Χτίσιμο τοίχου με τούβλα

Πόσο κοστίζει;

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
300€*
360€
420€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Χτίσιμο τοίχου με τούβλα

Το χτίσιμο τοίχου με τούβλα είναι από τις βασικές εργασίες για την κατασκευή εσωτερικών χωρισμάτων, εξωτερικών τοιχίων, στο χτίσιμο μιας νέας κατοικίας ή στα πλαίσια μιας ανακαίνισης με αλλαγή διαρρύθμισης του χώρου.

Για μια κατασκευή ενός τοίχου υπάρχουν αρκετές επιλογές σε υλικά. Μια από τις δημοφιλέστερες είναι ο τοίχος χτισμένος από τούβλα καθώς συγκεντρώνει πολλά οφέλη. Το τούβλο είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά και ευέλικτα οικοδομικά υλικά που χρησιμοποιούνται τόσο για εμπορικές κατασκευές όσο και για κατοικίες.

Η κατασκευή ενός τοίχου από τούβλα μπορεί να μοιάζει με απλή εργασία, αλλά χρειάζεται πολλή εμπειρία και σωστή τεχνική. Από τη δημιουργία μιας γερής βάσης μέχρι την επίτευξη της σωστής συνοχής του κονιάματος, όλα τα βήματα είναι εξίσου σημαντικά και συμβάλλουν σε έναν στιβαρό, μακράς διαρκείας τοίχο από τούβλα. Για οποιονδήποτε δομικό ή φέροντα τοίχο τοιχοποιίας, είναι απαραίτητο η εργασία να πραγματοποιηθεί από επαγγελματία.

...

Πόσο κοστίζει το χτίσιμο τοίχου με τούβλα

Ένα μέσο ενδεικτικό κόστος για το χτίσιμο τοίχου εσωτερικού χώρου 12 τ.μ. στο παραπάνω παράδειγμα αντιστοιχεί σε 384 € (32€/τ.μ. εργασία και υλικά). Το κόστος αυτό προκύπτει από τη μέση τιμή των υλικών που θα χρειαστούν που υπολογίζονται στα ( 000€/ τ.μ.,) καθώς και το μέσο κόστος της εργασίας στα (000€ / τ.μ.)

Οι παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος κατασκευής τοίχων από τούβλα είναι το ύψος και μήκος τοίχου, ο τύπος τούβλων, η ποιότητα υλικών, το σχήμα του τοίχου (οι καμπύλες και οι γωνίες μπορούν να προσθέσουν κόστος) και άλλες προπαρασκευαστικές εργασίες, όπως πρόσθετες εκσκαφές ή ισοπέδωση εδάφους.

Xτίσιμο τοίχου με τούβλα 12μ.
Εύρος τιμής Χαμηλή Μέση Υψηλή
Κόστος υλικών 000€ 000€ 000€
Κόστος εργασίας 000€ 000€ 000€
Σύνολο 300€ 360€ 420€

Κάθε χτίσιμο τοίχου με τούβλα είναι διαφορετικό. Κατά γενικό κανόνα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται συνήθως στο κόστος είναι η προμήθεια όλων των υλικών (τούβλα, άμμος, τσιμέντο κ.λπ.), προετοιμασία του εδάφους και σκάψιμο όλων των ποδιών (τα θεμέλια του τοίχου) γέμισμα ποδιών με σκυρόδεμα, τοποθέτηση τούβλων, απομάκρυνση και διάθεση όλων των απορριμμάτων.

Γιατί να επιλέξετε τούβλα για το χτίσιμο ενός τοίχου;

Όταν επιλέγετε τούβλα, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι επιλέγετε ένα προϊόν που έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου και παρέχει πληθώρα πλεονεκτημάτων.

Τα τούβλα είναι υλικά είναι προσιτά οικονομικά, άμεσα διαθέσιμα, μαζικής παραγωγής, σχολαστικά ελεγμένα αρθρωτά δομικά στοιχεία. Η σχετικά υψηλή μάζα τους έχει ως αποτέλεσμα επιθυμητές ακουστικές και θερμικές ιδιότητες. Απαιτούν ελάχιστη ή καθόλου συντήρηση και διαθέτουν υψηλή αντοχή και φέρουσα ικανότητα.

Το τούβλο είναι ένα από τα πιο κατάλληλα υλικά για εσωτερικούς χώρους, για τη δημιουργία μικροκλίματος στο σπίτι. Ένας εσωτερικός τοίχος από τούβλα δεν φθείρεται τόσο γρήγορα όσο άλλα υλικά. Έχει μεγαλύτερη αντοχή και μειώνει τον κίνδυνο ρωγμών. Το τούβλο είναι ένα καθαρό φυσικό υλικό που δεν επηρεάζει το περιβάλλον. Τα τούβλα ψήνονται σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες που τα οργανικά υλικά εξαφανίζονται.

Οι εσωτερικοί τοίχοι από τούβλα βοηθούν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του κτιρίου, καθώς αποθηκεύουν θερμότητα και δροσερό αέρα. Το χειμώνα οι τοίχοι προσφέρουν ζεστασιά, ενώ μια τους καλοκαιρινούς μήνες χαρίζουν δροσιά. Αυτό δημιουργεί ένα ευχάριστο εσωτερικό κλίμα.

Τα οφέλη από το χτίσιμο τοίχου με τούβλα

Card image cap
Χρειάζεσαι χτίσιμο τοίχου;

Αξιολογημένοι επαγγελματίες και συνεργεία σας κάνουν προσφορές για χτισίματα τοίχων

Πάρε Προσφορές

Τα είδη χτισίματος τοιχοποιίας

Οι τοιχοποιίες ανάλογα με τα τούβλα και με τον τρόπο που χτίζονται, χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες όπως:

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

Επίκαιρα άρθρα

Περίγραψε τώρα την δική σου εργασία

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg