάζεται επισκευή. Πολλές φορές τα ξύλινα δάπεδα μπορεί να φθαρούν από κατοικίδια, παιδιά, μετακινήσεις επίπλων και συσκευών, πτώση βαριών αντικειμένων, διαρροή εσωτερικών σωλήνων, νερό, μούχλα και άλλα δυσάρεστα περιστατικά.

Ωστόσο το ξύλινο δάπεδο μπορεί να υποστεί φθορά και από εξωτερικούς παράγοντες όπως το νερό της βροχής αν δεν λειτουργούν σωστά οι υδρορροές του σπιτιού ή η σκεπή χρειάζεται αποκατάσταση, ή όταν δεν υπάρχουν σωστές κλίσεις στα μπαλκόνια. Επίσης μπορεί να υπάρξουν προβλήματα λόγω της κακής κατάστασης των κουφωμάτων που δεν έχουν στεγανοποιηθεί και ο χώρος είναι εκτεθειμένος στην εξωτερική υγρασία.

Ο χειρότερος εχθρός του δαπέδου από σκληρό ξύλο είναι η υπερβολική υγρασία. και δυστυχώς, η υπερβολική συσσώρευση νερού μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλα προβλήματα.

Τι περιλαμβάνει η διαδικασία επισκευής ξύλινου δαπέδου

Με τον καιρό και τη χρήση, τα ξύλινα πατώματα αρχίζουν να φθείρονται σημαντικά χωρίς να θυμίζουν σε τίποτα την αρχική λάμψη και πολυτέλεια του ξύλινου δαπέδου. Γρατσουνιές από έπιπλα που μετακινούνται με την πάροδο των ετών, χτυπήματα, κενά, σανίδες που λείπουν, λεκέδες από προϊόντα καθαρισμού, ξεθωριασμένο χρώμα δαπέδου και πολλά άλλα είναι οι αιτίες που οδηγούν στην άμεση επισκευή των ξύλινων δαπέδων. Ενδεικτικά η διαδικασία επισκευής ξύλινου πατώματος περιλαμβάνει:

Προετοιμασία αποκατάστασης ξύλινου δαπέδου

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει πριν από το σέρβις είναι να καθαριστεί το δωμάτιο από κάθε είδους έπιπλα και επενδύσεις δαπέδου. Συνήθως, αυτό γίνεται από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, αλλά αν χρειάζεστε βοήθεια με την εργασία, ο ειδικός στην αποκατάσταση παρκέ δαπέδων μπορεί να σας βοηθήσει. Στη συνέχεια ο επαγγελματίας πατωματζής πραγματοποιεί βαθύ καθαρισμό του ξύλινου δαπέδου για να αφαιρέσει τυχόν βρωμιά και συσσωρεύσεις. Αυτό το βήμα είναι εξαιρετικά σημαντικό, ειδικά όταν πρόκειται για τη στερέωση ξύλινων δαπέδων που απαιτούν πλήρωση κενών.

Επισκευή ξύλινου δαπέδου

Η επιδιόρθωση του ξύλινου δαπέδου περιλαμβάνει αρκετές εργασίες επισκευής ανάλογα το μέγεθος της ζημιάς και την συνολική κατάσταση του πατώματος. Κάποιες από αυτές αφορούν ξύλινου μπλοκ, γέμισμα κενών, τρίψιμο δαπέδου, αφαίρεση λεκέδων πατώματος, σφράγιση κ.α.

Γενικά, το πρώτο βήμα του τεχνικού αποκατάστασης ξύλινου δαπέδου είναι να επισκευάσει τυχόν υπάρχοντα κατεστραμμένα μέρη. Θα σηκώσουν προσεκτικά τυχόν χαλαρές σανίδες, θα τις ασφαλίσουν, θα επανατοποθετήσουν τις παλιές ή θα τις αντικαταστήσουν με νέα κομμάτια. Οι παλιές σανίδες που δεν επισκευάζονται θα αντικαθιστώνται με ξυλεία ίδιας ποιότητας και ηλικίας, εάν είναι δυνατόν.

epidiorthosi_ksilinou_patomatos
Τα οφέλη της επισκευής ξύλινου δαπέδου
Γέμισμα κενού σανίδων δαπέδου και παρκέ

Ένα από αυτά τα μειονεκτήματα των ξύλινων δαπέδων είναι τα κενά που εμφανίζονται, για μια σειρά λόγων, όπως οι αλλαγές του καιρού στις εποχές, η πτώση και η άνοδος των επιπέδων υγρασίας κ.λπ. Το φυσικό ξύλινο υλικό τείνει να διαστέλλεται και να συστέλλεται, που με την πάροδο του χρόνου βοηθά στο σχηματισμό κενών στο πάτωμα. Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους η πλήρωση κενού είναι σημαντικό μέρος της διαδικασίας επισκευής και αποκατάστασης ξύλινου δαπέδου. Η διαδικασία εκτελείται αμέσως μετά την αντικατάσταση τυχόν κατεστραμμένων σανίδων ή και μετά τη στερέωση χαλαρών.

Τρίψιμο ξύλινου δαπέδου

Ο κύριος στόχος της λείανσης ξύλινου δαπέδου είναι να αφαιρεθεί και να εξομαλυνθεί η επιφανειακή στρώση, αυτή που πιθανότατα έχει καταστραφεί. Αυτό το βήμα ολοκληρώνεται πριν από τη σφράγιση του ξύλινου δαπέδου, η οποία βοηθά το δάπεδο να παραμείνει προστατευμένο στο μέλλον. Ο επαγγελματίας ειδικός επισκευής και αποκατάστασης ξύλινου δαπέδου θα εξετάσει το δάπεδο και θα καθορίσει τον τύπο ξυλείας για να αποφασίσει για τη σωστή μέθοδο αποκατάστασης. Ο εξοπλισμός που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν για την εκτέλεση της εργασίας λείανσης είναι συμβατός με σχεδόν κάθε είδος ξύλινου δαπέδου και πρόκειται να προσφέρει ποιοτικά αποτελέσματα.

Ξύλινο πάτωμα με λάδι

Η επαναλάδευση του ξύλινου δαπέδου είναι υποχρεωτική για δάπεδα που δεν είναι σφραγισμένα. Βοηθά στη διατήρηση της φυσικής ομορφιάς και της λάμψης ενός πρόσφατα τοποθετημένου ξύλινου δαπέδου.

Στεγανοποίηση και φινίρισμα ξύλινου δαπέδου

Το τελευταίο βήμα της υπηρεσίας μας είναι ο επαγγελματίας πατωματζής να σφραγίσει και να φινιρίσει βάζοντας λάδι, κερί ή λάκα στο ξύλινο πάτωμα. Αυτό το μέρος της υπηρεσίας επισκευής και αποκατάστασης ξύλινου δαπέδου διασφαλίζει ότι το δάπεδό σας θα προστατεύεται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

apokatastasi_xilinou_dapedou
Χρειάζεσαι επισκευή ξύλινου δαπέδου;

Αξιολογημένοι επαγγελματίες πατωματζήδες και εταιρίες αποκατάστασης δαπέδων σας κάνουν προσφορές για επισκευές πατωμάτων και άλλες εργασίες.

Πάρε Προσφορές

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

Επίκαιρα άρθρα

Περίγραψε τώρα την δική σου εργασία

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg