Αλλαγή πανιού τέντας

Πόσο κοστίζει;

ΕΛΑΧΙΣΤΟ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
ΜΕΓΙΣΤΟ
175€*
227€
310€*
*εκτιμώμενο κόστος με βάση τις καταχωρήσεις εργοδοτών με παρόμοιες εργασίες στην TexnitesOnline.gr

Αλλαγή πανιού τέντας

Η αλλαγή πανιού τέντας είναι ο απλούστερος και πιο οικονομικός τρόπος ανανέωσης της τέντας. Σε περίπτωση που μια τέντα είναι αρκετά παλιά, είναι πού πιθανό να παρουσιάζει φθορές που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη χρήση και περιορίζουν σε πολύ σημαντικό βαθμό τα οφέλη που χαρίζει η τέντα.

Με την πάροδο του χρόνου, ακόμη και το πιο ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, στιβαρό και ποιοτικό ύφασμα τέντας, μπορεί να γίνει εύθραυστο, να σκιστεί, να ξεθωριάσει ή χάσει την ικανότητά του να προστατεύει από τις επικίνδυνες ακτίνες UV. Η αντικατάσταση του τεντόπανου της τέντας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της τέντας, σε περίπτωση που δεν χρήζει επιδιόρθωσης. Η αλλαγή του υφάσματος είναι μια πολύ πιο οικονομική επιλογή σε σχέση με την πλήρη αντικατάσταση της τέντας.

Η αντικατάσταση στο πανί της τέντας, παρέχει μια σειρά από πολλά οφέλη πολύ σημαντικά για τη λειτουργικότητα κάθε χώρου. Τα κυριότερα είναι η βελτίωση της ποιότητας διαβίωσης, η αισθητική αναβάθμιση, η προστασία από τις επιβλαβείς ηλιακές ακτίνες και τη βροχή, η διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας του χώρου και η μείωση του ενεργειακού κόστους.

allagi_paniou_tentas

Πόσο κοστίζει η αντικατάσταση πανιού τέντας;

Ένα μέσο ενδεικτικό κόστος για την αλλαγή υφάσματος τέντας για το παραπάνω παράδειγμα αντιστοιχεί σε 227€, με εργασία και τα υλικά. Το κόστος αυτό προκύπτει από τη μέση τιμή αγοράς του τεντόπανου στα 182€ διαστάσεων 6,00 x 2.70 μέτρα, και το μέσο κόστος εργασίας του τεχνίτη 45€. Ένα ενδεικτικό εύρος τιμών για την αντικατάσταση τεντόπανου σε τέντα με διαστάσεις 2.7 μέτρα ύψος x 6 μέτρα μήκος κυμαίνεται από 175€ έως 310€ ανάλογα την ποιότητα του υφάσματος και το κόστος του επαγγελματία.

Το κόστος της αντικατάσταση ενός υφάσματος τέντας προκύπτει από τα τετραγωνικά μέτρα του πανιού που χρειάζεται η τέντα. Εκτός από τις διαστάσεις, το κόστος επηρεάζεται και από διάφορους άλλους παράγοντες όπως η ποιότητα του τεντόπανου που θα επιλέξετε, ή άλλες εργασίες επισκευής ή συντήρησης που ίσως απαιτεί η τέντα.

Αντικατάσταση πανιού τέντας 2.7m x 6m μέτρων.
Διάρκεια εργασίας 1-2 μέρες 1-2 μέρες 1-2 μέρες
Εύρος τιμής Χαμηλή Μέση Υψηλή
Κόστος υλικών 140€ 182€ 250€
Κόστος εργασίας 35€ 45€ 60€
Σύνολο 175€ 227€ 310€

Πότε πρέπει να γίνει αντικατάσταση του τεντόπανου;

Το τεντόπανο είναι το βασικότερο στοιχείο που διαθέτει μια τέντα. Εφόσον το ύφασμα της τέντας είναι αρκετά παλιό, φθαρμένο και δεν χρήζει επιδιόρθωσης, η αντικατάσταση του πρέπει να είναι άμεση. Οι κύριες αιτίες αντικατάστασης πανιού τέντας είναι η παλαιότητα του τεντόπανου και η φθορά λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων. Η αλλαγή στο πανί στη τέντα πραγματοποιείτε τόσο για λόγους προστασίας, όσο και για αισθητικούς λόγους.

Οι φθορές στις παλιές τέντες μειώνουν σε μεγάλο βαθμό την προστασία από τις επιβλαβείς ηλιακές ακτινοβολίες UVA & UVB και μπορούν να γίνουν ακόμα και επικίνδυνες με τα ακραία καιρικά φαινόμενα του χειμώνα. Επιπλέον μπορεί να επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό και την εξοικονόμηση ενέργειας ψύξης καθώς το πανί της τέντας μπορεί να ρίξει την θερμοκρασία του εσωτερικού ενός σπιτιού, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εκτός από την αντικατάσταση πανιού τέντας λόγω εκτεταμένης φθοράς, πραγματοποιείται και για αισθητικούς λόγους. Είτε επειδή το τεντόπανο έχει ξεθωριάσει και κάνει άσχημη εντύπωση, είτε επιθυμείτε μια ανανέωση με αλλαγή χρώματος ή υλικού.

Μια παλιά ξεθωριασμένη και σκισμένη τέντα δημιουργεί ιδιαίτερα άσχημη εικόνα τόσο σε εσάς, όσο και για στους επισκέπτες σας. Αν γίνει η σωστή επιλογή στο ύφασμα και τοποθετηθεί και σωστά, το νέο τεντόπανο στη τέντα θα αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό την αισθητική του χώρου.

Πως να επιλέξετε ύφασμα για την τέντα σας;

Η επιλογή του σωστού είδους υφάσματος για την τέντα είναι πολύ σημαντική. Το νέο τεντόπανο που θα τοποθετηθεί θα πρέπει να επιλέγεται ανάλογα το είδος της τέντας και τις καιρικές συνθήκες της περιοχής.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό, το τεντόπανο που θα επιλέξετε να είναι όσο το δυνατόν καλύτερης ποιότητας ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στα έντονα καιρικά φαινόμενα το καλοκαίρι και το χειμώνα. Το νέο πανί τέντας που θα τοποθετηθεί θα πρέπει να έχει μια σειρά από χαρακτηριστικά που είναι εξαιρετικής σημασίας για την συνολική απόδοση του τεντόπανου.

Στην αγορά υπάρχει τεράστια ποικιλία από τύπους πανιών τέντας που καλύπτουν πολύ μεγάλο εύρος αναγκών. Ωστόσο η επιλογή πρέπει να είναι προσεκτική.

Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει το τεντόπανο;

antikatastasi_ifasmatos_tentas
Τα οφέλη από την αλλαγή πανιού τέντας

Ποια είναι τα είδη των υφασμάτων;

Τα βασικά είδη στα πανιά τέντας είναι τα συνθετικά και τα ακρυλικά τεντόπανα. Η βασική διαφορά ανάμεσα στα ακρυλικά και τα συνθετικά τεντόπανα είναι πως το ακρυλικό τενόπανο δεν διαθέτει γαζιά καθώς είναι κολλητά και σε πρέσα. Και οι δύο κατηγορίες τεντόπανων μπορούν να διαθέτουν όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένα πανί τέντας όπως αδιαβροχοποίηση, προστασία από ηλιακή ακτινοβολία, ανθεκτικότητα σε μύκητες και μούχλα κλπ. Σε κάθε περίπτωση καλό θα είναι να επιλέξετε πιστοποιημένη εταιρία κατασκευής τεντόπανων που θα μπορεί να σας εγγυηθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι τέντες μπορούν να δημιουργήσουν έναν δροσερό, άνετο χώρο χωρίς άγχος για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το μπαλκόνι ή την αυλή σας. Μπορούν να προσθέσουν γοητεία και προσωπικότητα στο σπίτι σας και να μεταμορφώσουν μια απλή πρόσοψη σε κάτι ξεχωριστό. Οι τέντες μπορούν επίσης να ξεχωρίσουν το σπίτι σας από τα υπόλοιπα.

antikatastasi_tentopanou
Χρειάζεσαι αλλαγή πανιού τέντας

Αξιολογημένοι επαγγελματίες τεντάδες και συνεργεία σας κάνουν προσφορές για αντικατάσταση υφάσματος τέντας και αλλες εργασίες.

Πάρε Προσφορές

Άλλες σχετικές εργασίες

Πόσο θα μου κοστίσει τελικά;

Ραντάρ τιμών: Βρείτε το κόστος της εργασίας

Κάθε εργασία είναι ξεχωριστή και έχει διαφορετικά κόστοι Έχουμε καταγράψει για εσάς τις εργασίες και μέσα από τα αιτήματα εργοδοτών της TexnitesOnline μπορούμε να προσεγγίσουμε το κόστος και τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Δείτε εδώ όλες τις εργασίες

Επίκαιρα άρθρα

Περίγραψε τώρα την δική σου εργασία

  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg