Κατασκευή βιομηχανικού δαπέδου

Πόσο κοστίζει;

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
990€*
1350€
1980€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Κατασκευή βιομηχανικού δαπέδου

Τα βιομηχανικά δάπεδα είναι μια τεχνολογία κατασκευής δαπέδων που δημιουργήθηκαν για να καλύψουν τις απαιτήσεις χώρων με μεγάλη καταπόνηση. Η κατασκευή βιομηχανικών δαπέδων εξυπηρετεί κυρίως εξειδικευμένες ανάγκες αντοχής όπως δάπεδα σε βιομηχανίες, αποθήκες, εργοστάσια, ράμπες, βενζινάδικα, χώρους στάθμευσης κλπ.

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, τα βιομηχανικά δάπεδα επιλέγονται και από πολλούς ιδιοκτήτες κατοικιών ώστε να διαμορφώσουν εξωτερικούς ή και εσωτερικούς χώρους των σπιτιών, λόγω των αρκετών πλεονεκτημάτων που διαθέτουν. Στους οικιακούς χώρους, τα βιομηχανικά δάπεδα μπορούν να επιστρωθούν σε αυλές, αποθήκες, πεζοδρόμια, πυλωτές, ταράτσες κλπ. Το βιομηχανικό δάπεδο μπορεί να επιστρωθεί τόσο σε μικρές όσο και σε μεγάλες επιφάνειες και σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Τα κορυφαία πλεονεκτήματα της κατασκευής βιομηχανικού δαπέδου είναι η μεγάλη ανθεκτικότητα, η τεράστια αντοχή στις βαριές καταπονήσεις και η μεγάλη διάρκεια ζωής. Το βιομηχανικό δάπεδο κατασκευάζεται σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα ενώ θεωρείται αρκετά οικονομική κατασκευή δαπέδου.

viomixaniko_dapedo

Πόσο κοστίζει η κατασκευή βιομηχανικού δαπέδου;

Ένα μέσο ενδεικτικό κόστος για την επίστρωση βιομηχανικού δαπέδου σε αυλή 90 τ.μ. για το παραπάνω παράδειγμα αντιστοιχεί σε 1350€, με εργασία και τα υλικά. Το κόστος αυτό προκύπτει από τη μέση τιμή των υλικών και της εργασίας με μέσο κόστος 15€/τ.μ. Γενικότερα το κόστος κατασκευής βιομηχανικού δαπέδου κυμαίνεται από 11€ έως 22€ περίπου ανά τετραγωνικό μέτρο με εργασία και υλικά.

Το κόστος για την κατασκευή βιομηχανικού δαπέδου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Τα τετραγωνικά μέτρα της εγκατάστασής σας δεν είναι ο μόνος παράγοντας που θα επηρεάσει το κόστος κατασκευής. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη αν ο χώρος είναι ενιαίος ή θα γίνει επίστρωση σε διαφορετικά σημεία, τον τύπο βιομηχανικού δαπέδου που θα επιλέξετε, το πάχος της επίστρωσης του δαπέδου και το σχήμα του που έχει το δάπεδο. Επίσης αν χρειάζεται να αφαιρεθούν παλιές επικαλύψεις ή το παλιό σκυρόδεμα χρειάζεται αποξήλωση ή επισκευή.

Κατασκευή βιομηχανικού δαπέδου 90 τ.μ. σε αυλή.
Διάρκεια εργασίας 2-5 μέρες 2-5 μέρες 2-5 μέρες
Εύρος τιμής Χαμηλή Μέση Υψηλή
Κόστος υλικών 000€ 000€ 000€
Κόστος εργασίας 000€ 000€ 000€
Σύνολο 990€ 1350€ 1980€

Από τι υλικά αποτελείται το βιομηχανικό δάπεδο;

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας υλικών τα τελευταία χρόνια, τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των βιομηχανικών δαπέδων είναι ρητίνες με εποξειδική ή πολυουρεθανική βάση. Παλαιότερα τα βιομηχανικά δάπεδα κατασκευάζονταν κυρίως από τσιμέντο, οπλισμένο σκυρόδεμα και αδρανή υλικά. Η νέα σύνθεση του βιομηχανικού δαπέδου έχει αυξήσει σε μεγάλο βαθμό την ανθεκτικότητα του στην πίεση, την αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες και την τριβή σε σχέση με τα παλαιότερα υλικά. Βιομηχανικό δάπεδό δεν θεωρείται κάθε οπλισμένο σκυρόδεμα που έχει υποστεί επιφανειακή επεξεργασία. Θα πρέπει να κατασκευάζεται με ρητίνες κυρίως εποξειδικής ή πολυουρεθανικής βάσης.

Οι πιο δημοφιλείς τύποι βιομηχανικών δαπέδων

Τα βιομηχανικά δάπεδα διαχωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες και τύπους υλικών, ανάλογα με τη χρήση και την επιβάρυνση που πρόκειται να δεχτούν. Τα βιομηχανικά δάπεδα χωρίζονται σε τσιμεντοειδή και βιομηχανικά δάπεδα με ρητίνες, ανάλογα με τη βάση του κύριου συστατικού από το οποίο αποτελούνται. Η επιλογή του κατάλληλου βιομηχανικού δαπέδου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το μέγεθος της καταπόνησης που προορίζεται, η πρακτικότητα, το κόστος και η συνολική εμφάνιση.

dapedo_biomixaniko
Χρειάζεσαι κατασκευή βιομηχανικού δαπέδου;

Αξιολογημένοι επαγγελματίες και συνεργεία σας κάνουν προσφορές για κατασκευή βιομηχανικού δαπέδου και άλλες εργασίες.

Πάρε Προσφορές

Ο όρος βιομηχανικό δάπεδο υποδηλώνει τα δάπεδα από σκυρόδεμα χωρίς συγκόλληση που χρησιμοποιούνται κυρίως στον βιομηχανικό τομέα. Ένα παραδοσιακό βιομηχανικό δάπεδο από σκυρόδεμα προσφέρει πολλά χαρακτηριστικά, όπως αντοχή και αντοχή στην τριβή, τη μεγάλη κυκλοφορία και τα μεγάλα φορτία. Η αισθητική του εμφάνιση μπορεί να διακοσμήσει επίσης εξωτερικούς χώρους αλλά και εσωτερικούς χώρους των σπιτιών τους, προσφέροντας μινιμαλιστική εμφάνιση. Επιπλέον υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής χρωμάτων ώστε να ταιριάζει με το γύρω περιβάλλον.

Όταν συμβαίνουν φαινόμενα υποβάθμισης και πρόωρη γήρανση, πρέπει αμέσως να καταλάβετε ότι η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του δαπέδου ήταν κακή ή ότι η εργασία δεν έγινε με υποδειγματικό τρόπο.

Γιατί να επιλέξω βιομηχανικό δάπεδο;

Τα βιομηχανικά δάπεδα πρέπει να ανταποκρίνονται σε σημαντικές ποιοτικές και λειτουργικές απαιτήσεις, όπως η αντοχή σε μεγάλη καταπόνηση, η περιβαλλοντολογική υγιεινή, η αντοχή σε χημικές ουσίες, η λειτουργικότητα αλλά και η ευχάριστη αισθητική. Γενικότερα η επίστρωση βιομηχανικού δαπέδου έχει πολλά πλεονεκτήματα.

epistrosi_viomixanikou_dapedou
Τα οφέλη της κατασκευής βιομηχανικού δαπέδου

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

Επίκαιρα άρθρα

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg