Κατασκευή σταμπωτού δαπέδου

Πόσο κοστίζει;

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
650€*
950€
1400€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Κατασκευή σταμπωτού δαπέδου

Το σταμπωτό δάπεδο είναι μια πολύ δημοφιλής λύση διακοσμητικού σκυροδέματος που εφαρμόζεται συχνά σε κήπους, εξωτερικούς χώρους, αίθρια, γκαράζ, καταστρώματα πισίνας, δρόμους και πολλά άλλα. Τα κύρια χαρακτηριστικά των σταμπωτών δαπέδων αποτελούν η υψηλή αισθητική, η αντοχή στη φθορά και την τριβή, η αδιαβροχοποίηση, η ανθεκτικότητα σε όλες τις καιρικές συνθήκες και η αντιολισθητική επιφάνεια.

Το σταμπωτό δάπεδο αποτελεί μια εύκολη και γρήγορη κατασκευή πολύ μεγάλης διάρκειας που δεν απαιτεί συντήρηση. Η κατασκευή σταμπωτού δαπέδου πραγματοποιείται αρκετά εύκολα από εξειδικευμένους επαγγελματίες σταμπωτών δαπέδων και μπορεί να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στο αισθητικό κομμάτι, χάρη στο ευρύ φάσμα δυνατοτήτων του σταμπωτού δαπέδου, μπορείτε να επιλέξετε το αγαπημένο σας σχέδιο και υφή, ώστε να αναβαθμίσετε την εικόνα των δαπέδων. Το σχήμα και το σχέδιο διαμορφώνεται με το σταμπάρισμα από καλούπι της αρεσκείας σας. Επιπλέον ενώ συχνά υπάρχει η εντύπωση πως κατασκευάζεται μόνο σε εξωτερικούς χώρους, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε εσωτερικούς.

stampoto_dapedo

Πόσο κοστίζει η κατασκευή σταμπωτού δαπέδου;

Ένα μέσο ενδεικτικό κόστος για την κατασκευή σταμπωτού δαπέδου 50 τ.μ. για το παραπάνω παράδειγμα αντιστοιχεί σε 950€, με εργασία και τα υλικά. Το κόστος αυτό προκύπτει από τη μέση τιμή των υλικών στα 650€, και το μέσο κόστος εργασίας του τεχνίτη 300€. Ένα ενδεικτικό εύρος τιμών για επίστρωση σταμπωτού δαπέδου σε χώρο 50 τ.μ. κυμαίνεται από 650€ έως 1400€ ανάλογα την ποιότητα των υλικών και το κόστος εργασίας του επαγγελματία.

Υπάρχει μεγάλο εύρος στις τιμές για την κατασκευή σταμπωτών δαπέδων. Κατά μέσο όρο το κόστος της εργασίας του τεχνίτη είναι 6€/τ.μ., ενώ τα υλικά 13€/τ.μ. Η τελική τιμή καθορίζεται ανάλογα τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας, την ποιότητα των υλικών, τις λεπτομέρειες σχεδιασμού καθώς και το κόστος της εργασίας του τεχνίτη.

Κατασκευή σταμπωτού δαπέδου 50 τ.μ.
Διάρκεια εργασίας 1-2 μέρες 1-2 μέρες 1-2 μέρες
Εύρος τιμής Χαμηλή Μέση Υψηλή
Κόστος υλικών 450€ 650€ 950€
Κόστος εργασίας 200€ 300€ 450€
Σύνολο 650€ 950€ 1400€

Τι είναι το σταμπωτό δάπεδο;

Τα σταμπωτά δάπεδα κατασκευάζονται από σκυρόδεμα, οπλισμένο με δομικό πλέγμα και ενισχυμένο στη μάζα του με ίνες πολυπροπυλενίου. Η προσθήκη του χρώματος γίνεται σε μορφή πούδρας στο τσιμέντο όταν είναι ακόμα νωπό, ώστε να πάρει την απόχρωση που επιλέξατε. Για την αδιαβροχοποίηση και στεγανοποίηση των σταμπωτών δαπέδων, εφαρμόζεται ειδικό σφραγιστικό βερνίκι. Η ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων είναι μεγάλη, καθώς και σχέδια μπορούν να παραχθούν κατόπιν παραγγελίας.

Τα σταμπωτά δάπεδα μπορούν να τοποθετηθούν σε χώμα, τσιμέντο, παλιά άσφαλτο ή άλλο υπόστρωμα. Επίσης, δεν χρειάζονται συντήρηση μετά την κατασκευή τους γιατί είναι από οπλισμένο και ενισχυμένο σκυρόδεμα, το οποίο συμπεριφέρεται μονολιθικά, που σημαίνει πως οι πλάκες δεν αποσπώνται, οι αρμοί δεν ανοίγουν, τα χόρτα δεν φυτρώνουν στους αρμούς. Τα σταμπωτά δάπεδα κατασκευάζονται για να μπορούν να μείνουν στη θέση τους εφ όρου ζωής.

Εφαρμόζονται με την ίδια ασφάλεια και ευκολία σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπως δάπεδα, χτιστές σκάλες, τοίχοι, παγκάκια, πεζοδρόμια, πλατείες, μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια, εκθέσεις, καταστήματα κλπ. Λόγω της μεγάλης γκάμας σχεδίων συνδυάζονται αρμονικά με το χωριάτικο ή νησιώτικο περιβάλλον, με το μοντέρνο ή το κλασικό και γενικά με τον χαρακτήρα του κάθε τόπου και την παράδοσή του.

Υψηλή αισθητική

Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη του σταμπωτού σκυροδέματος είναι η ομορφιά που προσφέρει όπου και αν τοποθετηθεί. Το σταμπωτό δάπεδο παρέχει απεριόριστες επιλογές σε περίτεχνα και ελκυστικά σχέδια και χρώματα δαπέδου από σκυρόδεμα. Ως εκ τούτου, παρέχει σίγουρα μια αισθητικά ελκυστική επιφάνεια που θα προσθέσει αξία στο χώρο. Πολλοί άνθρωποι εμπνέονται από το περιβάλλον τοπίο ή το αρχιτεκτονικό στυλ του σπιτιού τους και επιλέγουν σχέδια και χρώματα που συνδυάζονται με υπάρχοντα στοιχεία από πέτρα, πλακάκια ή ανάγλυφο σκυρόδεμα.

Μπορείτε να έχετε διαφορετικούς βαθμούς γυαλάδας ή υφής, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να επιλέξετε έναν συνδυασμό επιλογών που θα δημιουργήσουν μια μοναδική εμφάνιση στα δάπεδά σας. Η αφθονία των στυλ, των χρωμάτων και των υφών σημαίνει ότι έχετε όλη την ευελιξία όσον αφορά το σχέδιό σας. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε το στυλ που αγαπάτε για κάθε δάπεδο, τοίχο ή και εσωτερικό ή εξωτερικό δωμάτιο.

stampwto_dapedo
Χρειάζεσαι σταμπωτό δάπεδο;

Αξιολογημένοι επαγγελματίες και συνεργεία σας κάνουν προσφορές για κατασκευή σταμπωτού δαπέδου και άλλες εργασίες.

Πάρε Προσφορές

Γιατί να επιλέξω σταμπωτό δάπεδο;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους επιλέγεται το σταμπωτό δάπεδο ως μέρος του σχεδιασμού εξωτερικών και εσωτερικών χώρων. Τα σταμπωτά δάπεδα αποτελούν μια από τις πιο γνωστές και οικονομικές επιλογές υψηλής ανθεκτικότητας δαπέδων και προσφέρουν σημαντικά οφέλη σε μια ευρεία γκάμα εφαρμογών.

Η μεγάλη ανθεκτικότητα και η αντοχή των σταμπωτών δαπέδων, σε συνδυασμό με την υψηλή αισθητική που χαρίζουν, τα καθιστά μια από τις ιδανικότερες επιλογές για την επίστρωση δαπέδων σε χώρους με μεγάλη καταπόνηση.

Τα σταμπωτά δάπεδα αποτελούνται από ειδικές χρωστικές που είναι απόλυτα ανθεκτικές στην ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία με αποτέλεσμα να μην ξεθωριάζει το χρώμα. Επιπλέον διαθέτουν υψηλή μηχανική αντοχή σε συχνή κυκλοφορία, έχουν την ικανότητα να είναι αντιολισθητικά, μπορούν να κατασκευαστούν σε μεγάλα μήκη συνεχούς οδοστρώματος ενώ λόγω της απλότητας τους η συντήρηση σχεδόν μηδενική. Η εγκατάσταση του σταμπωτού δαπέδου είναι πολύ γρήγορη και το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να αντέξει για πάρα πολλά χρόνια.

Τα κύρια οφέλη των σταμπωτών δαπέδων;

kataskevi_stampotou_dapedou
Top πλεονεκτήματα σταμπωτών δαπέδων

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

Επίκαιρα άρθρα

Περίγραψε τώρα την δική σου εργασία

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg