Τοποθέτηση laminate δαπέδου

Πόσο κοστίζει;

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
278€*
358€
640€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Τοποθέτηση laminate δαπέδου

Η τοποθέτηση laminate είναι αρκετά εύκολη και αποτελεί ιδιαίτερα καλαίσθητη επιλογή για το δάπεδο με μεγάλη ποικιλία σχεδίων και εξαιρετική σχέση ποιότητας - τιμής. Το laminate είναι εξαιρετικά μοντέρνο κάλυμμα δαπέδου που με ψηφιακή εκτύπωση και την κατάλληλη δομή, μπορεί να σχεδιαστεί και να απεικονίσει ξύλινο πάτωμα, πλακάκια κλπ.

Το δάπεδο είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές κάθε χώρου. Όχι μόνο θα πρέπει να φαίνεται άριστο, αλλά θα πρέπει να είναι λειτουργικό και ανθεκτικό. Η επιλογή του δαπέδου θα πρέπει να γίνεται με βάση τις καθημερινές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο σπίτι ή τον επαγγελματικό χώρο, τη συχνότητα της κίνησης αλλά και με την εμφάνιση που επιθυμείτε. Τα δάπεδα laminate έχουν γίνει μια πολύ δημοφιλής επιλογή για πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιού για πολλούς λόγους.

Τα βασικότερα οφέλη της τοποθέτησης laminate δαπέδου είναι η ανθεκτικότητα στις φθορές, η οικονομική τιμή, το εύκολο καθάρισμα, η μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων καθώς και η εύκολη τοποθέτηση. Χάρη στην υψηλή ανθεκτικότητα του το δάπεδο laminate είναι ιδανικό για σπίτια με παιδιά και κατοικίδια.

topothetisi_dapedou_laminate

Πόσο κοστίζει η τοποθέτηση laminate δαπέδου 20τ.μ.;

Για την τοποθέτηση δαπέδου laminate 20 τ.μ. ένα μέσο ενδεικτικό κόστος υλικών και τοποθέτησης είναι 358€. Το κόστος αυτό προκύπτει από την εργασία του τεχνίτη 120€ (6€/τ.μ.) και την αγορά των υλικών που κοστίζουν 238€ (11,90€/τ.μ.). Για την τοποθέτηση laminate δαπέδου θα χρησιμοποιηθεί υλικό με πάχος 10 mm, αντοχή στην τριβή AC4 για έντονη οικιακή χρήση, χωρίς αρμούς. Η συγκεκριμένη τιμή αφορά την τοποθέτηση μέσης ποιότητας υλικών.

Ανάλογα με την ποιότητα του laminate που πρόκειται να τοποθετηθεί στο δάπεδο, το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο είναι μεταξύ 7€ και 26€.

Τοποθέτηση laminate δαπέδου 20 τ.μ.
Μέγεθος δωματίου 20 τ.μ. 20 τ.μ. 20 τ.μ.
Εύρος Τιμής Χαμηλή Μέση Υψηλή
Τιμή Laminate 95€ 238€ 520€
Κόστος τοποθέτησης 80€ 120€ 160€
Σύνολο 175€ 358€ 680€

Όσο υψηλότερη είναι η ποιότητα του πατώματος laminate, τόσο μεγαλύτερη είναι η αντοχή στην τριβή και την κρούση. Για την τοποθέτηση laminate, οι περισσότεροι επαγγελματίες τεχνίτες χρεώνουν μια τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο για την εργασία τους. Το κόστος αυτό κυμαίνεται μεταξύ 4€ έως και 8€ ανά τ.μ. Εάν πρόκειται να τοποθετηθούν πρόσθετα σοβατεπί περιμετρικά των τοίχων, η εργασία του τεχνίτη κοστίζει περίπου στα 3,50 € το μέτρο.

Τι είναι τα δάπεδα laminate;

Το δάπεδο laminate είναι μια πολύ μοντέρνα επένδυση εσωτερικών δαπέδων για χώρους τόσο οικιακής όσο και επαγγελματικής χρήσης που κατασκευάστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1970. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για ιδιοκτήτες σπιτιού που τους αρέσει η εμφάνιση των δαπέδων από ξύλο, αλλά δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά χρήματα.

Τα δάπεδο αποτελείται από τέσσερις ή πέντε στρώσεις ενωμένες υπό πίεση, οι οποίες περιλαμβάνουν τη διακοσμητική στρώση, τη στρώση στεγανοποίησης, την σανίδα μεταφοράς και το μονωτικό υπόστρωμα. Η διακόσμηση εφαρμόζεται σε ένα λεπτό στρώμα ψηφιακής εκτύπωσης σε ινοσανίδες ή μοριοσανίδες που περιλαμβάνει το σχέδιο. Η σύνθεση του δαπέδου laminate αποτελείτε κατά 90 % από ανακυκλώσιμο ξύλο και 10% συνθετικές ύλες.

Η τοποθέτηση laminate δαπέδου είναι αρκετά εύκολη και τοποθετούνται πλωτά. Δεν χρειάζονται κόλλα ή άλλα υλικά καθώς τοποθετείται με κούμπωμα με κλικ. Ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα είναι πως τα πατώματα laminate μπορούν να τοποθετηθούν σχεδόν σε κάθε δάπεδο όπως μωσαϊκό, τσιμέντο, πλακάκια κλπ χωρίς να χρειαστεί αποξήλωση του προηγούμενου δαπέδου. Ορισμένοι κατασκευαστές επιτρέπουν ακόμη και τη χρήση του laminate τους ακόμα και σε μπάνια.

Τα laminate δάπεδα διαθέτουν αρκετά σκληρή επιφάνεια που συνδυάζουν την ποιότητα και την αντοχή με την οικονομική τιμή και την υψηλή αισθητική. Η πιο δημοφιλής επιλογή πατώματος laminate αποτελεί η απόχρωση απομίμησης ξύλου ώστε να θυμίζει ξύλινο δάπεδο χωρίς όμως τις απαιτήσεις συντήρησης και το κόστος του ξύλου.

Πλεονεκτήματα δαπέδων laminate

patomata_laminate_prosfores
Χρειάζεσαι τοποθέτηση δαπέδου laminate;

Αξιολογημένοι επαγγελματίες και συνεργεία σας κάνουν προσφορές για τοποθέτηση δαπέδου laminate και αλλες ξυλουργικές εργασίες.

Πάρε Προσφορές

Ποιοι είναι οι τύποι πατώματος laminate;

Οι τύποι πατώματος laminate διακρίνονται ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε χώρου ως προς την αντοχή τους και την ανθεκτικότητα στην τριβή, τα χτυπήματα κλπ. Η βαθμολογία AC περιγράφει την ανθεκτικότητα ενός δαπέδου λάμινειτ έναντι ορισμένων βασικών παραγόντων . Όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία AC, τόσο πιο ανθεκτικό είναι.

Για οικιακή χρήση
Για εμπορική χρήση
patomata_laminate_xilo
Ρεαλιστικές αποχρώσεις ξύλου

Το laminate δάπεδο είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή επειδή μπορεί να αναπαράγει ρεαλιστικά την αισθητική του πραγματικού ξύλου. Επίσης μπορεί να σας δώσει περαιτέρω ποικιλία. Για παράδειγμα, το laminate προσφέρει πλέον τα εφέ πραγματικού ξύλου, αλλά σε αποχρώσεις του γκρι, του μαύρου ή του λευκού. Σε αντίθεση με το δάπεδο από μασίφ ξύλο που κολλάει πάντα στα γήινα καφέ.

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

Επίκαιρα άρθρα

Περίγραψε τώρα την δική σου εργασία

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg