Τρίψιμο και γυάλισμα παρκέ

Πόσο κοστίζει;

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
120€*
150€
180€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Τρίψιμο & Γυάλισμα Παρκέ

Το τρίψιμο και γυάλισμα παρκέ, αποτελεί μία εξειδικευμένη εργασία συντήρησης ξύλινου πατώματος. Στόχος της εργασίας είναι να το απαλλάξει από τις φθορές και να επαναφέρει το δάπεδο στην αρχική του κατάσταση. Το γυάλισμα και τρίψιμο παρκέ είναι μια εξαιρετική επένδυση που σίγουρα θα αναζωογονήσει την εμφάνιση και την αισθητική του σπιτιού.

Οι φθορές και το ξεθώριασμα ενός παρκέ οφείλονται στην καθημερινή καταπόνηση, στα χτυπήματα και στη φυσική φθορά που προκαλεί ο χρόνος. Το τρίψιμο και γυάλισμα πατώματος παρκέ είναι μια πολύ απαραίτητη εργασία ώστε το δάπεδο να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια της ζωής αλλά και ο χώρος να αποκτήσει ξανά υψηλή αισθητική.Το τρίψιμο παρκέ από ένα εξειδικευμένο επαγγελματία θα απαλλάξει το ξύλινο δάπεδο από γδαρσίματα, χτυπήματα και φθορές ενώ θα του χαρίσει ξανά την αρχική του ομορφιά. Το γυάλισμα παρκέ είναι επίσης ένα σημαντικό μέρος της διατήρησης ενός παρκέ δαπέδου καθώς προσθέτει επιπλέον στρώμα λάμψης, προστασία στο φινίρισμα και μακροζωία.

tripsimo_parke

Πόσο κοστίζει το τρίψιμο και γυάλισμα παρκέ;

Για τρίψιμο και γυάλισμα παρκέ υπνοδωματίου 20τ.μ. το κόστος εργασίας και υλικών στοιχίζει κατά μέσο όρο 150€. Στην αγορά οι τιμές για γυάλισμα και τρίψιμο παρκέ κυμαίνονται από 6€ έως 9€ ανά τετραγωνικό μέτρο . Ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις συνήθως όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια ενός δωματίου για τρίψιμο και γυάλισμα παρκέ, τόσο οικονομικότερες είναι οι προσφορές από τις εξειδικευμένες εταιρείες. Το τρίψιμο ξύλινων δαπέδων πραγματοποιείται από επαγγελματίες πατωματζήδες με επαγγελματικές περιστροφικές μηχανές ειδικών απαιτήσεων. Οι σύγχρονες επαγγελματικές μηχανές τριψίματος δαπέδων απορροφάνε τη σκόνη κατά την τριβή, και αφαιρούν το παλιό βερνίκι τις γρατζουνιές και τα χτυπήματα του παρκέ. Εκτός από την λάμψη, συγχρόνως προσφέρουν και αδιαβροχοποίηση ώστε να προστατεύεται το παρκέ.

Τρίψιμο και γυάλισμα παρκέ 20τ.μ.
Εύρος τιμής Χαμηλή Μέση Υψηλή
Μέγεθος δωματίου 20 τ.μ. 20 τ.μ. 20 τ.μ.
Διάρκεια εργασίας 1-2 μέρες 1-2 μέρες 1-2 μέρες
Συνολικό κόστος 120€ 150€ 180€

Πότε το παρκέ χρειάζεται τρίψιμο και γυάλισμα;

Οι λεκέδες από νερό, οι γρατσουνιές, η θαμπάδα και οι φθαρμένες περιοχές από την οικιακή κίνηση είναι σημάδια ότι ήρθε η ώρα για τρίψιμο και γυάλισμα στο ξύλινο δάπεδο. Τεράστια σημάδια χρήσης, σημάδια εγκαυμάτων ή αποχρωματισμοί μπορούν να αφαιρεθούν εντελώς από τα παρκέ δάπεδα με τρίψιμο.

Οι βαθιές γρατσουνιές πρέπει πάντα να επισκευάζονται, διαφορετικά μπορεί να καταστραφεί ολόκληρο το παρκέ. Το βερνίκι αποτελεί την προστασία του ξύλινου δαπέδου και είναι αυτό που καθιστά τα δάπεδα ανθεκτικά. Όταν το βερνίκι παρουσιάσει φθορές, τότε το παρκέ είναι εκτεθειμένο. Εάν το σφράγισμα του παρκέ καταστραφεί, μπορεί να εισχωρήσει νερό, το οποίο προκαλεί το φούσκωμα του ξύλου. Αυτό μπορεί να αυξήσει σε μεγάλο βαθμό τη ζημιά του ξύλινου πατώματος.

Η συντήρηση, το γυάλισμα με τα ειδικά βερνίκια και το τρίψιμο με μηχανή δαπέδων, θα ανανεώσουν την αισθητική του ξύλινου πατώματος, θα το προστατέψουν από τις καθημερινές καταπονήσεις και θα αυξήσουν τη διάρκεια ζωής του.

Γιατί η λείανση πρέπει να γίνεται από επαγγελματία

Αν δεν γίνει σωστό επαγγελματικό τρίψιμο, το παρκέ μπορεί να καταστραφεί και ίσως χρειαστεί να το αντικαταστήσετε. Τα συχνά λάθη που γίνονται από άπειρους ανθρώπους που το κάνουν μόνοι τους είναι η αφαίρεση υπερβολικού υλικού σε μέρη ή η εργασία πραγματοποιείται με υπερβολική πίεση.

Η ανομοιόμορφη αφαίρεση συνήθως συμβαίνει όταν υπάρχουν λεκέδες στο δάπεδο. Προκειμένου να αφαιρεθούν οι λεκέδες, οι απλοί άνθρωποι χωρίς εμπειρία συχνά τείνουν να χρησιμοποιούν με υπερβολική πίεση τη μηχανή λείανσης πάνω από αυτό το σημείο αρκετές φορές. Το αποτέλεσμα είναι το ξύλο να θερμαίνεται αρκετά κατά το τρίψιμο παρκέ χωρίς το επιθυμείτο αποτέλεσμα προκαλώντας περαιτέρω ζημιά.

Ένας επαγγελματίας πατωματζής διαθέτει γνώσεις, εμπειρία καθώς και όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό για ένα σωστό τρίψιμο και γυάλισμα παρκέ.

Πόσο διαρκεί το γυάλισμα παρκέ;

Η διάρκεια για το τρίψιμο και γυάλισμα παρκέ εξαρτάται από τις θερμοκρασίες και το ποσοστό υγρασίας του χώρου. Για ένα γυάλισμα παρκέ απαιτούνται τις περισσότερες φορές δύο περάσματα με βερνίκι. Το δεύτερο πέρασμα με βερνίκι πραγματοποιείται μετά από 12 έως 24 ώρες μετά από το πρώτο χέρι. Συνεπώς μιάμιση μέρα περίπου είναι αρκετή για μια ολοκληρωμένη συντήρηση ξύλινου δαπέδου.

Επιπλέον το τρίψιμο και γυάλισμα παρκέ μπορεί να πραγματοποιηθεί κάθε εποχή του χρόνου χωρίς κανένα περιορισμό. Η σύνθεση των σύγχρονων βερνικιών ξύλινου δαπέδου δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες.

gialisma_patomatos
Χρειάζεσαι επισκευή παρκέ;

Αξιολογημένα συνεργεία και επαγγελματίες σας κάνουν προσφορές για επισκευή ή συντήρηση πατώματος

Πάρε Προσφορές

Ποια είναι τα οφέλη από το τρίψιμο παρκέ ξύλινου πατώματος;

Τρίψιμο και γυάλισμα παρκέ

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

Επίκαιρα άρθρα

Περίγραψε τώρα την δική σου εργασία

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg